عصر قم

آخرين مطالب

در دویست و شانزدهمین جلسه شورا؛

جزئیات لایحه عوارض ساختمانی پایتخت بررسی و تصویب شد شهرداری تهران

جزئیات لایحه عوارض ساختمانی پایتخت بررسی و تصویب شد
  بزرگنمايي:

عصر قم - همزمان با دویست و شانزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، جزئیات لایحه شهرداری تهران درخصوص «عوارض ساختمانی، ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح های توسعه شهری» و «بهای خدمات حوزه شهرسازی و ارزش معاملاتی موضوع تبصره 11 ماده 100 قانون شهرداری تهران برای اجرا در سال 1403» بررسی و با 13 رأی موافق تصویب شد.

به گزارش خبرنگار شهر ، محمد آخوندی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی جزئیات لایحه شهردار تهران در خصوص «عوارض ساختمانی، ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح های توسعه شهری» و «بهای خدمات حوزه شهرسازی و ارزش معاملاتی موضوع تبصره 11 ماده 100 قانون شهرداری تهران برای اجرا در سال 1403» با بیان اینکه افزایش 19 درصدی عوارض ساختمانی در جلسه قبل شورا مصوب شد، اظهار کرد: پس از آن جلسه مشترکی بین کمیسیون برنامه و بودجه، شهرسازی و معماری و نمایندگان شهرداری تشکیل شد و نکاتی مورد بررسی قرار گرفت. به تفاهماتی در این زمینه رسیدیم و به جز دو موضوع، اختلاف نظری وجود نداشت.
سیدمجتبی طبقی، مدیرکل حقوقی و املاک معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران هم با بیان اینکه در گذشته بابت پارکینگ مازاد عوارض بیشتری دریافت می شد و امروز نه تنها عوارضی وجود ندارد بلکه به ازای پارکینگ مازاد 12.5 متر از کل زیربنا کسر می‌شود، اظهار کرد: عوارض پارکینگ بیمارستان‌ها به صورت مسکونی دریافت می‌شود.
مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه مابه ازای مبلغی که از مردم می گیریم باید ارزش افزوده برای آنها ایجاد کنیم، گفت: اشکالی که به مصوبات شورا دارم این است که مصوبات در بسیاری از موارد با حقوق عامه در تضاد و تعارض است. کاش کمیته ای شکل بگیرد و نسبت به این مصوبات در مراجع قضایی شکایت کند.
وی افزود: تقاضای بنده این است که رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نظر خود را در رابطه با اینگونه از تعیین عوارض اعلام کند.
مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز در ادامه با اشاره به سیاست برتر در تعیین عوارض ساختمانی، یادآور شد: سیاست ها باید بر اساس اصول، ارزش ها و مسئولیت پذیری اجتماعی باشد تا علاوه بر موفقیت های کوتاه مدت، دستاوردهای ماندگار و بلندمدت را نیز به دنبال داشته باشد.
وی افزود: سال قبل پنج هزار و 700 فقره پروانه صادر شده و اگر هریک از املاک پنج مالک داشته باشد به 85 هزار خانوار می رسد؛ درحالی که جمعیت تهران 9 میلیون نفر است. تعیین عوارض برای این املاک، تمام 9 میلیون نفر را تحت تأثیر قرار می دهد.
عباسی با بیان اینکه ترافیک و آلودگی ناشی از صدور پروانه های تجاری و اداری بر کل تهران اثرگذار خواهد بود، گفت: به تبع درآمد حاصل از عوارض، پروژه های توسعه ای تعریف می شود و بر زندگی تمام شهروندان اثرگذار خواهد بود. این دوگانه سرآغاز یک تعارض است؛ به گونه ای که هم عواید توسعه به مردم خواهد رسید و هم می تواند آغاز تراکم فروشی باشد.
وی ادامه داد: شهرداری به عنوان مرجع توزیع تراکم، مادامی که از آن درآمد کسب می کند، به آن تمایل خواهد داشت و واسطه‌گران نیز خلأها را شناسایی می کنند تا تراکم مازاد را به نفع خود مصادره کنند و درآمدهای خود را افزایش دهند و از این طریق موازنه توزیع تراکم را تغییر می دهند.
رئیس کمیسیون شهرسازی شورا با بیان اینکه عوارض شهرداری به گونه ای طراحی شده که درآمد حاصل از هر مترمربع تراکم مازاد، دست کم 15 برابر تراکم طرح تفصیلی است و این امر در حالیست که در مصوبات کمیسیون ماده پنج این عدد به 30 تا 50 برابر می رسد که همین موضوع موجب دور باطل افزایش قیمت مسکن در تهران است، تصریح کرد: تعارض میان انتخاب درآمدی جهت هزینه برای شهروندان و رفاه آنها و یا فروش تراکمی که زیرساخت ها و سرمایه ها را به سرعت برای ازدیاد جمعیت به نفع خود مصادره خواهد کرد؛ زندگی راسخت تر می کند.
وی افزود: نرخ عوارض آیتم اصلی در تعیین قیمت مسکن نیست اما سوال اصلی این است که با نرخ عوارض چگونه می توان این گرایش را کنترل و در مسیر منطقی قرار داد؟ مسیری که درآمد شهر را تأمین کند و تقاضای تراکمی را کنترل کند.
عباسی با بیان اینکه ما در کمیسیون با حضور رئیس شورا و آقای شربیانی موارد را جمع بندی کردیم، گفت: طرح ها و لوایح به همین سبک در کمیسیون جمع بندی و در صحن شورا ارائه می شد و این لایحه نیز به همان سبک ارائه شد. ناراحتی بنده این است که هیچ یک از اعضا نتوانستند طرح ما را تحلیل کنند.
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با تأکید بر اینکه باید خیالمان راحت باشد که عوارض سال آینده قرار است عادلانه اجرا شود و فاصله شمال و جنوب را کاهش دهد یا خیر، گفت: معاون شهرسازی شهرداری حسن نیت دارد اما وقتی فرمول های پیچیده تعیین و در سیستم اجرایی می شود، برخلاف لایحه مصوب ماست.
وی ادامه داد: نباید با یک ضریب، عوارض را بسنجیم. وجدان بنده راحت نیست که رأی دهم و مطمئن باشم که پیوست عدالت در لایحه رعایت شده است.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم در این جلسه با بیان اینکه پیشنهاد شهرداری برای عوارض در بافت فرسوده 50 درصد تخفیف بود، اظهار کرد: پیشنهاد ما این بود که در بافت شمال شهر، تخفیف 50 درصد و در مناطق جنوبی 100 درصد باشد. تا جایی که همکاران ما توانستند اصل عدالت را رعایت کردند.
وی اضافه کرد: از نظر بنده عوارض ساختمان سازی در ابتدا باید کم باشد تا مردم به ساختمان سازی و عدم تخلف تشویق شوند و بعد از آن عوارض داشتن ساختمان سالیانه بیشتر شود. این موضوع می تواند به درآمد پایدار منجر شود و ساختمان سازی را رواج دهد. در کشور ما شرایط برعکس و به اینگونه است که وقتی کسی می خواهد ساختمان سازی کند، در ابتدا شهرداری، بیمه، نظام مهندسی، مالیات و دیگر بخش ها از مالک پول می گیرند. تلاش ما این بود که عوارض در حد معمول، پایدار شود.
چمران تأکید کرد: در بافت فرسوده برای یک طبقه تشویقی، عوارض دریافت می شد که این عوارض حذف شد؛ ما به دنبال تشویق بودیم لذا عوارض طبقه چهارم در بافت فرسوده در لایحه سال آینده حذف شد.
گفتنی است، در ادامه این جلسه مواد مختلف این لایحه مورد بررسی قرار گرفت و اصلاحات اعمالی با حداکثر آراء اعضای شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/591055/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنان جالب نویسنده کتاب افسانه‌ی عادی بودن

مردم قم با دو شهید گمنام دفاع مقدس وداع می کنند

مردم قم با پیکر 2 شهید گمنام دفاع مقدس وداع می کنند

تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف هستند 20درصد از بودجه فرهنگی خود را به حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دهند

غضروف خاصیت بازسازی دارد؟

رئیس‌جمهور بیستم اردیبهشت به قم سفر می‌کند

آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است/ تعداد شاگردان استادی که سالیانی 100 شاگرد داشت به 10 نفر رسیده! حدود 150 استاد در سال گذشته تدریس داشتند، اما در سال جاری تا 2 ماه از تدریس محروم بودند

طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت

آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است

داستانک/ زیبایی یا زشتی؟

خواندن چند بیت شنیدنی از غزل زیبای سعدی

مصاف نماینده فوتسال قم و هرمزگان در لیگ دسته یک

منطقه ویژه سلفچگان با تکمیل فرودگاه قم توسعه می‌یابد

گشایش نمایشگاه مشق همدلی در قم

امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد

داستان نام گذاری خلیج فارس در زمان داریوش اول هخامنشی

فیلم سیاه مرد بدهکار از زن طلبکار

دستگیری اراذل و اوباش در جنوب تهران

کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به 30 ساعت

گزارش فارس از ماجرای مفقود شدن«یسنا» دختر 4 ساله گلستانی

آیا تمام فست فود ها غذای غلیظ هستن؟

صدا کن مرا!

رئیس‌جمهور 20 اردیبهشت به قم سفر می‌کند

پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم

احداث پد بالگرد اورژانس در جاده‌های قم

اعلام آمادگی دانشگاه قم برای پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا

علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟

دیشب بر ساکنان شفتِ گیلان چه گذشت؟

قتل مرد کامیون‌دار با ضربه چاقو

گفتگو با سارقی که صندوق عقب خودرو را در کمتر از 5 ثانیه باز می کند!

دستور ویژه رییس هلال احمر برای نجات یسنا، دختر بچه مفقودشده

دلیل تاخیر اورژانس چیه؟

قم فردا بارانی است

بررسی بیماری ایدز از نگاه طب سنتی

تقدیر معاون فرهنگی سازمان برنامه و بودجه از بیمه دی

رئیس هیئت مدیره بیمه دی: دوام شرکت‌های بیمه در گرو نوآوری در خلق محصولات بیمه ای است

آیت‌الله محمدی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است

بررسی وضعیت بیمه اتباع خارجی در قم

حضور 14 گروه در جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم

رییس‌جمهور بیستم اردیبهشت به قم سفر می‌کند

جذب 300 هزار معلم بدون یک روز آموزش تخصصی!

وضعیت منطقه امام‌زاده ابراهیم شفت پس از آتش‌سوزی دیشب

گزارش "میزان" درخصوص تصاویر و مستندات جدید از مرگ نیکا شاکرمی

بهار کتاب ایران؛ از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه

کشف 200 میلیارد ریال کالای قاچاق در قم

کشف 200 میلیارد ریال کالای قاچاق در قم/ 8 قاچاق‌بر دستگیر شدند

دغدغه مردم زیرکوه در خصوص تخریب قنوات و جاده‌ها ویژه پیگیری می‌شود

کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان

رئیس پلیس راهور خبر داد؛ از تاسیس موسسات هوشمند ترافیک تا طرح رتبه بندی رانندگان

توضیحات مقام آموزش و پرورش درباره کمبود 203 هزار معلم