عصر قم
هندبال بانوان قهرمانی باشگاه های آسیا:
هماهنگ نبودن دستگاه های اجرایی مهمترین چالش سرمایه گذاری در قم
سه شنبه 4 مهر 1396 - 4:33:16 PM
ایرنا - اقتصادی
قم آنلاین - قم- ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری قم، تعامل و همفکری دستگاه های اجرایی در تسهیل فرایند سرمایه گذاری در استان را موثر دانست و گفت: جزیره ای عمل کردن و هماهنگ نبودن مجموعه های مختلف اجرایی مهمترین چالش سرمایه گذاران در قم به شمار می آید.
به گزارش ایرنا، سید صدرالدین موسوی روز سه شنبه در جلسه بررسی سرمایه گذاری در نیروگاه های خورشیدی و حرارتی قم اظهار داشت: معضل ناهماهنگی میان دستگاه ها در امور مربوطه به سرمایه گذاران باعث شده که پس از انتخاب یک زمین جهت واگذاری به سرمایه گذار، بعضا مشکلاتی از سوی دستگاهی ایجاد شود.
وی همچنین تعیین تکلیف به موقع برای سرمایه گذار را عامل مهمی در ماندگاری آن در استان عنوان کرد و افزود: دستگاه های ذیربط با طرح هایی که سرمایه گذاران متقاضی سرمایه گذاری در آن هستند، باید با استفاده از یک الگوی جامع و کامل مانند آمایش سرزمین، کارشناسی ها، بررسی ها و نظرهای اجمالی نقشه راه مشخصی را تهیه و به سرمایه گذاران ارایه دهند.
معاون استاندار قم همچنین طرح احداث نیروگاه خورشیدی را از جمله طرح های بزرگ در استان توصیف و به همه مسئولان توصیه کرد: از هر گونه اقدام که بدون هماهنگی یکدیگر باشد، خودداری کنند؛ چراکه منجربه سر درگمی و بلاتکلیفی سرمایه گذاران و دستگاه های اجرایی می شود.
موسوی گفت: ستاد سرمایه گذاری یا پنجره واحد اقتصادی استان باید طرح های شناخته شده و تعریف شده را به عنوان راهنمای سرمایه گذاران در اختیار آنها قرار دهد.
** فرشاد خوشنویسان رئیس مرکز جذب سرمایه گذاری استانداری قم نیز در این جلسه جذب سرمایه گذار برای احداث نیروگاه خورشیدی را در عین مهم بودن یکی از ساده ترین فرایندهای سرمایه گذاری در استان ذکر کرد و گفت: اگر نتوانیم چنین اموری را به آسانی پیش ببریم، به طور حتم در انتخاب و جذب سرمایه گذار برای طرح های عمرانی بزرگ تر هیچ توفیقی را نخواهیم داشت.
همچنین در این جلسه مقرر شد، دستگاه های مرتبط با طرح نیروگاه خورشیدی از جمله جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و شرکت توزیع نیروی برق حداکثر تا 10 روز آینده نسبت به گزینش و جانمایی کلیه مکان های مناسب برای اجرای طرح مذکور اقدام و به استانداری اعلام نمایند.
** مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق قم نیز در پایان این جلسه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، وجود قوانین و مقررات بالا دستی را در پیچیده تر شدن مراحل انتخاب، جذب و به کارگیری سرمایه گذاران مهم ارزیابی کرد.
سید محمد ارجمند زاده همچنین متراژ واگذاری زمین برای نیروگاه های خورشیدی را بر اساس طرح های مختلف متفاوت دانست و گفت: طرح های نیروگاه خورشیدی برای هر مگاوات تقریبا به 2 هکتار زمین نیاز دارد.
وی تعداد سرمایه گذاران مراجعه کننده برای سرمایه گذاری در طرح نیروگاه های خورشدی در قم را حدود 12 مورد ذکر کرد،و افزود: بیشتر طرح های تولید برق از طریق انرژی خورشیدی و پاک در قم از یک مگاوات تا 100 مگاوات است، که زیر ساخت های آنها در حال آماده سازی است و زمین لازم برای این طرح ها مشخص شده و طبق مصوبه این جلسه مشاوری نیز برای اجرا و عملیاتی شدن طرح ها به خدمت گرفته می شود.
ارجمند زاده از اعتبار سنجی 2 مورد از سرمایه گذاران خبر داد و گفت: جدید بودن طرح و شفاف نبودن مراحل کاری باعث شده تا طرح ها به تعویق بیفتد، ولی با تدابیر اتخاذ شده این مشکل نیز رفع خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت یک نیرگاه 228 کیلوواتی خورشیدی در نزدیکی سایت زباله البرز و ارتقاء ظرفیت تولید آن به پنج مگاوات در آینده، افزود: قم دارای یک نیروگاه خورشیدی تولید برق خانگی به میزان 15 مگاوات و 2 نیروگاه پنج کیلوواتی است و سرمایه گذاران متعددی در این زمینه کار می کنند و برق تولیدی طرح های آنها نیز به ترتیب وارد شبکه نیروی برق استان می شود.
7403/ 1175 خبرنگار: محسن آقاگلی** انتشار دهنده: رضا علیمحمدی

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/9945/هماهنگ-نبودن-دستگاه-های-اجرایی-مهمترین-چالش-سرمایه-گذاری-در-قم
بستن   چاپ