عصر
قم -
قم - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی
قم گفت: توسعه کشتهای گلخانهای برای تأمین امنیت غذایی مردم ضروری است و جایگزین مناسبی برای کشتهای سنتی و در فضای باز بهحساب میآید که این روند در استان با جدیت دنبال می شود.
مسلم ابراهیمی بیان کرد: کاهش منابع آبی و زمینهای مناسب برای کشاورزی، نگرانی در خصوص تأمین غذای موردنیاز مردم را افزایش داده و باعث شده است تا کارشناسان حوزه کشاورزی از کشتهای گلخانهای بهعنوان بهترین راهکار برای حل این موضوع، یاد کنند.
وی افزود: در گلخانه میتوان همه محصولات کشاورزی موردنیاز مردم را باصرفه جویی قابلتوجه در میزان آبوخاک تولید و در مدتزمان کوتاهتری به بازار عرضه کرد.
وی ادامه داد: همچنین محصولات کشتشده در گلخانه به دلیل کنترلهای شدید محیطی از سطح کیفیت و سلامت غذایی بالایی برخوردارند و میتوان با اطمینان خاطر این محصولات را استفاده کرد.
ابراهیمی گفت: درکشت های گلخانهای امکان غنیسازی محصول ازنظر مواد موردنیاز بدن انسان وجود دارد و با این روش میتوان سطح سلامت جامعه را افزایش داد.
وی افزود: میزان تولید محصول درکشت های گلخانهای در مقایسه با کشت در فضای باز بسیار بیشتر است، بنابراین سرمایهگذاری در این روش کشت علاوه بر کمک به تأمین امنیت غذایی مردم، ازنظر اقتصادی نیز مقرونبهصرفه است.
وی ادامه داد: تشویق کشاورزان به سمت کشتهای گلخانهای بهجای روشهای سنتی یکی از راهبردهای مهم وزارت جهاد کشاورزی در سالهای اخیر است که در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی
قم نیز برنامههای متنوعی برای توسعه کشتهای گلخانهای در سطح استان تدارک دیده است.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت
قم برابر 105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی
قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 500 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی
قم را روستاییان استان تشکیل میدهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395،
قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی میکنند.
7405/ 6133/