عصر قم
مدیرکل بنیاد مسکن قم خبر داد؛
وجود 11 گسل خطرناک در قم/ مشکلات اجتماعی و فرهنگی بافت تاریخی شهر
شنبه 22 تير 1398 - 19:03:27
عصر قم - قم - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قم از وجود 11 گسل خطرناک در شهر قم خبر داد و گفت: بهسازی و ساماندهی بافت فرسوده این شهر ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر ، داریوش بلدی ظهر شنبه در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری شهر قم که در سالن امام جواد (ع) استانداری قم برگزار شد، گفت: همه اتفاق نظر دارند که برای نوسازی بافت فرسوده شهر قم باید اقدامی انجام شود هرچند دیر به فکر افتادیم بافت‌های فرسوده با توجه به حادثه خیز بودن شهر قم و وجود 11 گسل خطرناک نا مقاوم و با توجه به وجود کوچه‌ها و معابر تنگ آن باید بهسازی و ساماندهی شود.
به گفته وی، بافت فرسوده قم امروز مشکلات اجتماعی و فرهنگی بسیاری دارد و از وجود ساکنان بومی خالی و ساکنان آن امروز اغلب اتباع خارجی و غیر بومی هستند اعتباراتی برای نوسازی این بافت تخصیص یافته است.
فرسودگی اغلب واحدهای مسکونی در محلات قم
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قم اظهار داشت: چند استان مانند خوزستان و سیستان و بلوچستان، زنجان طرح‌هایی در دست اقدام دارند و در حال اجرای این طرح‌ها هستند چند جلسه برگزار شده و برای نوسازی بافت فرسوده قم تفاهم نامه‌ای هم بسته شده است در 3 منطقه به اضافه منطقه 4 شهر قم بازدید میدانی صورت گرفته است.
به گفته وی، در قالب تیم‌های 10 نفره پرسشنامه‌هایی به در خانه‌های این مناطق داده شده است در کل با اولویت دادن محله خاکفرج بررسی شده است که در این محله 3 هزار و 750 خانه وجود دارد که 3 هزار و 600 خانه خالی بوده است و بررسی شده خانه‌های این محله بین 20 تا 30 سال عمر دارند و نوع سازه اغلب خشت و گلی است.
بلدی با بیان اینکه 48 درصد ساکنان محله خاکفرج موافق طرح نوسازی بودند ولی به دلیل وضعیت اقتصادی دشوار نیاز به اجرای بسته‌های حمایتی و تسهیلاتی دارند، افزود: در محله خیابان شهید رئیسی کرمی 850 واحد بررسی شده که 484 واحد مسکونی وجود دارد و عمر آن‌ها 10 سال است در ایستگاه راه آهن 56 درصد واحدها فرسوده هستند و نیاز به نوسازی دارند.
کار دشوار نوسازی بافت فرسوده قم
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قم با اشاره به اینکه نوسازی بافت فرسوده یک کار دشواری است و نیاز به هم افزایی دستگاه‌های اجرایی دارد، گفت: باید بسته‌های تشویقی و تسهیلات مالی در اختیار ساکنان این بافت قرار گیرد؛ شهرداری با تخفیف در عوارض و رصد صدور پروانه‌ها و نظام مهندسی هم مشاوره مهندسی و هم‌چنین بنیاد مسکن در زمینه آواربرداری رایگان و هماهنگی بین دستگاه‌ها همکاری کند.
به گفته بلدی، تسهیلات بانکی و ودیعه مسکن به عنوان کمک بلاعوض باید برای ساکنان این بافت در نظر گرفته شود دستگاه‌ها هم برای صدور پروانه هماهنگ فعالیت کنند.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/96145/وجود-11-گسل-خطرناک-در-قم--مشکلات-اجتماعی-و-فرهنگی-بافت-تاریخی-شهر
بستن   چاپ