عصرقم- محمد علی سلامی بیان کرد: کاشت گیلاس در قم به خصوص در بخش های کهک و خلجستان دارای سابقه ای طولانی و کیفیتی ممتاز است.
وی افزود: طعم گیلاس کشت شده در قم مطلوب است و به دلیل درشت بودن از موقعیت فروش خوبی در بازار برخوردار میباشد
وی ادامه داد: حجم زیادی از این محصول به سایر مناطق کشور صادر می شود و ارزش افزوده اقتصادی خوبی برای کشاورزان استان در پی دارد.
سلامی گفت: توانایی تولید گیلاس در قم بسیار بیش از میزان کنونی میباشدما به دلیل سرمازدگی درختان این محصول طی 2 سال اخیر، حجم برداشت آن کاهش یافته است.
وی بیان کرد: باغات گیلاس به صورت کوچک و بزرگ در سطح استان پراکنده است و بیش از 400 کشاورز به صورت حرفه ای مشغول تولید این محصول هستند.
وی ادامه داد: تولید گیلاس با کیفیت عالی در سطح بخش های قم نشان دهنده تنوع آب و هوایی موجود در این استان است که می تواند جاذبه های طبیعی و دیدنی همچون باغات گیلاس را ایجاد کند.
استان قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش خلجستان، کهک، سلفچگان، جعفریه و مرکزی است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است. بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی میکنند.