عصر قم
کشت ذرت علوفه‌ای در قم توسعه می‌یابد
چهارشنبه 5 تیر 1398 - 8:14:13 AM
ایرنا
عصر قم - قم - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: کشت ذرت علوفه‌ای با استفاده از ارقام مناسب به منظور پاسخگویی به نیاز دامداران در سطح مزارع استان توسعه می‌یابد.

محمد علی سلامی  بیان کرد: بنابر دلایل اقتصادی همچون افزایش رقم کرایه حمل علوفه مورد نیاز دامداران استان از سایر نقاط کشور، این محصول با استفاده از بذر مرغوب که به آبیاری کمتری احتیاج دارد و در زمان کوتاه‌تری به مرحله برداشت می‌رسد، به صورت گسترده‌تر در سطح مزارع قم کشت خواهد شد.
وی بیان کرد: سال گذشته سطح زیر کشت ذرت در استان حدود یک هزار و 500 هکتار بود که به طور حتم این میزان در سال جاری با استقبال گسترده کشاورزان از کشت ذرت علوفه‌ای توسعه می یابد.
وی ادامه داد: نکته قابل توجه در این زمینه استفاده از نشا برای توسعه کشت ذرت در مزارع استان است که در چارچوب اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت انجام می‌شود و علاوه بر کوتاه کردن دوران تولید محصول، مقاومت آن را نیز در برابر تنش‌های محیطی همچون کم آبی کاهش می‌دهد.
سلامی گفت: در روش کشت نشایی گیاه بیش از یک ماه در گلخانه با نیاز به آب کم و دور از آفات رشد می‌کند و سپس برای کشت در زمین‌های کشاورزی آماده می‌شود، به همین دلیل محصولات به دست آمده از این روش کشت، علاوه بر کمیت مناسب از کیفیت بالایی نیز برخوردارند.
وی افزود: پاسخگویی به نیاز دامداران استان از جمله مهمترین اهداف توسعه کشت ذرت علوفه‌ای در قم است تا بهره برداران این بخش با سهولت بیشتر و قیمت کمتر، خوراک مورد نیاز دام‌های خود را تأمین کنند.
وی بیان کرد: کیفیت ذرت علوفه‌ای تولید شده در قم به دلیل استفاده از بذرهای مرغوب و نظارت کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی بر مزارع تولید این محصول، بالاست و می‌تواند حجم قابل توجهی از نیاز استان در حوزه خوراک دام را پوشش دهد.
قم به لحاظ قرار گرفتن در شاهراه مواصلاتی کشور به مرکز پرواربندی دام سبک و سنگین تبدیل شده و به‌عنوان یکی از باراندازهای اصلی مرکز خرید و فروش دام در کشور شناخته می‌شود.
قم دارای حدود 500 هزار رأس دام سبک و 142 هزار رأس دام سنگین شامل 27 هزار رأس گاو شیری و 115 هزار رأس گاو و گوساله پرواری است که در دامداری‌های صنعتی پرورش می‌یابند؛ به طور میانگین هر ساله در این استان 320 هزار تن محصولات دامی (گوشت قرمز و انواع لبنیات) تولید می‌شود.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است. بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می‌کنند.
7405/‏‬ 6133/‏

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/95088/کشت-ذرت-علوفه‌ای-در-قم-توسعه-می‌یابد
بستن   چاپ