عصر قم
جلسه حفاظت از منابع آب شهرستان قم برگزار شد
يکشنبه 2 تير 1398 - 15:42:02
عصر قم -
جلسه حفاظت از منابع آب شهرستان قم با حضور فرماندار و دستگاه های فعال در این حوزه برگزار شد.
به گزارش ایسنا منطقه قم، جلسه حفاظت از منابع آب شهرستان قم با حضور مرتضی حیدری و مسئولان دستگاه های مرتبط در حوزه آب استان قم، در محل جلسات فرمانداری قم برگزار شد.
در ابتدای این نشست، مهدی حاجی زاده باروق، کارشناس طرح های مهنسی رودخانه شرکت آب منطقه ای استان قم در این نشست با اشاره به فعالیت های اجرایی این شرکت در زمینه حفاظت از منابع آب سطحی و زیرسطحی گفت: 17 رودخانه اصلی در استان قم وجود دارد. دو رودخانه قمرود و قره چای در منطقه پل دلاک به هم می رسند و رود مسیله را شکل می دهند که این رود نیز به دریاچه نمک می ریزد و با توجه به بارش های اخیر خوشبختانه ورود این آب به دریاچه نمک نقش بسیار مهمی در عرصه محیط زیستی استان ایفا کرد.
کارشناس طرح های مهندسی رودخانه شرکت آب منطقه ای بیان کرد: در بارش فروردین ماه حجم آورده سیلاب قمرود، بالغ بر 20 میلیون متر مکعب بود؛ حداکثر دبی مشاهداتی در قمرود نیز در فرودین به 105 متر مکعب رسید.
وی گفت: سیلاب اخیر آسیب پذیری گسترده استحکامات و بناهای و حتی مشکلات زیست محیطی حریم رودخانه‌ها را به شدت فریاد زد و ما باید خود را برای مشکلات آینده آماده کنیم تا از حجم خسارات آینده بکاهیم؛ در این عرصه باید دیدگاه های مختلف در استان را تجمیع کنیم و یک جبهه واحد برای حل مشکلات و اتخاذ سیاست های مشترک در پیش گیریم.
حاجی آبادی در ادامه به اقدامات شرکت آب منطقه ای جهت مقابله با مشکلات و همچنین کاهش خسارات سیلاب در استان قم اشاره کرد و افزود: انجام مطالعات سراسری تعیین حد بستر و حریم رودخانه های اصلی استان به طول 494 کیلومتر، در دست مطالعه قرار گرفتن تعیین حد و بستر و حریم رودخانه های اصلی استان به طول 446 کیلومتر، انجام مطالعات ساماندهی فاز 2 بخشی از رودخانه های اصلی استان به طول 68 کیلومتر از جمله این اقدامات است.
وی تصریح کرد: از دیگر خدمات آب منطقه ای استان در این زمینه می توان به استقرار گروه های گشت و بازررسی در استان و لزوم افزایش و تقویت آنها، دردست مطالعه قراردادن تعیین حد بستر و حریم دریاچه نمک و تالاب حوض سلطان وتالاب مره، تهیه پاسخ استعلام دستگاه های اجرایی مانند اداره ثبت اسناد و املاک ، جهاد کشاورزی و...، شناسایی متصرفین بستر و حریم رودخانه ها و سیل ها که تا کنون بیش از 1170 مورد تصروف شناسایی شده است اشاره کرد.
وی در پایان تصریح کرد: کسانی که به حریم رودخانه ها تجاوز کرده اند و با هر شکلی در این منطقه ابنیه و شرکت هایی مستقر کرده اند باید بدانند که در نهایت خودشان ضرر می بینند و بر اساس قانون نیز کسانی که این حریم را نقض می کنند تحت پوشش حمایت های مرتبط به خسارات قرار نمی گیرند.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/94921/جلسه-حفاظت-از-منابع-آب-شهرستان-قم-برگزار-شد
بستن   چاپ