عصر قم
گزارشي از جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران قم؛
اجراي طرح خادم در قم/زمين هاي آهکي مخاطره آميزترين نقاط استان در هنگام وقوع زلزله
چهارشنبه 22 شهريور 1396 - 8:31:44 AM
ايرنا
قم آنلاين - مديرکل هلال احمر قم با بيان اين که طرح خادم «خانواده آماده در برابر مخاطرات» در مناطق مختلف قم اجرا مي شود گفت: اين طرح با بحث کمک هاي اوليه متفاوت است و با انجام آن سعي مي شود به خانواده ها آموزش هاي اوليه امداد و نجات در زمان وقوع حادثه تا قبل از ورود نيروهاي امدادي ارايه شود.
محمد گلفشان در جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران قم در تالار امام جواد(ع) استانداري قم، شعار طرح خادم را «خانواده آماده باعث مي شود جامعه آماده باشد» عنوان کرد و افزود: جامعه هدف اين طرح کل ساکنان قم است و تاکنون اين طرح در مناطقي مانند شهرک پردسان، خيابان نواب و شهر جعفريه اجرا شده است.
وي ادامه داد: در اين طرح تيم هاي 2 نفره هلال احمر با هماهنگي با خانواده ها 12 مرتبه به درب منازل آنها مراجعه کرده و آگاهي آنها از عمليات امداد و نجات را مورد سنجش قرار مي دهند.
وي همچنين با اشاره به نامقاوم ترين مناطق قم در برابر زلزله افزود: برغم تصور برخي ها که ساختمان هاي احداث شده در سالاريه و شهرک قدس به علت نوساز بودن از ساير مناطق از مقاومت و استحکام بيشتري برخوردار است، اين مناطق به علت دارا بودن زمين هاي آهکي به هنگام زلزله فرو مي ريزد و غارهاي زيرزميني ايجاد مي شود.
** مديرکل هواشناسي قم نيز در اين جلسه گفت: ميانگين بارش در سال زراعي جاري نسبت به ميانگين بلند مدت 35 درصد رشد داشته است.
يحيي زارع ادامه داد: در حالي که ميانگين بارش بلند مدت استان 139 ميلي متر است، اين رقم براي سال زراعي گذشته و جاري به ترتيب141 ميلي متر و 175 ميلي متر است.
وي با اشاره به تداوم نزول هواي سرد در قم و بخش مرکزي کشور تا چهار روز آينده افزود: دماي هواي قم در مهرماه بيشتر از حد عادي خواهد بود و بين نيم تا يک و نيم درجه سانتيگراد دماي بيشتري را خواهيم داشت.
** برگزاري کارگاه هاي آموزشي مديريت بحران ويژه کودکان توسط شهرداري قم
معاون خدمات شهري شهرداري قم نيز در اين جلسه گفت: کارگاه هاي آموزشي مديريت بحران ويژه کودکان طي چند ماهه گذشته برگزار شده و دانش آموزان دوره ابتدايي در قالب فيلم و انيميشن با موضوع بحران ها و مخاطرات طبيعي و همچنين برخي مباحث شهروندي مانند ترافيک و مديريت پسماند آشنا مي شوند.
سيد امير سامع يادآور شد: علاوه بر اين گروه سني کارگاه هاي آموزشي تخصصي با حضور استادان مجرب کشوري براي قشرهاي مختلف جامعه از جمله پاکبانان، باغبانان و رانندگان تاکسي برگزار مي شود.
وي با اشاره به تشکيل ستاد مديريت بحران در مناطق هشت گانه شهرداري قم و اجراي مانورهاي آموزشي و مهارتي در چهار مورد از اين مناطق افزود: شهرداري قم، ساخت اماکن و ابنيه از جمله 2 ايستگاه اسکان اضطراري را در ارتباط با موضوع مديريت بحران در دستور کار دارد و به طور حتم براي اين که ظرفيت هاي شهر را در حوزه ماشين آلات پشتيباني و اماکن اسکان اضطراري بيشتر کنيم، استفاده از اعتبارهاي ملي و استاني ضروري است.
** مديرکل دامپزشکي قم نيز با اشاره به اقدام هاي صورت گرفته در راستاي مديريت و کنترل بيماري تب برفکي در اين استان، پيشنهادهايي را در اين زمينه مطرح کرد.
مهدي رفيعي با بيان اين که مجتمع دامشهر و بخش جعفريه به دليل وجود حجم بالايي از دام سنگين بيشترين درگيري را با اين بيماري دارد، افزود: به استناد ماده 5 قانون دامپروري ها، ساماندهي مجتمع هاي دامپروري متراکم بخش جعفريه به مجتمع هاي دامپروري با محوريت سازمان جهاد کشاورزي و مشارکت بخشداري مربوطه ضروري است.
شهرک دامشهر قم که سال 1375 در 13 کيلومتري جاده قم - جعفريه احداث شد، با 30 کاروانسراي دام، سالانه ميزبان حدود 600 هزار راس دام از 29 استان کشور است.
بخش هاي جعفريه، سلفچگان، کهک، مرکزي و خلجستان از بخش هاي 5 گانه استان قم به شمار مي آيد.
وي تعيين ظرفيت دام در دامداري هاي روستايي و ورود و خروج دام به دامداري به شرط داشتن مجوز، معدوم سازي و دفن بهداشتي دام هاي تلف شده، کنترل نقل و انتقال دام، دفن کودهاي آلوده به ويروس تب برفکي و مديريت متمرکز بهداشتي در هر روستا را نيز از ديگر اقدام هاي لازم براي پيشگيري از تب برفکي عنوان کرد.
مديرکل دامپزشکي قم با اذعان به مشکلات موجود در زمينه اعمال مديريت مشترک بهداشتي در مجتمع هاي دامپروري دامشهر، جعفريه و شهرک لبن، تامين خسارت هاي دامداران از طريق بيمه فراگير، هماهنگي با نيروي انتظامي مناطق مرزي کشور براي ممانعت از ورود دام هاي بيمار به استان و تجهيز و توسعه آزمايشگاه مرکزي قم براي کمک به تشخيص بهتر بيماري را از ديگر پيشنهادهاي خود براي مقابله با انتشار ويروس تب برفکي در قم برشمرد.
در استان قم، حدود 110 هزار راس دام سنگين و 500 هزار راس دام سبک وجود دارد.
تب برفکي يا «بيماري دهان و پا» يک بيماري عفوني و گاهي کشنده ويروسي است که موجب بيمار شدن حيوانات مي‌شود؛ اين ويروس عامل بيماري در ابتدا به مدت 2 تا سه روز تب شديد ايجاد نموده و متعاقبا تاول هايي در داخل دهان و روي پا ظاهر مي ‌شود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حيوان شود. اين بيماري بسيار واگيردار است و قطرات آيروسل دفع شده از حيوان آلوده، تماس با تجهيزات دامداري، غذا، وسايل نقليه، البسه آلوده و حيوانات شکارچي اهلي و وحشي موجب گسترش بيماري مي‌ شود.


http://www.Qom-Online.ir/fa/News/9400/اجراي-طرح-خادم-در-قم-زمين-هاي-آهکي-مخاطره-آميزترين-نقاط-استان-در-هنگام-وقوع-زلزله
بستن   چاپ