عصر قم
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم:
واحدهای صنعتی قم باید ساماندهی شود
سه شنبه 21 خرداد 1398 - 16:54:24
عصر قم - قم – ایرنا – مدیرکل حفاظت محیط زیست قم گفت: پراکندگی واحدهای تولیدی و صنعتی در حاشیه شهر مشکلاتی را ایجاد کرده اند که ساماندهی و انتقال آنها به خارج از شهر ضروری است.

سید رضا موسوی مشکینی روز سه شنبه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سالن اجتماعات امام جواد (ع) قم با اشاره به نداشتن شهرک صنعتی تخصصی در این استان، اظهار کرد: ناهمگونی صنایع می‌توانند اثرهای سویی بر روی یکدیگر بگذارند.
وی با تاکید بر اینکه همه وظیفه داریم تا برای حفظ محیط زیست تلاش و کوشش کنیم، گفت: مسائل زیست محیطی در 44 جلسه طرح شده است که 42 مورد از پرونده‌های زیست‌محیطی طرح شده، تعیین تکلیف شده‌اند.
وی در بخش دیگر سخنان خود، گفت: برای توسعه ناحیه صنعتی خورآباد موانعی وجود دارد که یکی از موانع آن نزدیک بودن به محیط روستا است؛ اما می‌توان این ناحیه را به سطح 2 و در سطح صنایع چوب و فلز توسعه داد که البته این موضوع هم نیاز به انجام کارِ کارشناسی و بررسی‌های دقیق است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم همچنین خاطرنشان کرد: برای تشکیل شهرک تخصصی پوشاک در زمین 27 هکتاری ابتدای شهر کهک نیز باید بررسی‌های بیشتری انجام شود.
وی از اختصاص یک قطعه زمین به مساحت 96 هکتار در شهرک صنعتی شکوهیه برای واحدهای کفش ماشینی و دمپایی خبر داد و افزود: برای بهره‌برداری از این واحدها پروانه موقت صادر شده است.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است و شهرک صنعتی شکوهیه به عنوان بزرگ‌ترین شهرک صنعتی قم با بیش از یک هزار هکتار مساحت در کیلومتر 12 جاده قدیم قم - تهران واقع شده است.
وی گفت: نیروگاه حرارتی قم در فصل زمستان از سوخت مایع استفاده می‌کند و به دلیل اینکه جهت باد به سمت منطقه پردیسان می‌باشد، موجب ایجاد مشکلاتی شده و نیاز است تا این نیروگاه در فصل زمستان نیز از سوخت گاز استفاده کند.
** علیرضا نصیری مدیرعامل شرکت گاز استان قم نیز در این جلسه، درباره موضوع فوق گفت: با افتتاح فازهای جدید پارس جنوبی، در سال جاری، دیگر نیروگاه‌های حرارتی از سوخت مایع استفاده نمی‌کنند و سوخت گاز این نیروگاه‌ها تأمین می‌شود که در راستای حفظ محیط زیست و رفع آلودگی نیروگاه‌های حرارتی بسیار تأثیرگذار است.
** همچنین مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم در این جلسه اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام شده و با همکاری اداره ثبت، شش واحد صنعتی احیا شدند که بر همین اساس، برای 33 تَن اشتغالزایی شده است.
مصطفی کاویانی گفت: همکاری بانک‌های عامل و دستگاه‌های اجرایی در ارسال مشخصات واحدهای مشکل‌دار، ارائه مشوق‌های بیمه‌ای و مالیاتی و حامل‌های انرژی به واحدهای احیا شده و تزریق نقدینگی ارزان‌قیمت برای تأمین مواد اولیه و سرمایه در گردش مورد نیاز واحدها از جمله مسائلی است که موجب رفع مشکلات و تسهیل تولید در استان می‌شود.
** ابوالفضل خاکی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم نیز در این جلسه گفت: سود تسهیلات بانکی برای واحدهای تولیدی مناسب نیست و این واحدها نیاز به تسهیلات ارزان‌قیمت دارند و همچنین ضروری است که مشوق‌های بیمه‌ای و مالیاتی برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته شود تا شاهد تعطیلی واحدها نباشیم.
همچنین در این جلسه، تعدادی دیگر از مدیران و کارشناسان دیدگاه‌ها، نظرها و پیشنهادهای خود را درباره مسائل مطرح شده بیان کردند.
7406/ 6133/‏

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/93903/واحدهای-صنعتی-قم-باید-ساماندهی-شود
بستن   چاپ