عصر قم
در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛
شب قدر تا روز قیامت تکرار می‌شود/ شبی برتر از هزار ماه
جمعه 3 خرداد 1398 - 13:23:28
عصر قم - قم - یکی از محققان حوزه و دانشگاه با بیان اینکه شب قدر تا روز قیامت تکرار می‌شود، گفت: عبادت در شب قدر فضیلت فراوانی دارد و در نیکویی سرنوشت یک ساله بسیار تأثیرگذار است.

سید محمد فقیه سبزواری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ، با اشاره به فضائل و ویژگی‌های شب قدر، اظهار کرد: گفته می‌شود در شب قدر مقدرات بندگان اعم از خیر و شر و ولادت و مرگ و خلاصه هر چه تا شب قدر سال آینده با آن مواجه می‌شوند، تقدیر و معین می‌شود.
وی با بیان اینکه اگر چنین باشد قطعاً هر کس سرنوشتش تا سال آینده مشخص است، تصریح کرد: بنابراین انسان‌ها در دایره همین سرنوشت معین حرکت می‌کنند و اختیاری از خود ندارند و با توجه به اینکه سرنوشت آنان در شب قدر رقم خورده، حرکت می‌کنند.
این محقق و پژوهشگر ادامه داد: اگر چنین باشد پس باید اذعان کرد که زندگی جبر مطلق است و نظر به اینکه شب قدر هر سال تکرار می‌شود، پس انسان از ولادت تا مرگ در سرنوشتی از پیش تعیین شده حرکت می‌کند و اختیاری از خود ندارد.
در شب قدر تمام حوادث سال آینده به امام زمان( عج ) ارائه می‌شود
فقیه سبزواری در ادامه به تبیین ویژگی‌های شب قدر و پاسخ به شبهات ذکر شده پرداخت و گفت: شب قدر یکی از شب‌های دهه آخر ماه رمضان است و بر اساس روایاتی که از ائمه اطهار( ع) برجای مانده است، یکی از شب‌های نوزدهم یا بیست و یکم و به احتمال زیاد بیست و سوم ماه مبارک رمضان، شب قدر است.
وی افزود: در شب قدر که شب نزول قرآن نیز به شمار می‌آید، امور خیر و شر مردم و ولادت و مرگ و روزی و حج و طاعت و گناه و خلاصه هر حادثه‌ای که در طول سال واقع می‌شود، برای انسان‌ها مقدر می‌شود.
این مدرس حوزه و دانشگاه اضافه کرد: شب قدر همیشه و هر سال تکرار می‌شود و عبادت در آن شب فضیلت فراوانی دارد و در نیکویی سرنوشت یک ساله بسیار تأثیرگذار است.

فقیه سبزواری با تأکید بر اینکه در این شب تمام حوادث سال آینده به امام زمان ( عج ) ارائه و ایشان نیز از سرنوشت خود و دیگران با خبر می‌شوند، با اشاره به روایتی از یکی از معصومان گفت: در این راستا امام باقر ( ع) می‌فرماید: «إِنَّهُ لَیَنْزِلُ فِی لَیْلَهِ اَلْقَدْرِ إِلَی وَلِیِّ اَلْأَمْرِ تَفْسِیرُ اَلْأُمُورِ سَنَهً سَنَهً یُؤْمَرُ فِیهَا فِی أَمْرِ نَفْسِهِ بِکَذَا وَ کَذَا » در شب قدر به ولی امر (امام هر زمان) تفسیر کارها و حوادث نازل شده و وی درباره خویش و دیگر مردمان مأمور به دستورهایی می‌شود.
وی با بیان اینکه اجل هر یک از ما در نزد خدا معین است، تصریح کرد: گاهی زندگی برخی انسان‌ها چنان کوتاه است که نمی‌توانند به یک دهم از هدف‌های خود دست بیابند و با توجه به اینکه عوامل وفات فراوان و بیشتر آن‌ها از اراده آدمی بیرون است، پس راه برای درازتر کردن عمر، استفاده از شب قدر است، به همین جهت خدا شب قدر را به او عطا کرد و آن را بهتر از هزار ماه قرار داد.
این پژوهشگر ادیان اضافه کرد: شایسته است که هدف انسان‌ها در شب قدر، تحقق یافتن تغییری اساسی و ریشه‌دار در نفس خودش باشد و لازم است که خود را در برابر داور خرد به محاکمه بخواند و نابسامانی‌های پیشین و انحرافات جاری آن را اصلاح کند.
قرآن، سِلم و سلامتی را از ویژگی‌های شب قدر می‌داند
فقیه سبزواری در ادامه به نزول فرشتگان در شب قدر اشاره و تصریح کرد: فرود آمدن جبرئیل و انبوهی از فرشتگان آسمان، برای تعیین سرنوشت همراه با خیر و برکت معنوی از دیگر ویژگی‌های شب قدر است.
وی با بیان اینکه شب قدر، شب تقدیر و تعیین سرنوشت یک‌ساله و لحظات سرنوشت‌ساز و از لحظات حساس و اضطراب آمیز است، عنوان کرد: از این رو باید آن را شب دلهره دانست ولی قرآن، سِلم و سلامتی را از ویژگی‌های دیگر آن شب می‌داند و آن را شبی سراسر سلامت وی معرفی می‌کند.
فرود آمدن جبرئیل و فرشتگان، برای تعیین سرنوشت همراه با خیر و برکت معنوی از ویژگی‌های شب قدر است
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: تعیین مقدرات برای انسان وقتی خطرناک و نگران کننده است که آدمی زمان آن را نداند و مهمتر آنکه، خود وی در تغییر سرنوشتش نقشی ایفا نکند؛ اما خداوند از سه جهت بشر را در رقم خوردن سرنوشتش سهیم و شریک کرده است.
فقیه سبزواری اضافه کرد: شب قدر در قلمرو ماه رمضان است و مفسران واقعی قرآن و سخن‌گویان رسمی خدا یعنی پیشوایان معصوم( ع) محدوده آن را تنگ‌تر کرده و یکی از شب‌های سه‌گانه 19، 21 و 23 رمضان را شب قدر اعلام کرده‌اند تا با گرامی‌داشت و حریم‌بندی هر سه شب، سرنوشت و برنامه‌های خداپسند تعیین شود و جالب آنکه خود قرآن، ساعات آن را نیز مابین آغاز شب تا طلوع فجر صادق تعیین کرده است.
وی با تأکید بر اینکه قرآن یک بار در شب قدر نازل شده است، بیان کرد: اما شب قدر، هر سال تکرار می‌شود و ارزش معنوی آن نیز همچنان استمرار دارد که دلیل آن را می‌شود در روایات ائمه معصوم( ع) دید.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: آنچه که همه روایات مختلف وارده از ائمه( ع) در آن اتفاق نظر دارند این است که شب قدر تا روز قیامت جاری و باقی است و همه‌ساله تکرار می‌شود.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/91271/شب-قدر-تا-روز-قیامت-تکرار-می‌شود--شبی-برتر-از-هزار-ماه
بستن   چاپ