عصر قم
10 هزار و 189 بی‌ سواد درقم با سواد می شوند
دوشنبه 30 اردیبهشت 1398 - 12:31:56 PM
ایرنا
عصر قم - قم- معاون سوادآموزی اداره کل آموزش‌و پرورش قم گفت: باسواد کردن 10 هزار و 189 تن بی‌سواد در گروه سنی 10 تا 49 سال، در سال جاری به شورای سواد آموزی استان ابلاغ‌ شده است.
  حجت‌الاسلام ‌و المسلمین محمدرضا قاسمی نیا روز دوشنبه در جلسه شورای سوادآموزی در سالن جلسات معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قم ادامه داد: دراین راستا 5 درصد کلاس‌ها نیز برای افراد بی‌سواد بین 50 تا 65 سال برگزار می شود.
وی با اشاره به ادامه روند شناسایی بی‌سوادان در سطح روستاهای استان گفت: اولویت سوادآموزی کشور تا پایان برنامه ششم، باسواد کردن افراد بی‌سواد بین 10 تا 49 سال است.
وی تأکید کرد: با دستور وزیر آموزش‌و پرورش شورای پشتیبانی سوادآموزی هر سه ماه یک‌بار باید تشکیل‌ شده و روند اجرای مصوبات و اقدامات در آن بررسی و رصد شود.
قاسمی نیا ادامه داد: شورای سوادآموزی قم آمادگی دارد در زمینهٔ آموزش مهارتهای زندگی و ارتباطی، ارائه مشاوره ‌های فرهنگی در قالب فرهنگ ایرانی اسلامی و تحکیم بنیان خانواده و همچنین آموزش‌های عمومی و جمعیت به فعالیت بپردازد.
وی درادامه با اشاره به گستره برگزاری کلاس‌های سوادآموزی در قم عنوان کرد: سال گذشته 550 کلاس سوادآموزی در سطح استان برگزارشده است.
قاسمی نیا افزود: آمار بی‌سوادان استان در گروه 10 تا 49 سال، 33 هزار تن، طبق آمار رسمی و سرشماری سال 95می باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در قم چهار محل برای تشکیل کلاس های سوادآموزی وجود دارد که سال گذشته برای 2 هزار بی‌سواد، 50 عنوان کلاس درس ترتیب یافته است.
قاسمی افزود: در محل یادگیریهای محلی علاوه بر مسئله سوادآموزی، مهارت‌آموزی نیز به صورت رایگان به افراد متقاضی ارائه می‌شود.
وی در ادامه تصریح کرد: برای با سواد کردن هر فرد معلول نیز یک‌میلیون و هشتصد هزار تومان به مددکار مربوطه حق‌ الزحمه پرداخت می‌شود، هزینه سواددار کردن یک فرد عادی 830 هزار تومان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ریشه کردن کردن بی سواد نیازمند همکاری کلیه دستگاه های اجرایی است ، گفت: دانشگاه علوم پزشکی قم باید مشخصات بی‌سوادان استان در قالب طرح جامع سیب که در زمینهٔ بهداشت بوده را تا قبل از پایان سال گذشته به شورای سوادآموزی استان ارائه دهد که تاکنون این اقدام را انجام نداده است.
**معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه‌ و بودجه نیز در این جلسه، تأکید کرد: تأمین اجتماعی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید نسبت به مسئله سوادآموزی کارگران کارگاه‌های تولیدی پای‌کار آمده و به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.
محمدجواد شاکر آرانی عنوان کرد: از محل اعتبارات صندوق عشایری نیز باید برای سواددار کردن روستانشینان و عشایر استان استفاده کرد.
وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از 33 هزار تن بی‌سواد ساکن قم اتباع خارجی هستند که باید شناسایی و به کلاس های نهضت سوادآموزی دعوت شوند.
**مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان قم نیز در این جلسه بیان کرد: سواد زیست‌ محیطی شهروندان به‌ویژه در سطح روستاها و بخش‌های استان باید تقویت شود.
سید رضا موسوی مشکینی افزود: برای افزایش و ارتقای سواد زیست‌ محیطی تفاهم‌نامه‌هایی در سطح استان و ملی در دست پیگیری و اقدام است.
**رضا سلیقه مدیرکل بهزیستی قم نیز دراین جلسه گفت: برخی از افراد عضو این نهاد حمایتی به دلیل ویژگی‌های فردی امکان سوادآموزی ندارند اما برای افرادی که قدرت سوادآموزی داشته باشند تسهیلات مالی ارائه می‌شود.
**دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر قم نیز در ادامه این جلسه، با اشاره به ارتباط بین بی‌سوادی و آسیب‌های اجتماعی گفت: فراوانی اعتیاد در بین افراد بی‌سواد و کم‌سواد در مقایسه با گروه‌های دیگر بیشتر است.
ابوالفضل شریفی ادامه داد: شورای مبارزه با مواد مخدر قم آمادگی دارد تا دوره‌های سوادآموزی را در کمپ‌های ترک اعتیاد خود در دوره‌های 3 ماه برگزار کند.
وی همچنین عنوان کرد: شورای مبارزه با مواد مخدر قم در سه سرفصل کلی تشکیل تشکل‌های مردم‌نهاد، دوری از اعتیاد و آموزش مهارت‌های زندگی آماده همکاری با شورای سوادآموزی استان است.
** همچنین مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی قم نیز در این جلسه، تأکید کرد: سال گذشته 550 دوره و کلاس آموزشی در قم برگزارشده و باید بر مبنای آن نقشه کلی از وضعیت بی‌سوادی و سطح پوشش کلاس‌های سوادآموزی احصا شود.
رضا ملک‌زاده همچنین گریزی به‌ضرورت سوادآموزی افراد معلول زد و گفت: بخش مهمی از بی‌سوادان استان را افراد معلول شامل می‌شود که ضرورت دارد تا دوره‌های بلندمدت سوادآموزی در رابطه با این افراد برگزار شود.
** سخنگوی فرماندهی انتظامی قم نیز در بخش پایانی این جلسه، گفت: ارتباط مستقیمی بین بی‌سوادی و افزایش وقوع جرم وجود دارد، 10 درصد از مجرمان به دلیل عدم آشنایی با قوانین مرتکب جرم می‌شوند.
مهرداد حاجی‌زاده با اشاره به برخی از چالش‌های پیش روی بی‌سوادی در جامعه تأکید کرد: 15 درصد افرادی که جرم علیه آنان انجام می‌شود کاملاً بی‌سواد هستند.
وی ادامه داد: مورد سوءاستفاده قرار گرفتن افراد بی‌سواد در فضای مجازی از دیگر معضلات بی‌سوادی در استان است.
وی همچنین ابراز کرد: در حوزه حقوق شهروندی نیز به دلیل عدم سواد لازم برخی از افراد حجم پرونده‌های ورودی به نیروی انتظامی بالاتر می‌رود.
حاجی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در بین سربازان نیروی انتظامی نیز برخی افراد بی‌سواد غیربومی وجود داشته که با همکاری فنی حرفه‌ای استان دوره‌های سوادآموزی برای این افراد نیز به‌صورت مستمر برگزار می‌شود.


http://www.Qom-Online.ir/fa/News/91103/10-هزار-و-189-بی‌-سواد-درقم-با-سواد-می-شوند
بستن   چاپ