عصر قم
رییس سازمان صمت استان قم:
راه اندازی دومین واحد کلسیم کربنات کشور در قم
جمعه 27 ارديبهشت 1398 - 15:37:59
عصر قم - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: طبق مذاکرات انجام شده با یک شرکت تجاری بزرگ، دومین واحد کربنات کلیسم کشور، در قم راه اندازی می‌شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، محمود سیجانی در جلسه شورای معادن استان قم، با بیان اینکه راهبردها و برنامه های استان قم در سه بخش صنعت، معدن، تجارت و کشاورزی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید بررسی و تصویب شده است، گفت: تکالیف، زمان بندی و هدف گذاری لازم برای اجرای این راهبردها انجام شده است که برای تسریع در اجرای این راهبردها، بررسی، مطالعه و پیگیری برخی از این برنامه ها به شوراهای تخصصی استان واگذار شده است.
وی با بیان اینکه چهار برنامه راهبردی برای توسعه پایدار معادن و فراوری مواد معدنی استان برنامه ریزی شده است گفت: توسعه و تکمیل اکتشافات عناصر طلا، مس و آهن؛ فراوری مواد معدنی به ویژه گچ، آهک و منگنز وهمچنین فعال سازی معادن راکد از جمله راهبردهای استان در حوزه معدن است.
وی با اشاره به مذاکره با شرکت تجاری بزرگ فعال در حوزه گچ و آهک در کشور ادامه داد: این شرکت نخستین واحد کربنات کلسیم کشور را در بوشهر ایجاد کرده و بر اساس این مذاکرات قرار است دومین واحد کربنات کلیسم کشور را در قم راه اندازی کند.
سیجانی، تولید کاغذ و گرید دارویی را از جمله محصولات خروجی واحد کربنات کلیسم دانست و ادامه داد: احداث واحد کربنات کلیسم که با فراوری آهک استحصال می شود، می تواند به سه طرح نیمه تمام تولید کاغذ در استان کمک شایانی کند.
وی با اشاره به ظرفیت های معدنی استان گفت: استحصال و برداشت کلرآرکولید به عنوان یکی از مواد معدنی دریاچه نمک در دستور کار است که در گام اول برای تخصیص 70 میلیون یورو برای این کار موافقت شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، فعال سازی معان راکد و کوچک را از دیگر اولویت های سال 98 استان دانست و گفت: 35 معدن راکد در استان وجود دارد که فعال سازی تعدادی از این معادن از طریق واگذاری به بخش خصوصی و 10 معدن نیز با کمک به معدن داران پیگیری می شود.
سیجانی با اشاره به ضرروت ساماندهی واحدهای فعال در زمینه شن و ماسه در استان افزود: در راستای کنترل سیلاب های فصلی رودخانه ها، استفاده از شن و ماسه آورد سیل اخیر در کشور در دستور کار قرار گرفته است که باید در این راستا، میزان آورد مصالح به بستر رودخانه های استان بر اثر سیل مورد مطالعه قرار گیرد.
وی ادامه داد: احداث دیواره های محافظتی در بستر و مجاور رودخانه ها با استفاده از آورد مصالح سیل از جمله موضوعاتی است که در دست مطالعه است.
رییس سازمان صمت تصریح کرد: صدور مجوز برای برای واحدهای شن و ماسه از سال 92به سازمان صمت داده شده است که در سال 97، 32مجوز برای برداشت شن و ماسه صادر شده است.
وی افزود: همچنین برای 38کارگاه برداشت شن و ماسه در استان قم مجوز صادر شده است که از این تعداد 28واحد فعال، 4واحد نیمه فعال و 6واحد تعطیل است.
سیجانی اظهار کرد: اتمام ذخایر معدنی، وجود معارضین و برداشت‌های غیرمجاز از مشکلات معادن شن و ماسه است که برای حل آن، نیاز به یک برنامه ریزی درست و همکاری ارگان‌های دیگر دارد.
وی ادامه داد: شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان قم باید ظرفیت رودخانه‌های استان قم برای برداشت شن و ماسه را بررسی کند و در قالب یک طرح ارائه دهد تا طبق آن تصمیم گیری در این خصوص انجام گیرد.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/90740/راه-اندازی-دومین-واحد-کلسیم-کربنات-کشور-در-قم
بستن   چاپ