عصر قم
معاون تعزیرات حکومتی کل کشور:
شیوه‌های مبارزه با قاچاق باید اصلاح شود
چهارشنبه 11 ارديبهشت 1398 - 11:49:15
عصر قم - معاون تعزیرات حکومتی کل کشور گفت: شیوه‌های مبارزه با قاچاق در حال حاضر درست نیست و باید به دنبال راه درستی برای مبارزه با مفاسدی از جمله قاچاق بود و با راهکارهای موجود به نتیجه دلخواه نخواهیم رسید.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، محمد علی اسفنانی عصر امروز در همایش دیپلماسی اقتصادی و رونق تولید، عنوان کرد: افرادی که به واسطه وقوع انقلاب، بی بهره شدند، سعی کردند به هر طریقی به انقلاب ضربه بزنند تا به منافع خود برسند و در این راه، اقدامات بسیاری انجام شد که ثمربخش نبود.
وی افزود: دشمنان به اتفاق به نتیجه رسیدند که فشار اقتصادی به کشور وارد شود و مشکلات معیشتی مردم باعث تضعیف انقلاب اسلامی از داخل شود؛ اقتصاد اساسا چه در برابر تهدید قرار بگیرد و یا قرار نگیرد، آسیب پذیر است و وقتی در برابر تهدید و تحریم نیز قرار بگیرد، مقاومتی شدن اقتصاد الزامی می‌شود.
معاون تعزیرات حکومتی کل کشور بیان کرد: بعد از انقلاب اسلامی، زیرساخت مناسبی برای اقتصاد در کشور فراهم نبود و ابستگی شدید اقتصادی در کشور وجود داشت؛ به همین دلیل اقتصاد کشور بسیار آسیب پذیر بود و نیاز به ترمیم جدی داشت.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین آسیب‌هایی که به اقتصاد وارد می‌شود، وجود فشارهای خارجی است که مصداق بارز آن قاچاق است؛ بسیاری از کشورها مشکل قاچاق را به کلی حل کردند ولی ایران بالاترین نرخ قاچاق کالا را دارد و طرح‌های مبارزه با قاچاق موفقیت آمیز نبوده است.
اسفنانی تصریح کرد: کشور ایران شرایط استراتژیکی دارد و مرزهای بسیار وسیعی دارد و کنترل این مرز‌ها بسیار دشوار است؛ 800اسکله ترخیص کالا در جنوب کشور وجود دارد که تنها یک چهارم آن تحت نظارت است و مابقی نظارت درستی بر آن وجود ندارد.
وی اضافه کرد: در گذشته در مبادی گمرک نیز شاهد ورود کالای قاچاق بودیم ولی با مجهز شدن گمرک‌ها به دستگاه‌های بروز، از ورود کالای قاچاق جلوگیری شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی تهران اظهار کرد: کالای داخل زمانی می‌تواند محبوبیت و مقبولیت پیدا کند که حداقل کیفیتی در حد کالای خارجی داشته باشد تا ورود کالای خارجی به داخل کاسته شود؛ ارزان بودن کالای قاچاق از کالای داخلی، یکی از دلایل ترغیب به خرید کالای قاچاق است.
وی گفت: گستردگی حوزه قاچاق از دلایلی است که باعث می‌شود نتوان با این پدیده به صورت درست مبارزه کرد؛ هر نوع کالایی که در کشور وجود دارد، قاچاق آن کالا نیز وارد می‌شود؛ ایران به عنوان بزرگترین مصرف کننده لوازم آرایشی در دنیا است و ظرفیت بالایی برای واردات قاچاق در این زمینه وجود دارد؛ همچنین در دارو و میوه نیز میزان بسیاری قاچاق در کشور وجود دارد.
اسفنانی تاکید کرد: ضابطینی که در بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز فعالیت می‌کنند، به دلیل عدم آشنایی و آگاهی به قوانین و ظوابط باعث ایجاد مشکلاتی می‌شوند؛ گاهی کالای داخلی با برند خارجی تولید می‌شود و یکی از مشکلات موجود همین موضوع است و باعث مشکلاتی برای تولید کننده می‌شود و گاهی این محصولات به عنوان کالای قاچاق توقیف می‌شوند و مدتی طول می‌کشد تا این مشکل حل شود.
وی گفت: شیوه‌های مبارزه با قاچاق در حال حاضر درست نیست و باید به دنبال راه درستی برای مبارزه با مفاسدی از جمله قاچاق بود و با راهکارهای موجود به نتیجه دلخواه نخواهیم رسید.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/90215/شیوه‌های-مبارزه-با-قاچاق-باید-اصلاح-شود
بستن   چاپ