عصر قم
مدیرکل دامپزشکی قم:
استفاده از هورمون در مرغداری های قم صحت ندارد
دوشنبه 9 ارديبهشت 1398 - 09:14:56
عصر قم - قم- مدیرکل دامپزشکی قم گفت: موضوع استفاده از هورمون در مرغداری های استان که در برخی شبکه های اجتماعی بازتاب داشته است، صحت ندارد و تمام مرغداری و کشتارگاه ها توسط کارشناسان دامپزشکی نظارت می شوند.
به گزارش ایرنا، مهدی رفیعی محمدی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: با توجه به اجرای طرح پایش و نمونه برداری که در چند سال گذشته اجرا شده، تاکنون دارو یا هورمون رشدی در طیور شناسایی نشده است.
وی با تاکید بر این که به همه مصرف کنندگان از نظر سلامت و استفاده نکردن از هورمون در طیور اطمینان می دهم، ادامه داد: وزن بالای مرغ و رشد مناسب طیور نشان دهنده هورمون نیست، بلکه مرغداران با شناسایی فاکتورهای مناسب برای رشد طیور موفق به اصلاح ژنتیک آنها شده اند.
وی با بیان این که مرغ هایی که وزنشان بیش از یک کیلو و 800 گرم به دلیل افزایش نگهداری مرغ در سالن می باشد، افزود: از نظر علمی بهترین سن تولید مرغ تا 42 روزگی می باشد و پس از آن میزان ذخیره چربی و در نتیجه وزن مرغ افزایش می یابد.
رفیعی خاطرنشان کرد: با توجه به تمایل برخی از مردم در استفاده از مرغ سنگین وزن، مرغداران برای جلب رضایت مشتری ، طیور را بیشتر از 42 روز نگه می دارند که گاهی باعث کاهش ارزش غذایی مرغ می شود.
وی با اشاره به این که تلاش داریم با ابزار تشویقی و الزام آور مرغدارها را ترغیب به عدم نگهداری بیش از 42 روز مرغ نماییم، گفت: بر اساس طرحی که سال گذشته اجرایی شد، طیوری که بیشتر از 42 روز در مرغداری نگهداری شود، از پوشش بیمه خارج می شود.
* هشت میلیون و 176 هزار دُز انواع واکسن فوق حاد پرندگان در مرغداری های قم تزریق شده است
وی در ادامه گفت: از سال گذشته تاکنون هشت میلیون و 176 هزار دُز انواع واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مرغداری های گوشتی، پولت و مادر مورد استفاده قرار گرفته است و در حال حاضر سه میلیون و 832 هزار مرغ تخمگذار داخل قفس و 2 میلیون 146 هزار قطعه پولت در حال پرورش و تولید می باشد.
مدیرکل دامپزشکی قم با بیان این که بیش از 60 برنامه برای تقویت جوجه ریزی و جلوگیری از بیماری طیور اجرا می شود، افزود: در این راستا به مرغداری هایی که دارای ساختار بهداشتی هستند اجازه جوجه ریزی داده می شود و با تشکیل کمیته مراقبت و پایش، اقدامات قرنطینه ای و ساماندهی کود و خوراک دام انجام شد.
وی اضافه کرد: در سال 97 نسبت به 96، میزان کانون های بیماری در مرغ گوشتی 54 درصد، پولت تخمگذار 76 درصد و مرغ تخمگذار 90 درصد کاهش یافته است.
به گفته وی، درصد تلفات مرغ گوشتی نیز از رقم 8.54 درصد در سال 96 به 6.58 درصد در سال گذشته و درصد تلفات پولت از 3.98 درصد به 2.76 درصد کاهش یافته است.
رفیعی خاطرنشان کرد: اسفندماه سال گذشته 2 واحد غیرمجاز طیور در یکی از روستاهای استان درگیر بیماری آنفلوانزا و 70 قطعه طیور بومی در این واحدها معدوم شد.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه واکسن هایی که سال گذشته در صنعت طیور مورد استفاده قرار گرفت، 146 میلیون بود که از این میزان 26 میلیون واکسن های تزریقی بوده است.
وی با اشاره به الزامات واکسیناسیون برای اثربخشی بیشتر، گفت: مرغداران و دامداران باید دستورالعمل شرکت سازنده واکسن، زمان مناسب تزریق، فواصل و شرایط مناسب واکسیناسیون را رعایت نمایند.
رفیعی با بیان این که بسته به نوع بیماری ها و واکسن تزریقی، میزان نقش پذیری واکسن در پیشگیری از بیماری ها متغیر است، اضافه کرد: برای پیشگیری از برخی بیماری ها مانند تب برفکی یا آنفلوانزا نقش امنیتی زیستی مانند انجام ضدعفونی، سم پاشی و رعایت مقررات قرنطینه ای الزامی است.
وی با بیان این که تمام واکسن ها در چرخه دامپزشکی تحت نظارت و کنترل کیفی دامپزشکی هستند، ادامه داد: برخی واکسن های دام خارج از چرخه توسط دلال وارد می شود که مورد تایید نیست و توصیه می کنیم دامداران واکسن ها را از شبکه مجاز دامپزشکی تهیه نمایند.
* افزایش 9 درصدی واکسیناسیون دام در سال گذشته
وی گفت:پارسال کانون بیماری تب برفکی 51 درصد،بیماری تب مالت 58 درصد و بیماری آبله 60 درصد نسبت به سال 96 کاهش یافت.
مدیرکل دامپزشکی قم با اشاره به افزایش 9 درصدی واکسیناسیون دام، افزود: سال گذشته 2 میلیون و 341 هزار راس گوسفند و بز و 598 هزار راس گاو وگوساله تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفت و تست سل 16 درصد و تب مالت 13 درصد افزایش یافت.
* کنترل خروجی های شهرک دامشهر قم ادامه دارد
وی درادامه با بیان این که کنترل خروجی های میدان دامشهر قم ادامه دارد، خاطرنشان کرد: این اقدام با همکاری استانداری، نیروی انتظامی و جهاد کشاورزی اجرا می شود و تمام خودروهای حمل دام ملزم شدند گواهی حمل بهداشتی از دامشهر دریافت نمایند.
وی اضافه کرد: در این راستا تمام دام های داشتی و پرورشی پلاک کوبی و در گواهی حمل ثبت می شود و خودروها ملزم به ارائه تاییدیه تخلیه دام ها و دریافت کد دامپزشکی هستند.
رفیعی بیان کرد: سال گذشته در کشتارگاه های دام 396 هزار راس دام سبک گوسفند و بز و 10 هزار و 382 هزار راس دام سنگین گاو و گوساله کشتار شد که به ترتیب نسبت به سال 96، 25 درصد کاهش و چهار درصد افزایش یافته است.
به گفته وی، در همین مدت 11 میلیون و 277 هزار قطعه طیور کشتار شده که نسبت به سال 96، 14 درصد کاهش نشان می دهد که البته مصرف استان بیش از این است و بخشی از مرغ مصرفی از کشتارگاه شهرهای مجاور تامین می شود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از 33 هزار مورد بازدید از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی از جمله رستوران، سردخانه و مراکز بسته بندی انجام و 161 تُن انواع فرآورده های غیربهداشتی توقیف، شناسایی و معدوم شده است.
به گفته وی، 110 تُن گوشت دام سبک و سنگین غیرقابل مصرف نیز در کشتارگاه ها شناسایی، ضبط و از چرخه مصرف خارج شد.
آخرین شنبه ماه آوریل هر سال که امسال مصادف با هفتم اردیبهشت ماه بود، روز جهانی دامپزشکی نامیده شده است.
/2085/ 6133/

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/90166/استفاده-از-هورمون-در-مرغداری-های-قم-صحت-ندارد
بستن   چاپ