عصر قم
مدیرکل دامپزشکی قم خبر داد؛
کاهش بیماری در مرغداری‌های قم/ نظارت دقیق بر خروج دام از دامشهر
دوشنبه 9 ارديبهشت 1398 - 09:14:38
عصر قم - قم - مدیرکل دامپزشکی استان قم از ممیزی واحدهای مرغداری قبل از جوجه‌ریزی خبر داد و گفت: میزان کانون بیماری‌ها در مرغ‌داری‌های تخم‌گذار قم نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر ، محمد مهدی رفیعی ظهر یکشنبه همزمان با روز جهانی دامپزشکی در نشست با اصحاب رسانه استان که در سالن کنفرانس اداره کل دامپزشکی استان قم برگزار شد، گفت: شعار امسال روز جهانی دامپزشکی «ارزش و جایگاه واکسیناسیون» است انتخاب این شعار به دلیل اهمیت و جایگاه کلیدی واکسن در پیشگیری از بیماری در دام و طیور است.
وی بیان کرد: بعضی دامداران بدون در نظر گرفتن شرایط و آیتم‌های خاصی که در زدن واکسن برای دام و طیور در نظر گرفته شده است اقدام به واکسیناسیون کرده و معتقد هستند که بعد از واکسن دام و یا طیور آن‌ها به بیماری مبتلا شده‌اند و این نظریه اشتباهی است.
مدیرکل دامپزشکی استان قم با بیان اینکه باید شیوه حمل واکسن، فواصل واکسن و شیوه تزریق رعایت شود، افزود: مردم مطمئن باشند همه واکسن‌ها چه تولید داخل و چه وارداتی زیر نظر و نظارت دامپزشکی هستند و قبل از مجوز عرضه برای ایمن بودن آن‌ها در آزمایشگاه‌های معتبر این نهاد آزمایش خواهد شد.
وی همچنین به دامداران و مرغداران درباره خرید واکسن فقط زیر نظر دامپزشکی تأکید کرد و اظهار داشت: واکسن‌های خارج از فعالیت دامپزشکی که اغلب از سوی دلالان عرضه می‌شود صلاحیت ندارند هرچند عرضه این نوع واکسن‌ها از سوی دلالان موردی بوده و نظارت دامپزشکی بر واکسیناسیون شدت دارد.
اجرای سامانه حقوقی برای مالکین مرغداری‌های قم
رفیعی با بیان اینکه امسال برای نظارت و بالا بردن کیفیت عرضه مرغ دو برنامه مهم اجرا می‌شود، گفت: سامانه حقوقی برای مالکین مرغداری‌های قم برای کنترل و پایش مرغداری راه اندازی شده است؛ هم‌چنین با توجه به اینکه بعضی مرغداری‌ها بیش از ظرفیت لازم اقدام به پرورش و تولید مرغ می‌کنند دفترچه مقررات بهداشتی صادر می‌شود.
وی افزود: با تدبیر دولت واکسن دام و طیوری که از خارج از کشور وارد می‌شود با ارز 4 هزار و 200 تومانی داده شده تا جلوی بعضی تخلفات در این زمینه گرفته شود و برای این امر تفاهم نامه‌ای با اداره تعزیرات و سازمان بازرسی استان قم منعقد شده است و تخلفات صورت گرفته به مراجع ذیصلاح ارجاع می‌شود.
مدیرکل دامپزشکی استان قم با بیان اینکه با راه اندازی آزمایشگاه مولکولی کنترل دقیق‌تری در زمینه بیماری آنفولانزا در خود استان انجام می‌شود، افزود: در بخش کنترل و آزمایش آب در زمینه میکروبی و شیمیایی نظارت دقیقی صورت گرفته و از آب مرغداری‌ها نمونه برداری شده تا فاکتورهای بیماری‌زا در آن کنترل و اقدامات اصلاحی صورت گیرد.
وی با اشاره به کنترل و نظارت دقیق بر مرغداری‌ها و کاهش کانون‌های بیماری دام و طیور در قم نسبت به سال گذشته، بیان کرد: در زمینه ساماندهی خوراک دام و ممیزی از واحدهای مرغداری در قم 60 برنامه اجرا شده است و کارشناسان دامپزشکی استان کنترل و نظارت دقیقی بر بهداشت و تولید مرغ در مرغداری دارند.
رفیعی با بیان اینکه سال 96 تلفات زیادی در زمینه بیماری در مرغداری‌های قم داشتیم که خوشبختانه سال گذشته میزان کانون انواع بیماری‌ها کاهش یافته است، گفت: در مرغداری‌های گوشتی کانون بیماری 54 درصد و در مرغ تخم گذار 90 درصد کاهش داشتیم و تلفات مرغ گوشتی در سال گذشته 2 درصد کاهش داشته است.
وی اظهار داشت: در حالی که سال گذشته 11 میلیون جوجه ریزی داشتیم برای نخستین بار در کشور آمایش منطقه‌ای مناطق مختلف استان اجرا شد و در برخی مناطق بر اساس آیتم‌های بهداشتی جوجه‌ریزی را به تأخیر انداختیم و در بحث اصلاح تخم مرغ لیور بهداشتی برای عرصه تخم مرغ به بازار تهیه شده که در آن پروانه بهداشتی، آرم دامپزشکی و هم‌چنین تاریخ تولید مشخص است.
مدیرکل دامپزشکی استان قم اظهار داشت: در سال گذشته 146 میلیون دز واکسن در صنعت طیور استان استفاده شده است که 26 میلیون آن واکسن تزریقی بوده است.
کاهش 14 کشتار دام و طیور در استان قم
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: سال گذشته در زمینه کشتار دام و طیور با کاهش 14 درصدی روبرو بودیم ولی در کشتار دام سنگین 4 درصد رشد داشتیم با تعطیلی کشتارگاه نگین که مهرماه سال گذشته تعطیل شد مرغ مصرفی استان قم از استان‌های مجاور تأمین می‌شود.
رفیعی بیان کرد: واکسیناسیون انواع دام سال گذشته با رشد 70 درصدی روبرو بود در زمینه بیماری سل در گاوداری نیمه صنعتی و صنعتی 16 درصد کاهش و در زمینه بیماری 13 درصد هم با کاهش بیماری تب مالت در گاوداری قم روبرو هستیم.
کنترل دقیق بر خروج و ورود دام در دامشهر
وی گفت: سال گذشته کنترل دقیقی بر خروج انواع دام از دامشهر قم انجام شده است به طوری که برای کنترل بیماری دام با همکاری دفتر امنیتی استانداری و هم‌چنین نیروی انتظامی خروج دام از دامشهر با دقت بررسی و برای خروج دام بدون داشتن گواهی بهداشتی حتی اگر از خود استان باشد مجوز داده نخواهد شد.
مدیرکل دامپزشکی استان قم افزود: دام‌های پرورشی باید دارای پلاک کوبی و گواهی حمل و هم‌چنین برای همه خودروهای حمل سامانه‌ای فعال است که برای آن‌ها کد اختصاصی در نظر گرفته شده است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/90156/کاهش-بیماری-در-مرغداری‌های-قم--نظارت-دقیق-بر-خروج-دام-از-دامشهر
بستن   چاپ