عصر قم
در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛
امام کاظم(ع) آیینه تمام نمای بردباری/ الگوپذیری از کظم غیظ امام
دوشنبه 12 فروردين 1398 - 15:25:51
عصر قم - قم- استاد حوزه علمیه قم با اشاره به یگانه بودن امام کاظم(ع) در کظم غیظ، بردباری و سعه صدر، گفت: با الگو پذیری از کظم غیظ ایشان می‌توان بسیاری از مشکلات را حل کرد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: امام موسی کاظم ( ع) هفتمین امام شیعیان در 25 رجب 183 هجری قمری در 55 سالگی به دستور هارون الرشید خلیفه عباسی به شهادت رسیدند. ایشان فرزند امام جعفر صادق ( ع) و حمیده بانویی پاکدامن و پرهیزگار بود.
« العبد الصالح ، کاظم، امین و صابر» از لقب‌های امام ( ع) و «ابوعلی، ابوالحسن، ابوابراهیم ، ابواسماعیل و باب الحوائج » نیز از کنیه‌های آن بزرگوار به شمار می‌رود.
این امام همام برای نشر و گسترش اسلام به گردآوری حدیث‌های ششمین امام شیعیان (ع) همت گماشتند و به روشنگری علیه اعمال حکومت پرداختند و سرانجام فعالیت‌های گسترده ایشان سبب خشم دستگاه خلافت شد و بدین ترتیب آن امام والامقام سال‌ها در تبعید و زندان به سر بردند تا آنکه در نهایت به مقام والای شهادت نائل آمد.
مهم‌ترین ویژگی که برای آن حضرت در نظر گرفته شده و به آن مشهور شدند « کظم غیظ » است که به معنای فرو بردن غضب است؛ این ویژگی در نام ایشان هم نهفته است.
امام کاظم (ع) انسان‌ها را به نرمش در سخن دعوت می‌کردند امام کاظم (ع) در فرمایشی انسان را به نرمش در سخن دعوت می‌کنند: «نرمش و ملایمت داشته باش که ملایمت میمون و مبارک است و کج خلقی تأسف‌بار و نامبارک. نرمش، خوش خویی و نیکوکاری خانه‌ها را آباد می‌کند و بر روزی انسان می‌افزاید».
یگانه در اخلاق
رئیس مرکز تخصصی مهدویت در گفتگو با خبرنگار مهر ، گفت: امام کاظم ( ع) همانند سایر امامان در اخلاق و برخورد با مردم و اقشار مختلف یگانه و آئینه تمام‌نمای بردباری بودند.
حجت‌الاسلام مجتبی کلباسی ادامه داد: این امام شیعیان را به خاطر اینکه غرایز و انگیزه‌های درونی، اخلاقش را تحت تأثیر قرار نمی‌داد از بین برنده خشم لقب دادند.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه کاظمین الغیظ صفات انسان‌های شایسته است، افزود: امام موسی کاظم (ع) با وجود اینکه 14 سال زندانی بودند، هرگاه آزادی داشتند در مدینه به تربیت شاگردان و آموزش علوم اهل بیت به آنان مشغول بودند.
وی بیان کرد: عصر امامت امام کاظم 35 سال و از سایر ائمه بیشتر بود و در سنگر تعلیم حقایق و مبارزه با حکومت ظالم تا هنگام شهادت خویش کوتاه نیامدند.
حل کردن مشکلات با کظم غیظ
آیت الله علی اکبر رشاد نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر ، اظهار کرد: امام کاظم (ع) در کظم غیظ ، بردباری و سعه‌صدر یگانه بودند.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: ستم خلفای عصر ایشان و فشار زیاد بر امام تا حدی بود که می‌طلبید ایشان کظم غیظ داشته باشند.
وی افزود: الگوپذیری از کظم غیظ حضرت امام موسی کاظم ( ع) می‌تواند بسیاری از مشکلات جامعه امروز و خانواده‌ها را پیشگیری و کنترل کند.
کظم غیظ و بردباری از جمله خصلت‌هایی است که در دنیای امروز بسیار کاربرد دارد گرچه بسیاری از افراد از آن فاصله گرفته‌اند و سرچشمه بسیاری از خصومت‌ها و کدورت‌ها و حتی قتل‌ها، نبود همین دو خصلت است اما باید بدانیم روزگاری امامی در روی همین زمین زندگی می‌کرد که با وجود تمام رنج‌ها و بدی‌هایی که در حق ایشان می‌شد در طول تاریخ جهان به کظم غیظ و حلم شهرت یافت. الگویی که در دین ما امام هفتم است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/89183/امام-کاظم(ع)-آیینه-تمام-نمای-بردباری--الگوپذیری-از-کظم-غیظ-امام
بستن   چاپ