عصر قم
300 طرح اقتصاد مقاومتی در مناطق روستایی قم اجرا می شود
يکشنبه 26 اسفند 1397 - 20:07:50
عصر قم - قم - رئیس سازمان برنامه و بودجه قم گفت: بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای سال آینده 11 هزار طرح اقتصاد مقاومتی را در روستاهای کشور پیش بینی کرده که 300 طرح آن برای قم بویژه روستای قمرود از توابع بخش مرکزی می باشد.
به گزارش ایرنا، محمود نوربخش عصر شنبه در نهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در تالار امام جواد (ع) استانداری اظهار داشت: فارغ از وظایف معمول دستگاه های اجرایی برنامه ریزی برای اجرای طرح های عمرانی در راستای ضوابط و سیاست گذاری های اقتصاد مقاومتی، مورد اهتمام جدی استان است.
طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است، جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می کنند.
وی افزود: ازسوی دستگاه های اجرایی استان 13 طرح مختلف اقتصاد مقاومتی در حوزه های کشاورزی، صنعت و انرژی جهت اجرا در سال 98 پیشنهاد شده که از نظر ما سه طرح احداث طرح واحدهای لجستیک حمل و نقل کالا، احداث کمربندی آزاد راه قم - سلفچگان - راهجرد و همچنین احداث راه دسترسی به دریاچه نمک به عنوان طرح های پیشرو اقتصاد مقاومتی نسبت به سایر طرح ها از اولویت بیشتری برخوردار هستند، و بقیه به دلیل متناسب نبودن با سیاست های اقتصاد مقاومتی باید به صورت عادی دنبال شود.
نوربخش ، بهینه سازی مصرف آب سامانه های نوین آبیاری و لوله گذاری، توسعه گلخانه ها و گیاهان دارویی و سامان دهی کشتارگاه های استان را از جمله طرح های پیشنهادی در حوزه کشاورزی دانست و بیان کرد: اجرای عملیات کشف و بهره برداری از معادن، تکمیل عملیات اکتشاف معدن طلا در روستاهای زواریون بخش سلفچگان و همچنین واگذاری حق بهره برداری از مناطق اکتشافی و معدنی استان نیز از جمله محرک های اقتصاد مقاومتی در حوزه صنعت است.
وی اضافه کرد: توسعه ظرفیت نیروگاهی و سرمایه گذاری و احداث نیروگاه های خورشیدی و سیکل ترکیبی نیز از طرح های ارائه شده در حوزه برق و انرژی به شمار می آید.
نوربخش گفت: در سال های 95 تا 97 در مجموع 123 طرح اقتصاد مقاومتی تعریف شده که 27 طرح آن با توجه به سیاست ها و منابع اعتباری تکمیل و به بهره برداری رسیده است.
** معاون عمرانی استانداری قم نیز در این جلسه با تاکید بر ظرفیت های گردشگری قم یادآور شد: هشت سال قبل یک ردیف اعتباری با همین عنوان برای استان در نظر گرفته شد، که احداث میدان بزرگ امام (ره) محصول آن است.
محسن بهشتی گفت: برای اختصاص این ردیف اعتباری در سال 99 باید از هم اکنون زمینه سازی، و آن را در اولویت ستاد اقتصاد مقاومتی بگنجانیم‌ تا امکان دفاع از آن را داشته باشیم.
وی همچنین تخصیص پساب مورد نیاز استان را نیز از جمله اهم پیگیری ها و فعالیت ها در حوزه اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: با توجه به محدودیت های آبی، سالانه 8.5 میلیون متر مکعب پساب تخصیص داده شده به قم توزیع شد و در حال حاضر نیز با توجه به پایدار بودن پساب، امکان گرفتن سهمیه 20 میلیون متر مکعب در سال نیز وجود دارد، تا زیرساخت بسیاری از طرح های اقتصاد مقاومتی را تامین کنیم.
معاون استاندار قم همچنین گفت: در حالی که زیرساخت های خوبی در دام شهر قم وجود دارد، ولی استفاده از این ظرفیت برای حل معضل کمبود گوشت مورد غفلت واقع شده است.
مجتمع دامپروری دام واقع در شهر جعفریه در 35 کیلومتری شمال غربی قم بزرگترین مجتمع تولیدی کشور محسوب می شود، که با 664 هکتار مساحت 700 راس دام سبک و 600 راس دام سنگین در آن نگهداری می شوند.
این مجتمع یک شهرک بزرگ خدماتی و میدان بزرگ خدمات دامپروری با 30 کاروانسرای دامی برای 12 تا 14 استان است و برای تبادل دامی در آن پنج هکتار زمین اختصاص داده شده است.
وی همچنین با اشاره به جلسه اخیر مسئولان استان با بنیاد برکت گفت: با توجه به سوابق قم می توانیم از ظرفیت بنیاد برکت و موسسه های وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام استفاده کنیم.
7403/ 6133/

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/87661/300-طرح-اقتصاد-مقاومتی-در-مناطق-روستایی-قم-اجرا-می-شود
بستن   چاپ