عصر قم
دهمین دوره جشنواره علامه حلی(ره) در قم برگزار می‌شود
چهارشنبه 15 اسفند 1397 - 16:30:07
عصر قم -
حجت‌الاسلام والمسلین مازنی از برگزاری مراسم اختتامیه دهمین جشنواره علامه حلی در روز پنجشنبه 16 اسفند خبر داد و گفت: در طول این ده دوره بیش از 105 هزار اثر به دبیرخانه در ده رشته رسیده است.
به گزارش ایسنا منطقه قم، حجت‌الاسلام محمدصالح مازنی دبیر جشنواره علامه حلی امروز 15 اسفندماه در نشست خبری دهمین جشنواره علامه حلی(ره) بیان کرد: جشنواره از سال 87 شروع به کار کرده‌است و فردا 16 اسفندماه اختتامیه دهمین دوره را برگزار خواهیم کرد و از برگزیدگان دهمین دوره تجلیل می‌شود.
وی افزود: مهم‌ترین هدف برگزاری جشنواره علامه حلی(ره) تقویت روحیه نشاط علمی و پژوهشی بین طلاب است و علاوه بر این باعث افزایش سطح رقابت بین طلبه‌ها می‌شود.
دبیر جشنوراه علامه حلی(ره) با اشاره به این‌که یکی دیگر از اهداف این بود که طلاب به سمت نیازهای واقعی جامعه گرایش پیدا کنند، اظهار کرد: این جشنواره در ده رشته علمی تفسیرعلوم قرآن و حدیث، تاریخ، فلسفه و منطق، فقه و حقوق، اخلاق و تربیت و علوم انسانی مرتبط با حوزه دین برگزار می‌شود و قالب آثار به شکل مقاله و پایان نامه‌های سطح 3 تحقیق و ترجمه است.
مازنی ادامه داد: ساختار جشنواره به این نوع است که یک شورای سیاست‌گذاری و علمی داریم و یک دبیرخانه مستقل نیز در مدیریت ترویج پژوهش در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه مستقر است و کمیته‌های علمی در این مرکز وجود دارد.
دبیر جشنواره علامه حلی بیان کرد: طلبه آثار خود را در سامانه جشنواره علامه حلی ارائه می‌دهد و این آثار در دبیرخانه‌های استانی بررسی می‌شود و بعد از این مرحله در ارزیابی اجمالی آثاری که کمتر از 70 امتیاز دریافت کنند اجازه ورود به مرحله بعد ندارند و در نهایت اگر رتبه سوم امتیاز 80 الی 85، رتبه دوم 85 الی 90 رتبه دوم و 90 تا 100 نیز رتبه اول جشنواره خواهد بود.
وی افزود: 21 هزار و 996 اثر به دهمین جشنواره علامه حلی ارسال شده‌است و از مجموع 105 هزارو 780 اثر رسیده به دبیرخانه در این ده سال 61 هزار 517 اثر از برادران و 44هزار و 263 اثر برای خواهران طلبه بوده‌است.
مازنی اظهار کرد: از مجموع آثار رسیده به دبیرخانه 36 درصد به مرحلع اصلی رقابت راه پیدا کردند،12 درصد از این آثار به مرحله تفسیری و ارزیابی دوم رسیدند و در نهایت از بین 42 هزار 650 ارزیابی تفسیری صورت گرفته 741 اثر به عنوان اثر برتر شناخته شدند.
وی با اشاره به این‌که در گروه های علمی بیشتر در رشته‌های اخلاق و تربیت مقاله دادند که 18 درصد آثار برای برادران و 40 درصد متعلق به خواهران است، افزود: در بخش علوم حدیث رشد چشم‌گیری وجود نداشته هم‌چنین در بخش فقه و حقوق اسلامی تعداد آثار بخش خواهران کاهش و بخش برادران کاهش پیدا کرده‌است.
دبیر جشنوراه با اشاره به این‌که بیشترین قالب آثار در حوزه مقاله بود اما کمترین برگزیدگان را در این قالب داریم، بیان کرد: در بخش کتاب شاهد افت عددی هستیم و در تحقیق پایانی آثار خواهران رو به رشد است.
وی یادآوری شد: در این ده دوره آثار جشنواره به لحاظ کمی و کیفی رشد کرد و لذا دبیرخانه‌های استانی را تاسیس کردیم و این‌گونه تعداد آثار رشد یافت و این موضوع به کل استان‌ها توسعه پیدا کرد به همین دلیل شاهد افزایش تعداد آثار به 21 هزار 996 هستیم.
مازنی از راه‌اندازی مرحله مدرسه‌ای خبر داد و گفت: سیاست تقویت مدارس علمیه و شبکه‌ای شدن ارزیابی‌ها منجر به راه‌اندازی مرحله مدرسه‌ای شد و لذا این باعث شد در حوزه برادران شاهد مرحله مدرسه‌ای جشنواره علامه حلی باشیم.
وی یادآوری کرد: آثار دهمین جشنواره علامه حلی حدود 22 هزار اثر است که به جشنواره رسیده است که 388 اثر در جشنواره‌های استانی و 34 اثر در کشوری برگزیده شدند که 20 اثر متعلق به طلاب برادر و 14 اثر برای خواهران است.
مازنی گفت: برگزیده اول آقا، برگزیدگان دوم چهار نفر آقا و سه نفر خانم و برگزیده سوم 15 نفر آقا و 11 نفرخانم هستند؛ در جشنواره دهم بخش ویژه‌ای با عنوان نقش شیعه در پیدایش قرآن و علوم اسلامی و الگوی اسلامی پیشرفت وجود داشت اما در یازدهمین دوره بخش‌های ویژه شامل بیانیه گام دوم انقلاب، نقش حوزه در سبک زندگی اسلامی و آسیب‌های اجتماعی خواهد بود.
دبیر جشنواره علامه حلی در پایان در رابطه با وجود فرقه‌های نوظهور در جشنواره بیان کرد: موضوع فرقه‌های نوظهور زیرشاخه رشته کلام است که حدود 12 درصد مقالات در این رشته ارسال شده‌است.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/87100/دهمین-دوره-جشنواره-علامه-حلی(ره)-در-قم-برگزار-می‌شود
بستن   چاپ