عصر قم
آیت‌ الله صافی گلپایگانی: قصد واقفان کاملا محفوظ بماند
سه شنبه 14 اسفند 1397 - 19:40:52
عصر قم - قم- آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید با تاکید بر اهمیت وقف به عنوان یک پشتوانه اسلام، گفت: مواظب باشید مقاصد افرادی که وقفی از خود به یادگار گذاشته‌اند، کاملا محفوظ بماند و دلیل ماندگاری وقف نیز همین مساله است.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، آیت الله صافی گلپایگانی روز سه شنبه در دیدار رئیس سازمان اوقاف کشور با بیان این که مدیریت وقف باید مطابق دستورات شرع و نیت واقفان صورت بگیرد، افزود: لازم است نظر واقفان به صورت دقیق و کامل تامین شود.
وی با اشاره به این که این مساله سبب جلب اعتماد عمومی و گرایش بیشتر به وقف خواهد شد، خاطرنشان کرد: صدقه جاریه در قرآن کریم مورد تاکید قرار گرفته و وقف، مصداق بارز آن است.
این مرجع تقلید ادامه داد: وقف در طول تاریخ پشتوانه‌ای برای عظمت و توسعه اسلام بوده و لازم است این سنت حسنه بیش از گذشته ترویج شود؛ وقف در طول تاریخ موجب انجام کارهای بزرگ و رساندن منفعت به اجتماع شده و افتخاری بزرگ برای فعالان این عرصه بوده است.
وی گفت: هرچه موقوفات بیشتری برای گسترش دین و معارف مکتب اهل بیت(ع) داشته باشیم، به عظمت دین اسلام بیشتر کمک می‌شود.
آیت الله صافی گلپایگانی خاطرنشان کرد: در زمینه احیای موقوفات حوزوی هم باید تلاش بیشتری صورت بگیرد، چرا که حوزه‌ها موجب نشر معارف دینی می‌شوند و نفع آنها به جامعه می‌رسد.
وی با تاکید بر مستندسازی تاریخی موقوفات و واقفان در دوره‌های گوناگون افزود: آثاری که خیرین بر جا گذاشته‌اند موجب برکت های فراوانی شده و نام نیک آنها را در صفحات تاریخ به ثبت رسانده است.
وی با بیان اینکه لازم است موقوفات فراموش شده احیا شود، گفت: شناسایی املاک وقفی و بررسی دقیق وقف‌نامه‌ها در این زمینه ضروری است ضمن اینکه مطالعه این وقف‌نامه‌ها و الفاظی که در آنها بکار رفته، نشان‌دهنده توجه خیرین به نیازهای جامعه در هر دوره زمانی است.
وی ادامه داد: هر چه بیشتر در مسیر احیای موقوفات گام برداریم، بیشتر می‌توانیم به گسترش فرهنگ وقف کمک کنیم و در نتیجه گرایش به این سنت حسنه نبوی هم بیشتر خواهد شد.
** 1200 نیت وقف در ایران شناسایی شده است
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این دیدار گفت: یک هزار و 200 نیت وقف در ایران شناسایی شده که 60 درصد آنها مربوط به برپایی عزاداری شهادت امام حسین(ع) می‌شود، بخشی مربوط به عتبات عالیات و رفاه زائران است و بعضی هم در مورد مدارس خاص هستند.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی همچنین اظهار کرد: کارکرد شفاف‌سازی مالی سازمان اوقاف، نیازمند ساز و کاری است که قبلا فراهم و حساب واحد مشترکی ایجاد شده که همه درآمدها به آن واریز می‌شود و سپس مجددا به محل مصرف نیت واقفان باز می‌گردد.
وی با بیان اینکه موقوفاتی در ایران برای صرف در مدارس علمیه نجف اشرف وجود دارد گفت: بعضی وقف‌ها با هدف کمک به توسعه علم و دانش هم وجود دارد که به آموزش و پرورش تحویل داده می‌شود و حدود 6 هزار مدرسه موقوفه را شامل می‌شود.
وی ادامه داد: به دنبال تجمیع و احیای موقوفاتی با موضوع های خاص هستیم که از جمله آنها می‌توان به حوزه‌های علمیه اشاره کرد، اعم از موقوفاتی برای مدارس خاص و نیز موقوفات عام که به دنبال احیای آنها بوده‌ایم.
خاموشی با بیان اینکه در برخی موقوفات عام، ساختمان‌هایی از جمله پالایشگاه احداث شده است گفت: به دنبال این هستیم که اگر امکان بازگرداندن موقوفه نبود، سهم خاصی به صورت ماهانه به سازمان اوقاف پرداخت شود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به تعامل این سازمان با شهرداری‌ها برای احصای موقوفاتی که در شوارع و اماکن عمومی فعلی قرار گرفته‌ است خاطرنشان کرد: استفاده از رهنمودهای علما و مراجع تقلید، گام مهمی در راستای احیای بهینه موقوفات و عملکرد شرعی و قانونی سازمان اوقاف به شمار می‌ آید.
وی گفت: آستان قدس رضوی، حرم مطهر حضرت معصومه(س)، آستان حضرت شاهچراغ(ع) و عبدالعظیم حسنی(ع) طبق قانون از حیطه اقدام های سازمان اوقاف خارج هستند و بقیه بقاع متبرک زیر نظر این سازمان اداره می‌شود.
خاموشی افزود: بیش از هشت هزار بقعه متبرک با مدیریت سازمان اوقاف اداره می‌شود و در ایام تبلیغی، مبلغان روحانی به این اماکن اعزام می‌شوند تا علاوه بر روند تبدیل آنها به قطب فرهنگی، از منظر رفع آسیب‌های اجتماعی هم فعالیت‌های گوناگونی داشته باشند.
1175 /

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/87074/آیت‌-الله-صافی-گلپایگانی--قصد-واقفان-کاملا-محفوظ-بماند
بستن   چاپ