عصر قم
خدیجه انقلاب؛ پنهان زیر خاکستر غربت
سه شنبه 16 بهمن 1397 - 2:00:42 PM
روزنامه گویه قم
دراین گزارش آمده است: بانو ` لائیب ` نام شیر زن انقلابی است که شاید تا چند سال گذشته کمتر کسی او را می شناخت اما به تازگی در فرهنگ و ادبیات انقلاب جایگاه خود را پیدا کرده و به او لقب ` خدیجه انقلاب ` داده اند.
بانو محرزیه بوسعدی در زمان انقلاب با جان و دل پیرو امام خمینی(ره ) بود و تمام ثروت خود را دراین راه هزینه کرد ، وی تمام افتخارش این بود که درنوفل لوشاتو امام خمینی (ره) با دست خویش به ایشان چای و قند تعارف کرده است.
او از اولین شیعیان فرانسه است که منشا حضور بسیاری از مردم فرانسه به دین اسلام و مکتب اهل بیت(ع) بود، او بانی ساخت ده ها مسجد و امور فرهنگی بزرگ و کوچک بود و سالها تلاش کرد که نام امام خمینی (ره) در کوران بدگمانی ها و تبلیغات مسموم در جامعه فرانسه و اروپا مطرح کند و دراین راه تمام جان و مال خود را نیز گذاشت.
بعد از فوتش ، پیکر مطهر ایشان را براساس وصیتش به ایران و در شهر مقدس قم آوردند و درامامزاده جمال(ع) غریب و در قبری دو طبقه دفن کردند تا غربت او بعد از مرگ نیز ادامه پیدا کند و تا به امروز هنوز مزار و بقعه ای در شان و منزلت این بانون تعبیه نشده است.
حجت‌الاسلام حاجیان، مدیر اجرایی امامزاده جمال(ع) غریب در این باره گفت: بانو محرزیه بوسعدی از اهالی واقعی ایمان و اصالتاً الجزایری و ساکن فرانسه بود که در خانواده اشرافی دیده به جهان گشود و همسر وی لائیب فردی متمول بود.
وی افزود: علاقه بی‌حد و اندازه این بانو به امام راحل او را در ساحت رستگاران قرار داد و همه دارایی خود را بدون هیچ چشم‌داشت در راه انقلاب و صیانت از بزرگترین انقلاب تاریخ معاصر گذاشت؛ او در سال 94 فوت کرد و بنا به وصیت و علاقه‌ای که به ایران و قم داشت پیکر پاک او را پس از انتقال به شهر قم در جوار صحن امامزاده جمال غریب(ع) در کنار قبرستان بقیع به خاک سپردند.
مدیر اجرایی امامزاده جمال(ع) غریب اظهار کرد: از شش‌ماه پیش تا به امروز با همکاری اداره‌کل اوقاف و امور خیریه برای قدرشناسی از فعالیت‌های ایشان تلاش کردیم تا با نصب یک تابلوی بزرگ روی مزار وی، ایشان را به مردم بشناسانیم و در آینده با نصب یک سنگ قبر جدید و برنامه‌های فرهنگی در امامزاده جمال(ع)غریب مردم بیشتر با ایشان آشنا می‌شوند.
وی ادامه داد: این بانو تمام ثروت خویش را در راه انقلاب و برای تأمین خوراک و پوشاک و داروی رزمندگان خرج می‌کرد و هم‌چنین فعالیت‌های دینی با گرایش تشیع خود را در فرانسه با وجود زندانی شدن و محدود کردن وی انجام می‌دهد.
حاجیان در پایان با اشاره به این‌که در شناخت ایشان اهمال صورت گرفته و برخی از نهادهاِی کشوری در قبال وی کم‌لطفی کردند، افزود: این بانو فعالیت‌های خود را در حوزه دینی و انقلابی به‌خاطر علاقه به شیعه و امام راحل و ایران انجام ‌داد و زندگی وی تحت‌ تأثیر انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) قرار گرفت و نور تشیع در قلب ایشان تابش می‌کند.
گرچه برای این بانوی فداکار در سال 95 در قم همایشی برگزار شد تا اندکی غربت از چهره ایشان برگیرند اما به نظر می‌رسد هنوز هم جای کار بیشتری وجود دارد. همایشی که درآن افراد مختلف از جمله دختر این بانو او را به صفت مادری مهربان و باگذشت توصیف کرد و دیگری الگوی او را دو بانوی اسوه معرفی شده در قرآن برشمرد؛ باشد گامی بیشتر برای معرفی این زن فداکار و دوستدار انقلاب برداشته شود.

بنای ده ها مسجد به واسطه بانو لائیب در فرانسه
منیره لائیب، دختر بانو لائیب درخصوص ایشان گفت:‌ بانو لائیب، جزء نخستین زنانی بود که در فرانسه به مذهب تشیع گرایش پیدا کرد و بسیاری از افراد به واسطه اخلاق حسنه وی به مذهب تشیع گرایش پیدا کردند.
وی تصریح کرد: امروز ده ها مسجد کوچک به واسطه منابع مالی بانو لائیب و فعالیت‌های مذهبی علاقه مندان به این بانو در فرانسه بنا شده است.

بانو لائیب با تمام جان اسلام را چشیده بود
ژان پیر لوپو، یکی از پیروان بانو لائیب است که پس از آشنایی با این بانوی بزرگوار از دین مسیحیت به دین اسلام گروید، به خاطره ای از بانو لائیب اشاره کرد و گفت: بانو لائیب هر سال در سالروز میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) در خانه خود جشن می‌گرفت و 14 دسته گل به نام و یاد 14 معصوم (ع) می‌خرید و به خاطر علاقه ای که به امام خمینی (ره) داشت، یک دسته گل هم به یاد و نام امام راحل (ره) تهیه می‌کرد.
ژان پیر که بانو لائیب نام عبدالله را برای وی برگزید و به مدت 30 سال با شخصیت بانو لائیب آشنا بود، تصریح کرد: بانو لائیب با تمام جان و سراسر وجود، اسلام و مذهب اهل بیت (ع) را چشیده بود و هر شب به این فکر بود که فردا برای پیروان اهل بیت (ع) و مستضعفان چه کاری می‌تواند انجام دهد.
وی به زمانی که به دین اسلام مشرف شد، اشاره کرد و گفت: من تا پیش از آشنایی با بانو لائیب از دین اسلام چیزی نمی دانستم، اما مهربانی و شخصیت این بانو، دروازه جدیدی به روی من گشود و مطالبی درباره دین اسلام بیان کرد که باعث شد که تحول عمیقی در من رخ داد و من شیفته دین اسلام شدم.
موارد موفق تنها بخش بسیار کوچکی از زحمات این بانوی گرانقدر است که تمام ثروتش را در راه اسلام و آرمان های انقلاب خرج کرد و سرانجام در سن 79 سالگی در فرانسه از دنیا رفت و تنها آرزویش این بود که بعد از مرگش در جوار مرقد امام (ره)، دفن بود که البته امکان آن فراهم نشد و در نهایت در امامزاده جمال در جوار آرامستان بقیع قم به خاک سپرده شد.
آری بانو لائیب در زمان حیاتش، چه قبل از تشرف به مذهب تشیع و چه پس از آن، فعالیت های خیریه زیادی انجام داد و بعد از برگزیدن دین اسلام، خدیجه وار تمام دارایی اش را برای انقلاب صرف کرد. تا جایی که در اواخر عمر و در بستر بیماری در مضیقه مالی و تنگدستی به سر برد.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/84044/خدیجه-انقلاب؛-پنهان-زیر-خاکستر-غربت
بستن   چاپ