عصر قم
فرماندار قم:
حفاظت از اراضی ملی جزو وظایف شوراهای روستا است
سه شنبه 2 بهمن 1397 - 19:15:28
عصر قم - قم - فرماندارقم با تاکید بر توجه به مساله پیشگری در امور اراضی گفت: حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی یکی از وظایف 18 گانه شوراهای اسلامی روستاها است.
به گزارش ایرنا، رضا سیار روز سه شنبه در همایش هم اندیشی حفاظت از اراضی ملی و دولتی در تالار معصومیه فرمانداری قم، از شوراهای اسلامی روستاها به عنوان حافظان منابع طبیعی و اراضی ملی یاد کرد.
وی افزود: شوراهای اسلامی دوره پنجم به بلوغ کامل رسیده اند و به‌ عنوان رابطان منابع طبیعی از وقوع جرم و تصرف اراضی دولتی جلوگیری می کنند.
وی با اشاره به مسکن به عنوان ضروری ترین نیاز یک روستا گفت: خوشبختانه در سال های اخیر موضوع تامین زمین در این زمینه توسط بنیاد مسکن طی یک فرایند مشخص و قانونی انجام شده و دهیاران و شوراهای اسلامی متناسب با رشد جمعیت هیچ محدودیتی برای دریافت زمین دولتی ندارند.
سیار، با تاکید بر توجه به مساله اشتغالزایی بومی و ایجاد شغل پایدار در روستاها با توجه به شرایط و نیازهای هر روستا گفت: تامین زمین برای ایجاد کارگاه هایی در مجاورت روستا موضوعی است که در 2 سال اخیر مطرح شده و در کارگروه اشتغال و شورای برنامه ‌ریزی استان نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
وی افزود: برای تامین زمین به منظور ساخت کارگاه هایی که مشاغل آنان مشکلات محیط زیستی ندارند و می توانند در کنار منازل روستایی راه اندازی شوند؛ بر اساس مشاغل بومی که خاستگاه آن در روستاهاست، مشکلی وجود ندارد.
فرماندار قم با بیان این که در این زمینه هیچ روستایی بر روستای دیگر ارجحیت ندارد، گفت: بنیاد مسکن مکلف شده است تا اراضی دولتی و یا شخصی را به اندازه نیاز اشتغال روستاییان به کارگاه‌ ها بر اساس ضوابط قانونی اختصاص دهد.
وی با اشاره به وجود بیش از 130 روستا در قم تاکید کرد: به دنبال ایجاد ناحیه صنعتی در روستاها نیستیم تا چالش‌های جدیدی را در روستاها رقم بزنیم، بلکه کوشش می ‌کنیم با توجه به مسائل زیست محیطی در روستاها ایجاد اشتغال کنیم.
وی با تاکید بر این که به غیر از طرح هادی و در راستای ایجاد کارگاه‌ های اشتغالزایی هیچ بهانه‌ ای برای دست‌ اندازی به زمین ‌های مجاور روستا نداریم، افزود: با اصلاحاتی که در طرح هادی روستاها انجام شده، همه اراضی داخل این طرح در حال تعیین تکلیف است.
وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: برای نخستین بار بیش از 380 کلاس آموزشی درباره آسیب های اجتماعی در روستاها برنامه ریزی شده است و تاکنون بیش از 60 درصد این کلاس ها اجرایی شده و بقیه تا پایان سال اجرایی می شود.
سیار همچنین با اشاره به برگزاری آیین چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران خاطرنشان کرد: باید خدمات و زیرساخت هایی که در روستاها انجام شده است، برای مردم بازگو شود.
** دستگاه ها سازمان جنگل ها را در مقابله با قاچاقچیان چوب کمک کنند
مدیرکل حراست سازمان جنگل ‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز در این همایش با بیان این که استان قم یکی از مراکز مصرف چوب کشور است، گفت: دستگاه‌ های مختلف، این سازمان را در مقابله با قاچاقچیان چوب کمک کنند.
رضا افلاطونی اظهار کرد: بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی، طرح توقف بهره‌ برداری از جنگل ‌های شمال کشور در حال اجراست و قاچاقچیان چوب به قطع درختان استان ‌های دیگر ورود کرده ‌اند.
وی همچنین با بیان این که بر اساس قانون، باید شوراهای اسلامی در راستای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی با دستگاه‌ های متولی همکاری داشته باشند، گفت: شوراها باید نسبت به وقوع جرم و تخلف در اراضی ملی حساسیت داشته باشند و در کنار منابع طبیعی مقابل متخلفان قرار بگیرند.
وی با بیان این که شوارهای اسلامی نباید در اراضی ملی پروانه ساخت صادر کنند، اظهار کرد: این مجموعه‌ ها می ‌توانند قشرهای مختلف مردم را به حفاظت از منابع طبیعی دعوت کنند و یکی از سیاست های این سازمان نیز مشارکت مردم در حفظ اراضی ملی و منابع طبیعی است.
وی با تاکید بر حفظ منابع طبیعی و اراضی ملی اظهار کرد: ما امانتدار انفال هستیم و باید از منابع طبیعی به اندازه و به درستی استفاده کنیم تا دچار مشکلات زیست محیطی مانند سیلاب، ریزگرد و خشکسالی نشویم.
وی تصریح کرد: حفظ انفال و اراضی ملی در آموزه های دینی ما نیز وجود دارد و در قانون اساسی نیز حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی وظیفه همگانی دانسته شده است.
افلاطونی خاطرنشان کرد: گاهی با اقدام های غیرقانونی در راستای اشتغالزایی به استفاده نادرست و یا بیش از حد از منابع طبیعی و مراتع می ‌پردازیم و تهدیدهای جدی را برای آن ایجاد می ‌کنیم.
مدیرکل حراست سازمان جنگل ‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان این که مسئول حفاظت از میراث گذشتگان و امانتدار آیندگان هستیم، گفت: 83 درصد از مساحت کشور به جنگل‌ ها، مراتع و اراضی ملی اختصاص دارد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس نیاز روستاها، زمین در اختیار طرح‌ های اشتغالزایی قرار می ‌دهیم، ولی اولویت حفظ اراضی ملی، جنگل ‌ها و مراتع باید مورد توجه همه مسئولان کشور قرار بگیرد.
همایش هم اندیشی حفاظت از اراضی ملی و دولتی با حضور دهیاران و روسای شوراهای اسلامی روستا و اعضای شورای حفاظت از اراضی بیت المال استان قم در تالار معصومیه فرمانداری برگزار شد.
هفتم بهمن ماه سالروز تاسیس سازمان امور اراضی کشور است.
7406/ 1175

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/81250/حفاظت-از-اراضی-ملی-جزو-وظایف-شوراهای-روستا-است
بستن   چاپ