عصر قم
شهردار قم:
350 هزار نفر در بافت فرسوده قم ساکن هستند
چهارشنبه 21 آذر 1397 - 17:49:11
عصر قم - قم - شهردار قم گفت: هزار و 700 هکتار بافت فرسوده در شهر قم وجود دارد که در این مناطق بیش از 350 هزار نفر زندگی می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر ، سید مرتضی سقائیان‌نژاد ظهر چهارشنبه در هشتمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار، عمران و بازآفرینی شهری که در شهرداری قم برگزار شد، اظهار داشت: تمدن‌های نوین اسلامی امروز پس از گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی باید شکل خود را نشان دهند و تمامی این موضوعاتی که در این کنفرانس مطرح می‌شود می‌بایست با پایه‌های این تمدن گره بخورد.
وی با اشاره به شاخص‌ها و مؤلفه‌هایی که موجب ایجاد یک تمدن می‌شود، افزود: رشته‌ها و موضوعات معماری، شهرسازی، عمران، محیط زیست، بهینه‌سازی، مصرف انرژی، مدیریت بحران، اقتصاد شهری از جمله موضوعاتی است که یک تمدن را شکل می‌دهد.
شهردار قم عنوان کرد: باید به این موضوعات توجه ویژه داشت که در این صورت منشأ اقدامات و حرکاتی به سمت تمدن جدید می‌شود.
وی گفت: در این کنفرانس که هشتمین دوره خود را پشت سر می‌گذراند از برگزاری نشست‌های کلیشه‌ای باید فاصله گرفت و به دنبال رسیدن به نتایج مطلوب باشیم.
سقائیان‌نژاد ابراز داشت: جایگاه قم بسیار مهم بوده و این شهر حرم اهل‌بیت(ع) و شهر مرجعیت است و این شهر تبلور حوزه و دانشگاه به شمار می‌رود.
وی گفت: 86 هزار طلبه علوم دینی از 110 کشور در قم مشغول به تحصیل هستند و قم سالانه میزبان 20 میلیون زائر است که این شاخص‌های بارز اهمیت برگزاری این کنفرانس را دوچندان می‌کند.
70 درصد بودجه شهرداری قم از محل عوارض و تراکم تأمین می‌شود
شهردار قم عنوان کرد: 70 درصد بودجه شهرداری از محل عوارض و تراکم تأمین می‌شود و 25 دستگاه برای مدیریت شهر تصمیم می‌گیرند که این امر موجب شده تا پایداری در تصمیمات را انتظار نداشته باشیم.
وی اضافه کرد: چگونگی نگرش نسبت به شهر از چالش‌های مهمی است که باید توجه کنیم چرا که از موضوعات کلیدی مدیریت شهری است.
سقائیان‌نژاد گفت: گسترش شهرنشینی از جمله معضل‌های مدیریت شهری است و این در حالی است که زیرساخت‌های شهری نیز فراهم نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میدان امام اصفهان اظهار داشت: اینکه این میدان مستطیل شکل است نشان از یک ضابطه‌مندی دارد؛ مسجد امام رو به قبله بوده و مقابل آن بازار است و مدرسه شیخ بهایی به عنوان محل تحصیل علم و دانش در شرق و همچنین کاخ عالی قاپو به عنوان مرکز مدیریت و حکومت در غرب میدان واقع شده که هر کدام از آنها فلسفه و مفهوم مستقلی دارند.
شهردار قم با بیان اینکه باید مبانی ساختاری در معماری و شهرسازی ما حفظ و حراست شود، افزود: توسعه نماهای رومی در شهرها مورد انتقاد است و این امر موجب شده بر سبک زندگی ما نیز تأثیر بگذارد و سبب بروز مشکلات شود.
مشکلات گسترش شهرنشینی
وی گفت: جمعیت شهرنشینی در اول قرن 19، دو درصد بوده و در قرن بیستم به 10 درصد رسیده است و این جمعیت در قرن 21 به بیش از 60 درصد رسیده که در سال‌های آتی پیش بینی می‌شود تا 90 درصد جمعیت جهان در شهرها زندگی کنند.
سقاییان‌نژاد ادامه داد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و قبل از آن 37 درصد از جمعیت ما در شهرها زندگی می‌کردند که امروز این جمعیت به 70 درصد رسیده است.
وی تصریح کرد: حاشیه نشینی، کمبود منابع آبی، گسترش روزافزون شهرها، تخریب محیط زیست، عدم دسترسی به امکانات شهری از جمله چالش‌های توسعه شهری به شمار می‌روند که در اثر گسترش شهرنشینی پدید آمده است.
شهردار قم عنوان کرد: بیکاری مشکل اساسی کشور است و یکی از مشکلات اساسی شهر نشینی کمبود آب است که این امر موجب می‌شود توسعه با سرعت کمی رو به جلو حرکت کند و مردم دچار مشکل شوند.
وی عنوان کرد: امروز در شهر قم هزار و 700 هکتار بافت فرسوده داریم که در این مناطق بیش از 350 هزار نفر در حال زندگی هستند.
سقاییان‌نژاد اضافه کرد: اگر می‌شد به جای ایجاد منطقه پردیسان که موجب گسست فرهنگی شده و با کمبود امکانات شهری مواجه است؛ بافت‌های فرسوده را نوسازی و بهسازی می‌کردیم امروز در قم شرایط بهتری را داشتیم.
وی تصریح کرد: سیاست‌های حوزه بافت‌های فرسوده اجرایی نشده و بر اساس برنامه قرار بود هر سال 10 درصد بافت‌های فرسوده‌ترمیم شود که این موارد در مرحله اجرا متوقف شده که باید مطالبه کرد.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/74616/350-هزار-نفر-در-بافت-فرسوده-قم-ساکن-هستند
بستن   چاپ