عصر قم
240 واحد سنگبری در قم فعالیت می کند
سه شنبه 20 آذر 1397 - 15:18:05
عصر قم - قم - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم با اشاره به فعالیت حدود 240 واحد سنگبری در استان گفت: عمده صادرات سنگ قم مربوط به واحدهای بزرگ صنعتی سنگ است.
به گزارش ایرنا، محمود سیجانی روز سه شنبه در جلسه کارگروه تخصصی امور اقتصادی قم در سالن امام جواد(ع) استانداری، اضافه کرد: زمانی این صنعت به عنوان صنعت آلاینده در استان قم شناخته می ‌شد، ولی امروز ضایعات آن نیز، ماده اولیه برخی دیگر از واحدهای صنعتی شده است.
وی به فعالیت بیشتر این واحدها در جاده قدیم قم - کاشان اشاره و اظهار کرد: باید زمینه تاسیس شهرک تخصصی سنگ در این مسیر فراهم شود و واحدهای سنگبری مناطق دیگر استان نیز به این منطقه انتقال پیدا کنند.
وی در ادامه گفت: امسال 266 فقره جواز برای تاسیس واحدهای صنعتی جدید در استان صادر شده است و اولویت ما تکمیل 216 واحد صنعتی نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد است که تکمیل این واحدها برای چهار هزار و 700 تن ایجاد اشتغال می کند.
سیجانی، تعداد واحدهای صنعتی فعال قم را یک هزار و 651 واحد برشمرد و گفت: 579 واحد صنعتی راکد و 95 واحد صنعتی تعطیل در استان وجود دارد که امکان احیای دوباره واحدهای صنعتی راکد وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین واحدهای صنعتی راکد در استان به صنایع شیمیایی و سلولزی مربوط می شود.
** رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم نیز در این جلسه، درخصوص اجرای طرح الگوی کشت گفت: این طرح در سطح ملی به تصویب رسیده است و تامین محصولات راهبردی و مدیریت منابع آب و خاک از جمله هدف های طرح مذکور است تا بتوانیم به کشاورزی پایدار دست یابیم.
محمدرضا طلایی خاطرنشان کرد: طرح الگوی کشت کشاورزی در استان قم طرحی پنج ساله است، ولی امکان اجرای کامل این طرح در سه سال نیز وجود دارد.
وی افزود: باید بر اساس این طرح، میزان مصرف آب در دشت شریف آباد قم از 87 میلیون متر مکعب به 69 میلیون مترمکعب برسد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر از منابع آب زیرزمینی در دشت ساوه استان قم 225 میلیون مترمکعب آب برداشت می ‌کنیم که باید تا پایان اجرای طرح الگوی کشت این میزان به 175 میلیون متر مکعب برسد.
طلایی بیان کرد: باید کشت بعضی از گونه‌ های گیاهی را در استان کاهش دهیم و به دنبال کشت گونه‌ های دیگری باشیم تا بتوانیم میزان برداشت آب از منابع زیرزمینی را کاهش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در فصل پاییز کشت گیاهیان دارویی در 300 هکتار از اراضی استان انجام شد و احداث نخستین کارخانه اسانس گیری نیز به زودی انجام می شود.
** عامل توسعه خوشه سنگ استان قم نیز در این جلسه با اشاره به توانمندی های این صنعت و تبدیل شدن آن به صنعت اول استان گفت: استان های اصفهان، لرستان، قم، تهران، مرکزی، فارس و آذربایجان غربی از پیشروترین استان های کشور در این صنعت محسوب می شوند.
صادق معصومی افزود: قم جزو پنج قطب بزرگ تولیدکننده سنگ کشور است که با وجود 19معدن سنگ ساختمانی و تزیینی، سالانه بیش از 166 هزار تُن استخراج از معادن سنگ این استان انجام می شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 240 واحد سنگبری با اشتغالی نزدیک به چهار هزار تَن و حجم تقریبی تولید سالانه نزدیک به چهار میلیون متر مربع و یک هزار و 500 میلیارد ریال فروش، در این استان فعال هستند.
وی گفت: ایران به عنوان چهارمین تولیدکننده سنگ خام دنیا و یکی از بزرگ ترین دارندگان حجم ذخایر سنگ طبیعی، سهم بسیار اندکی از بازار جهانی این صنعت را به خود اختصاص داده است.
معصومی گفت: از جمله درخواست ‌های خوشه سنگ قم چانه زنی سیاسی با کشورهای هدف در راستای کاهش تعرفه گمرکی، تسهیل حمل و نقل، دعوت از تاجران کشورهای هدف صادراتی، معرفی توانمندی های استان در این صنعت، انتقال پول و اخذ تعرفه ‌های غرفه‌ های نمایشگاهی است.
وی با اشاره به ویژگی های قم، خواستار ایجاد پایانه صادراتی سنگ در این استان شد و گفت: این پایانه علاوه بر رفع نیازهای استان، مورد استفاده فعالان این صنعت در سایر استان های کشور نیز قرار می گیرد.
7406/ 1175

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/73584/240-واحد-سنگبری-در-قم-فعالیت-می-کند
بستن   چاپ