عصر قم
بررسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در دستور کار حوزه است
دوشنبه 19 آذر 1397 - 17:42:30
عصر قم - قم - معاون پژوهش حوزه های علمیه با اشاره به اهمیت سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: بررسی این سند در دستور کار حوزه علمیه قم قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین میرمعزی روز سه شنبه درجمع خبرنگاران افزود: با ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی ستادی در حوزه علمیه برای بررسی، نقد و ارائه راهکارها برای سند ایرانی اسلامی پیشرفت تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه سند الگوی اسلامی اسلامی پیشرفت از سال 1400 در سطح کشور اجرایی می شود، اظهار داشت: با برنامه ریزی انجام شده نقدها و پیشنهادهای حوزه علمیه پیرامون این سند تا 9 ماه آینده تکمیل و به مسئولان ارائه می شود.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دوم خرداد سال 1390 در حکمی فرمان تاسیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را صادر و اعضای شورای عالی آن را منصوب کردند؛ در همین راستا طی سال های گذشته با کمک فرهیختگان و دانشمندان مختلف، سندی تهیه و تنظیم شد که در پنج بخش شامل مبانی، آرمان، رسالت، افق و تدابیر و با 56 بند، به مسائل مختلف کشور در بعد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و حتی بین المللی می پردازد.
طی فراخوانی از سوی مقام معظم رهبری که در مهر ماه امسال ابلاغ شد از تمام دستگاه ها، مراکز علمی، نخبگان و صاحب نظران و استادان دانشگاه خواسته شد به بررسی بیشتر و عمیق تر این سند و ارائه نظراتی در راستای ارتقای آن بپردازند.
میرمعزی در ادامه ماموریت و رسالت انقلاب و جمهوری اسلامی را پیاده کردن اسلام و برپایی حکومتی بر مبنای این دین الهی دانست و افزود: این کار تنها برعهده حوزه علمیه نیست بلکه نظام علمی کشور باید به سمت اسلامی سازی پیش برود.
وی اضافه کرد: تعداد زیادی از پژوهش های صورت گرفته در حوزه های علمیه بر مبنای نیاز امروز جامعه انجام شده و آنها در تدوین و تبیین قوانین مختلف کشور موثر بوده است.
وی گفت: با وجود اقدام های گسترده انجام شده، تاکنون پژوهش های صورت گرفته پاسخگوی همه نیازهای کشور در حوزه اسلامی نیست و جهت گیری بیشتر حوزه ها برای پاسخگویی به نیازهای نظام و کشور در این زمینه ضروری است.
میر معزی با بیان اینکه تحقیقات بنیادین، پایه و اساس تحقیقات کاربردی است اظهار داشت: از حوزه علمیه این انتظار وجود دارد که برای تمام مشکلات موجود کشور راه حل اسلامی ارائه کند و به دلیل اینکه مطالعات در این زمینه پیشینه چندانی ندارد، تحقق این انتظار نیاز به زمان بلند مدتی دارد.
وی ادامه داد: همه نوشته های موثر در تبیین و نقد بانکداری اسلامی مربوط به پژوهش های حوزه علمیه بوده است.
وی تاکید کرد: سه هزار تحصیل کرده حوزه و دانشگاه در رشته های علوم انسانی متخصص و در راستای زمینه های تخصصی خود در حال تولید فکر هستند.
** تولیدات دانشگاه ها مبتنی بر مبانی اسلامی نیست
میرمعزی در ادامه ، ماموریت و رسالت انقلاب و جمهوری اسلامی را پیاده کردن اسلام و برپایی حکومتی بر مبنای این دین الهی دانست و گفت: پیاده کردن چنین نظامی تنها برعهده حوزه علمیه نیست بلکه نظام علمی کشور باید به سمت اسلامی سازی پیش برود.
معاون پژوهش حوزه های علمیه کشور، افزود: تعداد زیادی دانشگاه با میلیارد ها تومان بودجه در رابطه با علوم انسانی در کشور وجود دارد که اکثر تولیدات آنها مبتنی بر مبانی اسلامی نیست.
وی گفت: رسالت نهادهای علمی نظام جمهوری اسلامی این است که در راستای تولید علوم انسانی مبتنی بر اسلام حرکت کنند ولی دانشگاه ها با وجود امکانات و بودجه های سنگین در این مسیر گام برنداشته اند.
** محور اساسی وحدت حوزه و دانشگاه باید مبانی اسلامی باشد
معاون پژوهش حوزه های علمیه کشور همچنین گفت: نمی شود دانشگاه ها، علومی مبتنی بر مبانی غربی تولید کنند و به فکر اسلامی کردن این علوم نباشند و مبنای تولید علم در حوزه علمیه مبنای اسلام باشد و شعار وحدت سر داد.
وی با تاکید بر اینکه استفاده حوزه و دانشگاه از دستاوردهای یکدیگر و پاسخگویی به نیازهای جامعه در گرو وحدت میان این دو نهاد علمی است گفت: وحدتِ اساسی وقتی رخ می دهد که تولید دانش در حوزه و دانشگاه بر مبنای واحد و همان ارزش اسلامی باشد.
** علوم انسانی - اسلامی نرم افزار ساخت تمدن اسلامی است
وی در ادامه گفت: هفته پژوهش، فرصتی مناسب برای تقدیر از پژوهشگران، بازخوانی پژوهش های انجام شده در سال گذشته، معرفی دستاوردهای پژوهشی پژوهشگران و مراکز پژوهشی، آسب شناسی پژوهش ها و نظام پژوهشی در کشور است.
میرمعزی، شعار محوری این هفته را «پژوهش و علوم انسانی - اسلامی» اعلام کرد و افزود: تولید علوم انسانی مبتنی بر مبانی اسلامی از مطالبات اساسی رهبر معظم انقلاب و از جمله اهداف حوزه علمیه است، چراکه علوم انسانی - اسلامی نرم افزار ساخت تمدن اسلامی است.
وی دیدار با مراجع عظام تقلید، نشست های علمی و هم اندیشی در موسسه های پژوهشی و برگزاری نمایشگاه مشکات به منظور معرفی دستاوردهای پژوهشی حوزه های علمیه، برگزاری نمایشگاه های استانی و نشست های علمی را از جمله برنامه های این هفته اعلام کرد.
وی اظهار داشت: برگزاری ساعت پژوهش در مراکز استانی به منظور ارتقای پژوهش در مدرسه برای نخستین بار در هفته پژوهش امسال اجرا می شود.
** چهار هزار اثر برگزیده در نمایشگاه مشکات نمایش داده می شود
وی در ادامه سخنان خود، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی با عنوان مشکات را از جمله مهمترین برنامه های هفته پژوهش برشمرد و افزود: 85 مرکز پژوهشی برای شرکت در این نمایشگاه دعوت شده اند که تاکنون حضور 65 موسسه قطعی شده است.
میرمعزی با بیان اینکه نمایشگاه مشکات روز 24 آذرماه در مجتمع امام خمینی قم برپا و تا 29 آذرماه ادامه دارد گفت: این نمایشگاه در سه بخش موضوعی، موسساتی و ویژه انقلاب اسلامی است و برگزاری بیش از 15 نشست علمی از جمله برنامه های حاشیه ای آن می باشد.
به گفته وی، آثار پژوهشی تولیدی پژوهشگران حوزه علمیه در 15 رشته و چهار هزار اثر برگزیده در این نمایشگاه به صورت موضوعی به نمایش گذاشته می شود.
وی با بیان اینکه بیش از 180 مرکز پژوهشی در قم فعالیت دارند اظهار داشت: این مراکز پژوهشی به صورت هماهنگ پژوهش هایی را در طول سال انجام می دهند که دستاوردهای زیادی به همراه داشته اند.
24 تا 29 آذر به عنوان هفته پژوهش نامگذاری شده است.
7404/ 1175/

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/73533/بررسی-سند-الگوی-اسلامی-ایرانی-پیشرفت-در-دستور-کار-حوزه-است
بستن   چاپ