عصر قم
از نگاه تمدنی امام موسی صدر امر به معروف باید موجب وحدت اجتماعی شود
پنجشنبه 15 آذر 1397 - 20:51:42
عصر قم -
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: از نگاه تمدنی امام موسی صدر امر به معروف و نهی از منکر باید موجب انسجام و وحدت اجتماعی شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، حجت اسلام والمسلمین دکتر محسن الویری امروز در نشست علمی کرسی فقه و تمدن از منظر امام موسی صدر که با مشارکت موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در تالار امام مهدی(عج) پژوهشگاه برگزار شد عنوان کرد: نگرش امام موسی صدر به تمدن محوریت فقه با نگاه تمدنی بود.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: از منظر او اگر فقیهی نگاه تمدنی داشته باشد می توان به بالاترین سطح توسعه یافتگی دست یافت و نیازهای جامعه اسلامی را پاسخ گفت.
وی تصریح کرد:امام موسی صدر بر این باور است رویکرد تمدنی فقه با رویکرد تمدنی موجب اثربخشی و کارآمدی در توسعه است.
حجت اسلام والمسلمین الویری بیان کرد: مفهوم رابطه فقه و تمدن در محور فقه با رویکرد تمدنی و روابط حقوقی از ارکان 7 گانه تمدنی و نگاه تمدنی به حلال و حرام و یکپارچه سازی شعائر و برجسته ساختن وجوه فقه از جمله مباحث مهم در نظرات امام موسی صدر است.
وی خاطرنشان کرد:نگاه تمدنی و تمدن پرور در اندیشه های او وجود دارد از نگاه این عالم و فیلسوف فقه هم با رویکرد تمدنی یعنی فقیه فقط خود را مسئول برآورده شدن نیازهای مقلدان خود نداندو نیاز همه شیعیان و مسلمان و امت اسلام و جهانیان حاضر و آیندگان را در نظر بگیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) اظهار کرد: در واقع فقیه باید خود را متولی حل مسائل و پاسخ به مشکلات همه بداند و حتی آیندگان را در نظر بگیرد.
وی تصریح کرد:موسی صدر به بسیاری از شبهات و سوالات فقهی و تمدنی پاسخ های مبتکرانه می دهد و بر این باور است فقه هویت دهنده نظام حقوقی است و نظام حقوقی یکی از ارکان 7 گانه است و کارکرد تمدنی فقه در نظام دادن به جامعه دینی اهمیت زیادی دارد.
حجت اسلام والمسلمین الویری همچنین توضیح داد:او علاوه بر تاثیر فقه در نظام حقوقی،بعد دیگری و نویی از تفسیر انسان گرایانه حلال و حرام های شرعی و پیشنهاد یکپارچه سازی شعائر دین در نزد همه همه مذاهب اسلامی و برجسته سازی وجه اجتماعی فقهی ارائه می دهد.
وی گفت:از نظر او نگاه رایج فقیهان در مورد حرام حلال های شرعی،گره زدن به مسائل واقعی است امام موسی نقطه کانونی را در حلال و حرام منتقل می کند و نگاه کانونی اش صیانت و حفظ استقلال انسان توسط حلالها و حرام های شرعی است.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: امام موسی صدر امت را به تمدن اسلامی پیوند می زند و با رویکرد فقهی به تمدن می نگرد و اختلافات فقهی که چهره دین را بد نشان می دهد نهی می کند و می گوید تعدد آراء اشکالی ندارد اما تفرقه افکنی پذیرفتنی نیست.
وی خاطرنشان کرد: از نگاه تمدنی امام موسی صدر حتی امر به معروف و نهی از منکر باید موجب انسجام و وحدت اجتماعی شود.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/73304/از-نگاه-تمدنی-امام-موسی-صدر-امر-به-معروف-باید-موجب-وحدت-اجتماعی-شود
بستن   چاپ