عصر قم
16 آذرماه؛
پنجمین همایش گره طلایی در قم برگزار می‌شود
يکشنبه 11 آذر 1397 - 17:14:39
عصر قم - قم - دبیر همایش گره طلایی گفت: پنجمین دوره این همایش 16 آذرماه با اعطای تندیس به هفت برگزیده در عرصه فرش در تالار مرکزی شهر قم برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، محمدرضا رشتی زاده ظهر یکشنبه در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران با بیان این که فرش ابریشم یکی از برندهای معروف در دنیا است، اظهار داشت: استان قم 360 تولیدی و 100 الی 110 طراح فرش و 250 هزار بافنده دارد که برای 12 هزار نفر کارت بافندگی صادر شده است.
وی ادامه داد: البته بسیاری از افراد در خارج از قم بافندگی می‌کنند و به صورت تخمینی 50 الی 60 هزار نفر برای قم بافندگی می‌کنند.
دبیر همایش گره طلایی رشتی‌زاده با بیان این که اطلاع رسانی درخصوص فرش قم بسیار ضعیف است، عنوان کرد: از لحاظ تکنیک در رنگ و کیفیت طی چند دهه گذشته فرش قم پیشرفت بسیار زیادی داشته و اطلاع رسانی ضعیف باعث شده فرش دستباف به ارزش واقعی به فروش نرشد.
باید در مورد نقشه و مالکیت فرش فکری شود
وی با اشاره به ایجاد تعدادی گروه فکری در قم درخصوص فرش دستباف، ابراز کرد: باید در مورد نقشه و مالکیت فرش فکری شود و ثبت ایده صورت گیرد. البته کار سختی است زیرا ثبت ایده ارزشی همانند اثرانگشت دارد.
مدیر بنیاد رشتی‌زاده افزود: پنجمین همایش گره طلایی استاد رشتی‌زاده در جهت حمایت بیشتر از بافندگان فرش و در معرض دید قرار دادن فرش دستباف قم که برند جهانی است برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه این همایش از ساعت 10 الی 12 روز 16 آذرماه در تالار مرکزی شهر قم برگزار می‌شود، در این مراسم به هفت نفر برگزیده در عرصه فرش همچون کارشناس اول فرش ایران و بافنده فرش صلح جهانی تندیس برنز و آب طلا سازنده مجتبی امینی اعطا می‌شود.
رشتی‌زاده با اشاره به نامگذاری همایش با عنوان گره طلایی تصریح کرد: گره مبنای فرش است و به زمان مربوط می‌شود. هر گره‌ای که در فرش زده می‌شود همان گره زندگی است و ما به آن گره طلایی می‌گوییم.
تجلیل از 50 نفر در همایش
وی با بیان این که در کار اجرایی این همایش 50 نفر از جمله اتحادیه فرش دستباف به ما کمک کرده‌اند، افزود: نمایشگاه فرش دستباف قم نیز از 13 الی 17 آذرماه امسال در نمایشگاه دائمی قم برپا می‌شود.
دبیر همایش گره طلایی بیان کرد: متأسفانه در زمینه فرش کار فرهنگی صورت نگرفته و به اهمیت آن در بازار جهانی پی برده نشده است.
وی ابراز داشت: اگر بتوانیم این همایش را به صورت جشنواره طی چند روز برگزار کنیم می‌توانیم فرش دستباف قم را بیشتر در معرض دید قرار دهیم و به اهمیت آن بیش از گذشته پی برده شود، همچنین شناسنامه دار کردن فرش دستباف و سایت ایران گره از اهداف ما است و موجب همبستگی و دید بیشتر فرش دستباف خواهد شد.
مدیر بنیاد رشتی‌زاده افزود: متأسفانه فرش دستباف در حال حاضر پنهان است و در معرض دید نیست. ما باید فرش را نشان دهیم و ارزش فرش را مشخص کنیم این موجب می‌شود اطمینانی در ذهن مصرف کننده ایجاد شود.
فعالیت در هرصه فرش سود ندارد
وی با بیان اینکه هنرمندان خوبی در عرصه فرش داریم که در دنیا کسی نمی‌تواند همچون آنان فرش دستباف ببافد، گفت: فرش کالای لوکسی است که همگان به آن نیاز ندارند و اگر آن را حراج کنیم خودمان ارزش فرش را پایین آورده‌ایم.
این فعال در عرصه فرش دستباف بیان کرد: تولید در فرش کم است و ما با میزان شفارشاتی که داریم هزینه تولید را می‌پردازیم. اگر قیمت فرش را تولیدی‌ها با احتساب مغازه دارها تعیین کنند و قبول کنیم که مغازه دارها جزو کارمان هستند می‌توانیم به فرش قیمت ثابتی بدهیم به شرطی که دولت ما را حمایت کند و تحت فشار نگذارد برای مثال ابریشم را به موقع به دست ما برساند.
وی افزود: فرش از مالیات معاف است ولی اگر فرش سود داشته باشد مالیات نیز می‌پردازیم؛ اگر همه مالیات بدهند بازار سالم می‌ماند. ما در صنفی هستیم که سودی ندارد تا مالیات بدهیم.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/73024/پنجمین-همایش-گره-طلایی-در-قم-برگزار-می‌شود
بستن   چاپ