عصر قم
بی توجهی به کمبود آموزشگاه، مدارس قم را سه شیفته خواهد کرد
پنجشنبه 8 آذر 1397 - 11:27:57
عصر قم - قم- مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز قم گفت: با توجه به افزایش جمعیت دانش آموزی که این استان هر سال با آن مواجه است، بی توجهی به کمبود مراکز آموزشی موجب سه شیفته شدن مدارس قم خواهد شد.
سید ناصر علایی طباطبایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: مناطق مختلف استان قم با کمبود مدرسه مواجه است، به ویژه شهرک پردیسان که با توجه به جمعیتی که در آن مستقر است، در حال حاضر به 40 باب مدرسه نیاز دارد.
پردیسان در منطقه هشتم شهرداری و در جنوب غربی شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال 1377 توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال 1390 به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.
وی اضافه کرد: بلوار غدیر از دیگر مناطق تازه تاسیس قم است که کاربری زمین های آن به مسکونی تبدیل شده و ضرورت دارد نسبت به احداث مدرسه در این منطقه اهتمام شود.
وی خاطرنشان کرد: بزرگترین مشکل منطقه الغدیر قم، نبود زمین در اختیار برای ساخت مدرسه است، در حالی که مهمتر از مدرسه زمین آن است که باید تامین شود.
طباطبایی افزود: انتهای بلوار 15 خرداد، شهرک فاطمیه قم و قلعه کامکار از دیگر مناطقی است که با رشد جمعیت مواجه است و نیاز مبرم به مدرسه دارد.
وی گفت: در حال حاضر قم از نظر تراکم دانش آموزی بیست و هشتیمن استان کشور است و برای رسیدن به تراکم طبیعی باید مدرسه احداث شود.
وی افزود: به طور حتم اگر مدرسه به میزان کافی ساخته نشود، ممکن است به سمت سه شیفته شدن مدرسه برویم که امیدواریم هرگز این مساله پیش نیاید.
مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز قم با بیان این که بیش از 40 درصد مدارس در استان توسط خیران احداث می شود گفت: فعالیت خیران مدرسه ساز در این استان نسبت به وسعت و جمعیت قم رونق خوبی دارد، ولی به علت مهاجرت ها و افزایش جمعیت، تراکم دانش آموزی در قم بالاست.
وی افزود: استان قم نسبت به سایر استان ها نیاز بیشتری به مدرسه دارد و بنا بر آمار سازمان نوسازی کشور، تعهدات خیران در قم بالاتر از استان های دیگر است.
وی با بیان این که تلاش می کنیم فعالیت خیران را بیشتر توسعه دهیم، اضافه کرد: برای این کار برنامه ریزی کرده ایم تا بیشتر از گذشته از ظرفیت بانوان بیش از آنچه که اکنون هست، استفاده شود.
طباطبایی افزود: با برگزاری جشنواره ها و در جریان قرار دادن بانوان خیر، سعی می کنیم آن ها را نسبت به نتایج اجتماعی و ثواب اخروی ساخت مدرسه آگاه نماییم و امیدواریم بیش از پیش وارد صحنه شوند.
وی با بیان این که در تلاش هستیم از ظرفیت اصناف نیز به طور خاص استفاده شود، گفت: امیدواریم حضور خیران افزایش یابد و به موازات فعالیت خیران، اعتبارات دولتی نیز افزایش یابد تا کاری که در شان دانش آموزان قم هست، انجام شود.
جمعیت دانش آموزی استان قم در سال تحصیلی 98-97 حدود 256 هزار تن است که 95 درصد در شهر و پنج درصد در مناطق روستایی مشغول به تحصیل هستند.
از کل جمعیت دانش آموزی، 89 درصد در مدارس دولتی و 11 درصد در مدارس غیردولتی حضور دارند که حدود 122 هزار تن معادل بیش از 50 درصد از دانش آموزان در مقطع ابتدایی، حدود 50 هزار تن در متوسطه اول و 34 هزار تن در متوسطه دوم مشغول به تحصیل هستند.
در حال حاضر 6 هزار و 200 کلاس درس فعال در قالب 657 مدرسه در استان وجود دارد و این تعداد شامل 507 مدرسه در شهر و 150مدرسه در روستا می باشد که مدارس شهری پنج هزار و600 کلاس درس و مدارس روستایی 600 کلاس درس دارند.
سرانه استانداردهای جدید در سطح کشور 8.39 مترمربع است و قم با 4.32 مترمربع جزو استان هایی می باشد که از سرانه متوسط پایین تر است و رتبه 27 در کشور را داراست.
/2085/ 1175

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/72846/بی-توجهی-به-کمبود-آموزشگاه،-مدارس-قم-را-سه-شیفته-خواهد-کرد
بستن   چاپ