عصر قم
رئیس اتحادیه نانوایان قم خبر داد؛
فعالیت 52 نانوایی غیرمجاز در قم/ آرد با سبوس بیشتر سالم‌تر است
چهارشنبه 30 آبان 1397 - 1:48:20 AM
مهر
عصر قم - قم - رئیس اتحادیه نانوایان قم از فعالیت 52 نانوایی غیرمجاز در قم خبر داد و گفت: با پلمب نانوایی‌های غیرمجاز مشکلی در تأمین نان مردم ایجاد نمی‌شود.

 اکبر زارعی  در جلسه سیاستگذاری گندم، آرد و نان که در فرمانداری قم برگزار شد، اظهار داشت: اتحادیه فعالیت سامانه جامع آرد را پذیرفته است زیرا با این سامانه همه چیز شفاف سازی و ساماندهی می‌شود و استقبال خوبی نیز از آن شده است.
وی با بیان اینکه به صنف آزادپز پیامک برای ثبت نام داده شده است، افزود: 257 واحد آزادپز در بخش‌های مختلف داریم که سنگک پز با 87 واحد بیشترین واحد است.
رئیس اتحادیه نانوایان قم ادامه داد: 76 واحد آزادپز در سامانه ثبت کرده‌اند که 16 واحد در حال ثبت هستند که جمع آنها 92 واحد می‌شود.
وی بیان کرد: بیشترین واحد ثبت شده در سامانه واحدهای سنگک پز و تعدادی خشکه پز بوده‌اند.
زارعی گفت: 93 واحد غیرمجاز نانوایی در قم فعال بودند که تنها 52 واحد باقی مانده‌اند که از آنها درخواست دریافت پروانه کرده‌ایم.
وی ادامه داد: نانوایی‌ها دارای حساسیت خاصی هستند و پلمب آن مشکلات بسیاری را ایجاد می‌کند بنابراین در حال ساماندهی آنها هستیم.
رئیس اتحادیه نانوایان قم بیان کرد: همانگونه که قیمت آرد رقابتی است بهتر است که قیمت نان نیز رقابتی باشد.
وی گفت: اینکه می گویند قیمت آرد در قم 10 هزار تومان زیر قیمت است درست نیست بلکه قیمت آردی که از شهرهای دیگر وارد می‌شود پایین‌تر است اما چون به دست دلال می‌افتد قیمت بالاتر می‌رود.
زارعی با بیان اینکه نانوایان از تأخیر در انتقال آرد از کارخانه به واحد خود ناراضی هستند، گفت: برخی از افراد به دلیل مشکلاتی که دارند نمی‌توانند تا مدت زمان طولانی به خرید آرد از طریق سامانه بپردازند که باید برای آنها نیز برنامه‌ای در نظر گرفته شود.
وی اظهار کرد: سه نانوایی را پلمب کردیم اما پلمب خود را شکسته‌اند که ما این امر را به مراجع قضایی اطلاع داده‌ایم.
رئیس اتحادیه نانوایان قم ادامه داد: با پلمب واحدهای غیرمجاز مشکلی در تأمین نان مردم ایجاد نمی‌شود.
رضا سیار، فرماندار قم نیز در این جلسه اظهار داشت: تعداد واحدهای غیرمجاز نانوایی نسبت بالایی را تشکیل می‌دهند که مناسب نیست زیرا هر چه مردم را به سمت بی‌قانونی سوق دهیم تبعات آن بیشتر می‌شود.
هرچه سبوس در آرد بیشتر باشد برای سلامت مردم بهتر است
مدیر کل استاندارد استان قم نیز با بیان اینکه توجه به سلامت مردم اهمیت دارد، افزود: اگر در آردها سبوس‌گیری کمتر شود و سبوس بیشتر باشد برای سلامت مردم بهتر است.
منصور فرزانه گفت: زمانی که میزان سبوس بیشتر و سبوس گیری کمتر باشد نان قهوه‌ای رنگ و کار نانوا سخت‌تر می‌شود و از دیدگاه نانوا کیفیت نان خوب نیست در حالی که سلامت نان بهتر است.
وی عنوان کرد: اگر بخواهیم مانند گذشته به سبوس گیری بپردازیم برای سلامتی شهروندان مشکلات بسیاری ایجاد می‌شود.
سبوس آرد سنگک در قم وضعیت خوبی دارد
در ادامه جلسه نماینده علوم پزشکی قم بیان کرد: پیشنهاد می‌کنیم زمانی که سامانه آرد اطلاعات را پر می‌کند کارخانه‌دار تاریخ انقضا و سری ساخت آن را نیز مشخص کند که بتوان به خوبی آن را ردیابی کرد.
جواد کرباسی گفت: در خصوص کیفیت آرد با آزمایشاتی که علوم پزشکی و استاندارد انجام داده‌اند به این نتیجه رسیده‌ایم که سبوس آرد سنگک در این استان وضعیت خوبی دارد.
وی عنوان کرد: در کارخانجات نان فرایند تحت کنترل است و تحت تأثیر جغرافیا و محیط نیست و مشکلی که در نانوایی‌های سنتی داریم این است که فرایند کنترل شده نیست.
مدیر غذا معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار کرد: در کمیته فرعی پیشنهاد دادیم که یک نانوایی سنگک به صورت پایلوت معرفی کنید تا یک الگوسازی از آن انجام دهیم که هنوز این نانوایی به ما معرفی نشده است.
ویابراز کرد: واحدهای سنگکی که خوب نمی‌توانند عمل کنند از ویتامین ث استفاده می‌کنند که بر روی پوست اثر می‌گذارد.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/71369/فعالیت-52-نانوایی-غیرمجاز-در-قم--آرد-با-سبوس-بیشتر-سالم‌تر-است
بستن   چاپ