عصر قم
برنامه‌های‌‌‌تان برای روز جهانی فلسفه را به سادگی در یونسکو ثبت کنید
یکشنبه 27 آبان 1397 - 11:34:20 AM
ایسنا
عصرقم- فلسفه درپی معنادهی به زندگی، خودشناسی و درک ساختار حقیقت است ویا به تعبیر حکمای اسلامی؛ "تشبه به اله" است.

برای دانشجویان رشته‌ی فلسفه، روز جهانی فلسفه، مهم ترین رخداد تقویمی است. نهاد های مختلف از جمله انجمن علمی فلسفه‌ی دانشگاه‌های سراسر کشور هرسال در تقارن با این روز همایش و جشن‌هایی غالبا چندروزه‌ برپا می‌کنند.

یونسکو(نهاد آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل) در سال 2002، سومین پنچ‌شنبه از ماه نوامبر هر سال را روز جهانی فلسفه دانست و این روز را با هدف تجدید عهد ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی به فلسفه انتخاب کرد.

این سازمان همچنین؛ "تأکید بر اهمیت جهانی شدن آموزش فلسفه برای نسل های آینده" ،" تحقیق و مطالعه در مورد مسائل مهم معاصر، به منظور پاسخگوئی بیشتر به چالش های روز" ، " بالا بردن آگاهی عمومی از اهمیت فلسفه" و" استفاده منتقدانه از فلسفه در تحلیل مشکلات ناشی از تأثیر جهانی شدن یا ورود به مدرنیته" را از جمله اهداف انتخاب این روز ذکرکرد.

یکی دیگر از اهداف این روز، تبلیغ تحمل دیگری، مدارا و صلح است. چنانکه آدری آزولای، مدیر کل یونسکو می‌گوید:«فلسفه  با اجازه دادن به ما برای کشف تنوع جریان های فکری در جهان، گفت و گو میان  فرهنگ های مختلف را تسهیل می‌کند و شرایط فکری مساعد برای تغییر، توسعه و صلح پایدار را ایجاد می‌کند " 

امسال یعنی سال 2018، 17امین سالروز این همایش بین المللی،مصادف شد با 15نوامبر و مقارن است با  70امین سالروز تصویب "اعلامیهٔ جهانی حقوق بشر" که به این مناسبت، یونسکو امسال برنامه‌ی همایش روزجهانی فلسفه را در ستاد یونسکو در پاریس_میلادگاه اعلامیه جهانی حقوق بشر-و در قالب مجموعه نشست هایی، طی 3 روز گذشته برگزار کرد.

نشست های این همایش سه روزه، نیاز به اقدامات فلسفی جدید در جهان امروز را برجسته و افراد را به گفت‌و‌گو در مورد حقوق بشر ترغیب کرد.همچنین در این نشست‌ها پیرامون کشف راه های جدید برای افزایش دسترسی به آموزش و یادگیری فلسفی سخنرانی هایی صورت گرفت.

در ایران روز جهانی فلسفه را معادل 15 نوامبر(و نه سومین پنجشنبه از نوامبر) در نظر گرفته اند که این روز هر سال مصادف با 24 آبان ماه می‌شود(در سال های کبیسه 25آبان می‌شود) که از جهت تقارن با سالروز ارتحال علامه سیدمحمدحسین طباطبایی، این روز، حال و هوایی بومی به خود می‌گیرد.

اگرچه یونسکو، ایجاد کننده‌ی روز جهانی فلسفه است اما مالک آن نیست. فلسفه متعلق به همه‌ی کسانی است که از آن پاسبانی می‌کنند. با این حال برای ذکر برنامه‌های روز جهانی فلسفه در دانشگاه یا موسسه‌ی خود، جزئیات مختصری از آنرا به آدرس d.takorabet@unesco.org ایمیل کنید.

برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در قم با حضور زیباکلام، محلاتی و عبدالکریمی

در همین راستا، سعید زیبا کلام، محمدجعفر محلاتی و بیژن عبدالکریمی طی روزهای 28،27 و29 آبان ماه برای ایراد سخنرانی به مناسبت روز جهانی فلسفه به پردیس فارابی دانشگاه تهران واقع در قم، خواهند آمد.

در این نشست، ابتدا سعید زیباکلام، استاد فلسفه دانشگاه تهران در روز 27آبان با موضوع "اندیشیدن و موانع آن" در ساعت 12:30 تا 14 در تالار "فرهنگ" دانشکده‌ی مهندسی این دانشگاه، سخنرانی می‌کند.

در روز 28 آبان، محمد جعفر محلاتی، دانشور دانشکدهٔ مطالعات اسلامی کالج ابرلین و از امنای بنیاد ایلکس، در باب نسبت "فلسفه و صلح پایدار" که یکی از آرمان های متصور برای روز جهانی فلسفه است، از ساعت 12:30لغایت 14،در تالار "امام هادی(ع)" واقع در دانشکده‌ی الهیات، به سخنرانی می‌پردازد.

در روز آخر یعنی 29 آبان، بیژن عبدالکریمی،استاد دانشگاه آزاد اسلامی و عضو هئیت مدیره‌ی انجمن میان فرهنگی ایران،از 12:30ظهر تا ساعت14، در باب " امکان امردینی در جهان معاصر" که عنوان تازه ترین اثر اوست، در تالار "فرهنگ" واقع در دانشکده‌ی مهندسی، سخن می‌گوید.

لازم به ذکر است؛ حضور کلیه‌ی دانشجویان و طلاب، در این همایش بلامانع است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/71107/برنامه‌های‌‌‌تان-برای-روز-جهانی-فلسفه-را-به-سادگی-در-یونسکو-ثبت-کنید
بستن   چاپ