عصر قم
معاون حرم حضرت معصومه(س):
امام عسکری(ع) شیعیان را برای دوران غیبت آماده کرد
پنجشنبه 24 آبان 1397 - 17:43:14
عصر قم - قم- معاون فرهنگی حرم حضرت معصومه(س) گفت: آماده سازی شیعیان برای دوران غیبت از جمله دیگر اقدامات امام عسکری(ع) بود و در این راستا بخشی از کارها توسط نمایندگان یا وکلای امام انجام می شد و مردم مستقیما با ایشان ارتباط نداشتند.
حجت الاسلام والمسلمین صفر فلاحی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: این مساله نوعی آماده سازی بود که توسط آن ایشان صورت گرفت تا اگر امام در پرده غیبت باشد و کار آن ها برای مدتی باید توسط وکلا صورت گیرد، این کار برای مردم قابل پذیرش باشد.
وی بیان کرد: زندگی امام عسکری(ع) خاص بود، زیرا ایشان پس از امام هادی(ع) به امامت رسیدند و با توجه به شرایطی که خلفای معاصر بر ائمه اطهار (ع) به وجود آورده بودند، سخت گیری های زیادی بر ایشان صورت می گرفت.
فلاحی اضافه کرد: ایشان در این مدت تلاش کردند روح حماسی و علم امامت را بروز دهند، شیعیان را جمع و ارتباط خودشان را با آنان منسجم تر کنند.
وی اضافه کرد: آن امام همام در این مسیر چند کار مهم انجام دادند که اقدام علمی و نشر معارف، تربیت شاگردانی که در مکتب اهل بیت(ع) بزرگ و با معارف اهل بیت(ع) آشنا شوند، از جمله این اقدامات بود و علمای رجال حدود 100 شاگرد برای امام حسن عسکری(ع) ذکر کرده اند.
وی ادامه داد: همچنین ایجاد شبکه ارتباطی با شیعیان که امام یازدهم مرتب با آن ها در ارتباط باشد و ضمن انتقال معارف اهل بیت(ع)، آن ها را راهنمایی و راهبری کند از جمله اقداماتی بود که در عصر امام عسکری(ع) ادامه پیدا کرد؛ البته این شبکه ارتباطی از عصر امام کاظم(ع) و امام رضا(ع) به وجود آمده بود.
فلاحی با بیان این که حمایت از شیعیان از نظر فکری و مالی از اقداماتی بود که امام مستمرا انجام می داد، بیان کرد: اگر شیعیان از پشتیبانی لازم برخوردار نبودند، ممکن بود به دستگاه خلافت نزدیک شوند و در بسیاری مواقع کمک امام به شیعیان و افراد نیازمند حتی بدون درخواست آن ها صورت می گرفت و امام اجازه نمی دادند حتی درخواست خودشان را به زبان جاری کنند یا در نامه ای به حضرت برسانند.
به گفته وی، شناسایی عناصر مهم شیعه در اقصی نقاط جهان اسلام، تقویت، پشتیبانی فکری و تثبیت جایگاه آن ها در نظر مردمان دیگر از جمله فعالیت های امام حسن عسکری(ع) بود و نمونه اش نامه امام به علی بن حسین بن بابویه قمی می باشد که ایشان او را تایید می کند و از وی به عنوان فقیه و مورد اعتماد خود نام می برند.
معاون حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به ویژگی های اخلاقی امام عسکری(ع)، گفت: ایشان از جهت عبادت عابدترین فرد زمان خود بود، از جهت کمالات اخلافی ایشان نمونه کامل از اجداد طاهرین و پدر بزرگوارشان بودند که در حلم و بردباری امام(ع) در عصر خودشان درخشیدند.
وی افزود: سخت گیری هایی که خلفای جور بر ایشان می کردند با صبوری و بردباری، همه را تحمل می نمودند و اراده ای که امام عسکری(ع) داشت بی نظیر بود.
وی گفت: حاکمان ظلم و جور ، امام را در منطقه ای که نظامی بود نگهداری می کردند و همه کارهای امام را زیر نظر داشتند، اما ایشان با اراده پولادین مقابل خلفا ایستادند و تلاش نمودند اصحاب خود را حفظ کنند و آموزش های لازم را به آن ها بدهند.
امام حسن عسکری(ع) در روز هشتم ربیع الثانی سال 232 هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشود و در کودکی از پدر بزرگوارش امام هادی(ع) دهمین پیشوای شیعیان سیره پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) را فراگرفت و در چنین محیط معنوی، ایشان رشد و پرورش یافت و به مقام امامت رسید.
سرانجام امام حسن عسکری در روز هشتم ربیع الاول سال 260 هجری قمری با زهر معتمد عباسی به شهادت رسید؛ مزار مطهر این امام همام در سامرا کنار مرقد مطهر پدرش امام هادی(ع) واقع شده است.
/2085/ 6133/

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/70033/امام-عسکری(ع)-شیعیان-را-برای-دوران-غیبت-آماده-کرد
بستن   چاپ