عصر قم
مدیر بحران شهرداری قم:
ممنوعیت ساخت و ساز در حریم گسل‌های شهر قم اعمال نمی‌شود
سه شنبه 8 آبان 1397 - 15:22:59
عصر قم - قم - مدیر بحران شهرداری قم گفت: ممنوعیت ساخت و ساز در حریم گسل‌ها در شهر قم اعمال نمی‌شود که در این رابطه کارگروه ملی مخاطرات زمین لرزه در حال پیگیری این موضوع است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهرداری قم، علی اکبر رحیمی با بیان اینکه برای جلوگیری و کاهش خسارت‌های ناشی از زلزله، ساخت و ساز در محدوده‌ گسل‌های قم مطابق قوانین با طراحی و الزامات خاص صورت می‌گیرد، ابراز امیدواری کرد که این محدودیت‌ها پس از تعیین حرایم گسل‌ها با تصویب شورای عالی شهرسازی ابلاغ شود.
وی همچنین گفت: برای جلوگیری از مخاطرات زلزله، استفاده از نمای رومی در ساخت منازل ممنوع و نظارت بر ساخت و سازها نیز از سوی شهرداری تشدید شده است.
مدیر بحران شهرداری قم بیان کرد: آسیب پذیری مناطق در برابر زلزله بستگی به چند مؤلفه از جمله نوع و مکانیزم گسل‌ها و زلزله‌های احتمالی، نوع خاک و نوع و عمر سازه بستگی دارد.
وی با بیان اینکه با توجه به نوع سازه‌ها دربافت فرسوده، این مناطق بیشترین آسیب پذیری را در برابر زلزله دارند،‌ گفت: مجموع کل مساحت قم 12 هزار و 939 هکتار است که چهار هزار و 809 هکتار از بافت این شهر، فرسوده و ناکارآمد است.
رحیمی در ادامه با اشاره به اقدامات شهرداری برای آمادگی در برابر زلزله، گفت: مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری طرح مطالعات «تدوین نقشه هاو برنامه‌های عملیاتی مدیریت بحران شهر قم با تاکید بر مخاطرات زلزله و سیل» را سال 95 انجام داده است.
وی اضافه کرد: مهم‌ترین خروجی‌های این مطالعات تعیین میزان مخاطرات زلزله و سیل شهر قم، تعیین حداکثر شتاب و شدت زلزله گسل‌های اصلی استان و تدوین دستورالعمل‌ها و برنامه‌های عملیاتی در حوزه‌های مختلف شهرداری بوده که این برنامه‌ها از سال گذشته در قالب ستاد مدیریت بحران شهرداری مناطق در حال پیگیری و اجراست.
مدیر بحران شهرداری قم ادامه داد: بر اساس این مطالعات، نرم افزار تخمین خسارت زلزله شهر قم نیز طراحی شده و هم اکنون در حال بهره برداری است که با استفاده ازاین نرم افزار می‌توان اثر خرابی هر نوع زلزله‌ای را بر روی بلوک‌های شهری و شریان‌های حیاتی به صورت احتمالی تخمین زد.
وی ادامه داد: 2 عنوان مطالعه «تدوین سند و برنامه خطر پذیری محلات شهر قم» و «امکان سنجی و جانمایی شبکه هشدار سریع زلزله شهر قم» هم در حال انجام است که در طرح نخست تاکنون 65 شاخص آسیب پذیری برای شهر قم شناسایی شده و خروجی نهایی، نقشه میزان آسیب پذیری شهر قم به تفکیک محله خواهد بود.
رحیمی خاطرنشان کرد: در طرح دوم نیز امکان سنجی شبکه هشدار سریع زلزله انجام و محل‌های بهینه برای نصب ایستگاه‌های شتاب نگاری شناسایی شده که 14 ایستگاه نصب خواهد شد.
وی با اشاره به میزان آمادگی در مدیریت بحران شهرداری مقابله با زلزله، گفت: مرکز مدیریت بحران با برگزاری دوره‌های آموزشی و مانورهای عملیاتی و دور میزی سعی کرده که آمادگی نیروهای انسانی را تا حد زیادی ارتقا دهد.
مدیر بحران شهرداری قم با اشاره به آمادگی زیرساخت‌ها، تجهیزات و ماشین آلات شهرداری قم، افزود: با وجود اختصاص بودجه سالانه برای ارتقاء کیفیت و کمیت تجهیزات، میزان تجهیزات شهرداری کفاف ارائه خدمات استاندارد به شهروندان را نمی‌دهد و باید ماشین آلات به روز برای مدیریت حوادث و سوانح شهری تهیه شود.
به گفته وی، تهیه تجهیزات و ماشین آلات به روز نیازمند اختصاص اعتبارات استانی و ملی از جانب سازمان مدیریت بحران کشور و استانداری است.
رحیمی بیان کرد: پنج پایگاه چند منظوره مدیریت بحران نیز درشهر قم ساخته شده، 2 پایگاه نیز در مناطق یک و هشت در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد و طراحی پایگاه ویژه استان معین در منطقه 6 هم انجام شده و در حال پیگیری است.
وی گفت: احداث 2 سایت اسکان اضطراری بوستان غدیر و فدک نیز از جمله زیرساخت‌های ایجاد شده توسط شهرداری قم در حوزه مدیریت بحران است.
مدیر بحران شهرداری قم تاکید کرد: شناخت و ارزیابی مخاطرات، توسعه آموزش همگانی، رعایت نکات و الزامات ایمنی و در نهایت تهیه بیمه نامه حوادث مهم‌ترین راهکارها برای جلوگیری از خسارت‌های مالی است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/69058/ممنوعیت-ساخت-و-ساز-در-حریم-گسل‌های-شهر-قم-اعمال-نمی‌شود
بستن   چاپ