عصر قم
گزارشی از جلسه ستاد تسهیل؛
بانک های قم سرمایه های معطل را وارد مدار تولید کنند
يکشنبه 6 آبان 1397 - 18:42:31
عصر قم - قم - در سی اُمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید قم که روز یکشنبه در یکی از واحدهای تولیدی شهرک صنعتی شکوهیه این استان برگزار شد، موضوع آزادسازی سرمایه ها و املاک واحدهای صنعتی در تملک بانک ها جهت قرارگرفتن در مدار تولید، مورد تاکید قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم در این جلسه اظهار داشت: تمامی املاک واحدهای تولیدی که در ازای پرداخت تسهیلات به بانک ها واگذار شده، باید تعیین تکلیف و وارد مدار تولید شود.
مهرداد غضنفری، اقدام برای معطل نماندن سرمایه ها در بانک ها را از اساسی ترین کارهای حوزه اقتصادی توصیف کرد و افزود: بانک ها باید در این خصوص همت و تلاش زیادی داشته باشند و بکوشند تا در یک عرصه رقابتی از یکدیگر پیشی بگیرند.
وی با تاکید بر این که بانک ها نباید زمین های مرتبط با واحدهای تولیدی که در تملک آنها قرار گرفته را به عنوان سرمایه خود تلقی کنند، گفت: رئیس جمهوری در سخنرانی اخیر خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی یکی از وظایفی که برعهده رئیس کل بانک مرکزی قرار داد، اصلاح نظام بانکی بود.
معاون استاندار قم گفت: یکی از مشکل های نظام بانکی، معطل کردن سرمایه هاست، بدان معنا که املاکی که در اختیار بانک هاست، معطل بماند و وارد مدار تولید نشود، که این مساله علاوه بر واحد تولیدی به بانک ها و اقتصاد کشور نیز آسیب می رساند، از این رو بانک ها بدون این که ما از آنها بخواهیم، سرمایه های معطل شده را آزاد کنند.
غضنفری در بخش دیگری از سخنان خود با اذعان به این که قم در جذب و پرداخت اعتبارهای مربوط به تسهیلات رونق تولید دچار عقب ماندگی است، افزود: سال گذشته در این راستا روند بسیار خوبی را طی کردیم و استان در جایگاه برتر کشور قرار گرفت، ولی امسال با وجود سهم مناسبی که از تسهیلات به استان اختصاص پیدا کرده، در جذب اعتبارات مذکور در حوزه صنعت، کشاورزی و بویژه گردشگری موفق عمل نکردیم.
وی یادآور شد: در حالی که سال گذشته طی سه ماه توانستیم، بالغ بر 9 هزار میلیارد ریال را جذب کنیم،‌ ولی در سال جاری تاکنون تنها کمتر از پنج درصد این اعتبار جذب شده است.
وی افزود: این موضوع باید از طریق دبیرخانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان با جدیت پیگیری شود، تا از فرجه زمانی تعیین شده برای جذب تسهیلات از بانک ها عبور نکنیم.
معاون استاندار قم همچنین با بیان این که امکان پیشرفت اقتصادی در شرایط سخت و دشوار به شرط درست هدایت کردن منابع، صرفه جویی در هزینه های غیر ضروری و بازاریابی صحیح وجود دارد، اضافه کرد: فارغ از این موارد که واحدهای تولیدی باید به آن توجه کنند، کمک و حمایت مسئولان نیز در ارتباط با تامین زیرساخت ها و مکمل ها و همچنین نیازمندی های مورد نیاز ضروری است.
** مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری قم نیز در این جلسه با بیان این که تا پایان سال جاری برای به حداقل رساندن تعداد واحدهای تولیدی استان که تملیکی هستند، تمام توان خود را به کار گرفته ایم، اظهار کرد: طبق قانون واحدهایی که بدهی خود را به صورت نقدی پرداخت می کنند، در همان لحظه سند به نام واحد تولیدی بازگردانده می شود.
مجید آوری فرد گفت: واحدهایی که به صورت اجاره به شرط تملیک اقدام به گرفتن تسهیلات می کنند نیز تا پرداخت آخرین قسط، سند آنها به نام بانک است.
وی با بیان این که جانشین قانون اجاره به شرط تملیک با خود این قانون تفاوت دارد، افزود: اجرای جانشین قانون مذکور هزینه ای برای واحد های تولیدی ندارد و تنها با یک نامه اداری ملک به بانک واگذار می شود و پس از تسویه حساب نیز مالکیت آن با یک نامه از بانک به واحد تولیدی بازگردانده خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر به شیوه اجاره به شرط تملیک عمل شود، چون سند واحد تولیدی به نام بانک انتقال داده می شود، نه تنها برای واحد تولیدی به جهت انتقال سند هزینه دارد، بلکه امکان بخشودگی جرایم بدهی معوقه بانکی نیز وجود ندارد.
وی گفت: سعی می کنیم، اگر قانون جانشین به شرط تملیک را اعمال کردیم، به انتقال سند و هزینه منجر نشود و بانک نیز امکان بخشودگی جرائم را داشته باشد.
آوری فرد یادآور شد: بر اساس مصوبه هیات وزیران از آنجا که بانک مالک واحد تولیدی است، نمی تواند جرائم را ببخشد، ولی در قانون جانشین اجاره به شرط تملیک چون سند 6 دانگ به نام بانک نیست، امکان بخشیدن جرایم نیز وجود دارد.
** رئیس سازمان صنعت‌ معدن و تجارت قم نیز با اشاره به آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات رونق تولید به واحدهای تولیدی استان گفت: در بخش صنعت 70 طرح و واحد تولیدی به ارزش 2 هزار و 320 میلیارد ریال به تایید کمیته بررسی و امضای چهار جانبه مدیران مرتبط رسیده و به بانک های عامل ارسال شده است.
محمود سیجانی با بیان این که از این تعداد 16 واحد به مبلغ 612 میلیارد ریال پرداخت شده است، افزود: با احتساب 22 مورد انتقالی از سال 96 به سال 97 به مبلغ 340میلیارد ریال مجموع پرداختی استان به تعداد 38 مورد و به مبلغ 954 میلیارد ریال افزایش یافته است.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
2 هزار و 300 واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که بیش از 90 درصد آن مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از 53 هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت می کنند.
** رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم نیر در این جلسه گفت: از جلسه هفته گذشته ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان تاکنون تعداد 155 مورد ثبت نام به ارزش 440 میلیارد ریال برای دریافت تسهیلات رونق تولید در بخش کشاورزی صورت گرفته که 76 مورد آن به مبلغ 161 میلیارد و 200 میلیون ریال به تصویب کمیته چهار نفره رسیده که هفت مورد آن به مبلغ 21 میلیارد و 800 میلیون ریال پرداخت شده است.
محمد رضا طلایی افزود: در همین مدت 26 مورد درخواست تسهیلات رونق تولید به مبلغ 56 میلیارد و 400 میلیون ریال به بانک های عامل استان معرفی شده که یک مورد به مبلغ پنج میلیارد و 700 میلیون ریال پرداخت شده است.
* همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم پیش از برگزاری این جلسه، از چند واحد تولیدی شهرک صنعتی شکوهیه قم اعم از واحد تولید اسکلت های فلزی ساختمان، واحد بسته بندی مواد پروتئینی و تولید الیاف مصنوعی و نخ بازدید کرد.
شهرک صنعتی شکوهیه قم با یک هزار و 112 هکتار مساحت در جاده قدیم قم - تهران واقع شده است.
7403 / 1175

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/68946/بانک-های-قم-سرمایه-های-معطل-را-وارد-مدار-تولید-کنند
بستن   چاپ