عصر قم
گزارشی از دومین جلسه کمیته اجرایی ستاد اربعین،
دفاترغیر رسمی عامل تاخیر صدور روادید زائران در قم بود
پنجشنبه 3 آبان 1397 - 18:17:03
عصر قم - قم - در دومین جلسه کمیته اجرایی ستاد تسهیلات اربعین قم که روز پنجشنبه در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، آخرین وضعیت ثبت نام راهپیمایی اربعین حسینی و همچنین برنامه های پیش بینی شده برای اسکان و خدمات دهی به زائران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و دفاتر غیر رسمی به عنوان عامل تاخیر صدور روادید زائران اعلام شد.
به گزارش ایرنا،فرماندار قم در این جلسه با ابراز خرسندی ازگزارش کمیته ثبت نام و اعزام ستاد اربعین استان، افزایش آمار ثبت نام کنندگان از طریق سامانه سماح و دفاتر و مراکز رسمی و معتبر را نشان از استقبال‌ مردم و پایبندی به آنها به قانون دانست و اظهار داشت: خوشبختانه امسال با توجه به جدیت و اهتمام مسئولان درنظارت بر روند ثبت نام و صدور روادید‌، زائران در مرز با مشکل مواجه نمی شوند.
رضا سیار با اشاره به نظارت و پیگیری دقیق فرایند ثبت نام و صدور روادید از سوی مراکز زیارتی و دقت لازم برای شناسایی متخلفان و برخورد با آنها از سوی دادستانی و دستگاه های مربوطه، سامان دهی کلیه مراکز و واحدهای غیر مجاز در پذیرش، اسکان و اقامت زائران را مورد توجه قرار داد وافزود: باید درطول سال و مواقع مختلف ازفعالیتهای مراکز غیر مجاز جلوگیری کنیم، تا در زمان های مهم و حساس مانند اربعین که با خیل عظیم و گسترده زائران روبرو هستیم، مشکلات کمتری داشته باشیم.
رئیس کمیته اجرایی ستاد تسهیلات اربعین قم گفت: پس از چند روز بی نظمی ایجاد شده در صدور ویزا در استان، هم اکنون با مدیریت و کنترل مطلوب اوضاع، زائران در کمتر از 48 ساعت روادید خود را دریافت می کنند، و از آنجا که برخی از مردم در روزهای پایانی برای سفر به کربلا تصمیم می گیرند، باید تدبیری بیندیشیم که از این نعمت محروم نشوند.
وی همچنین با تقدیر از اقدام کمیته بهداشت و درمان و امداد ستاد مذکور افزود: در موضوع تامین خدمات بهداشتی و درمانی زائران توسط دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشت و هلال احمر کارهای خوبی صورت گرفته و با توجه به حساسیت حوزه بهداشت باید فعالیت های خود را بیش از پیش افزایش دهیم.
فرماندار قم، میزان کمک ها و مشارکت های مردمی و حضور مستمر خیران در عرصه ارائه خدمات به زائران در مصلای قدس و قرارگاه مردمی اربعین را برغم برخی مشکلات اقتصادی خوب ارزیابی کرد و گفت: با توجه به ضرورت رعایت مسائل امنیتی، مقرر شد تا حرم حضرت معصومه (س) فقط زائران عادی خود را پذیرش کند.
زائر سرای کوثر در صحن جواد الائمه حرم حضرت معصومه (س) ظرفیت اسکان 700 تن را دارد.
فرماندار قم با اشاره به اسکان زائران غیر ایرانی بویژه پاکستانی درمصلای قدس افزود:مسجد جمکران نیز ازجنبه های مختلف برای اسکان این زائران امکانات خوبی دارد که باید از این ظرفیت نیز استفاده شود.
وی افزود: تمرکز زائران غیر ایرانی در یک نقطه از شهر از نقطه ضعف های برنامه ریزی های صورت گرفته برای اسکان بود، ولی حضور زائران غیر ایرانی در مصلا، فارغ از دغدغه های امنیتی و ترافیکی، به لحاظ دسترسی آسان تر به حرم حضرت معصومه(س) دارای نکته های مثبتی نیز است.
فرماندار قم با تاکید بر اتخاذ تصمیم ها و تدابیری که درکاهش ازدحام زائران موثر است، افزود: راه آهن استان و همچنین اتوبوس رانی خدمات خوبی را برای عصر روز اربعین و بازگشت زائران در دستور کار دارند.
** مدیرکل حج و زیارت قم و رئیس کمیته ثبت نام و اعزام ستاد تسهیلات زائران اربعین نیز در این جلسه با بیان اینکه ثبت نام زائران در قم از چهارم مهرماه آغاز، ولی صدور روادید به دلیل تاخیر در استقرار کنسولگری عراق، با حدود سه هفته تاخیر انجام شد، گفت: تاکنون 80 هزار تن از طریق سامانه سماح برای زیارت اربعین ثبت نام کردند، که برای 77 هزار تن آنها روادید صادر شده است، که پیش بینی می شود، این آمار تا پایان عملیات ثبت نام از زائران به 110 هزار تن برسد.
مهدی صالحی دخالت دفاتر غیر رسمی ثبت نام را از جمله مشکل ها و موانع ایجاد شده برای تسریع در روند صدور ویزا عنوان کرد، و افزود: هشت دفترکه به صورت غیر رسمی اقدام به صدور روادید داشتند، شناسایی شدند، که از این تعداد 2 دفتر روادید جعلی صادر می کردند.
وی با بیان اینکه مراکز متخلف به مراجع قضایی معرفی ، ولی هنوز گزارشی از بازداشت متخلفان اعلام نشده است، افزود: استیکری که این دفاتر برای ثبت نام استفاده می کنند، مجاز و برای کنسولگری عراق است، ولی مهر و امضای آنها تقلبی است.
مدیرکل حج زیارت قم گفت: سرویس هایی هم برای ثبت نام طلبه های جامعه المصطفی ارائه شده، و هم اکنون قم پنجمین استان کشور از نظر ثبت نام زائران اربعین است، و در بیست و هشتم مهرماه نیز با حدود 23 هزار ثبت نام، رکوردار ثبت نام زائران در کشور شد.
** حجت الاسلام محمد باقر ولدان رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه قم نیز در بخشی از این جلسه با اشاره به پذیرش بیش از32 هزار زائر غیر ایرانی از 6کشور درقرارگاه اربعین گفت: امسال آمار زائران پذیرفته شده در مصلای قدس نسبت به سال گذشته درهمین زمان 35 درصد افزایش پیدا کرده که پیش بینی می کنیم، تا پایان طرح پذیرش زائران اربعین به 140 هزار تن افزایش پیدا کند.
** معاون اجرایی تولیت مسجد مقدس جمکران نیز با اشاره به پیش بینی زائر سرایی به مساحت 16 هزار متر مربع برای زائران ایرانی و زائر سرای 900 مترمربعی برای زائران غیر ایرانی گفت: درحال حاضر ظرفیت زائر سرای زائران ایرانی جمکران 6هزار و 200 تن و گنجایش زائر سرای زائران خارجی 400 تن است.
احمد حاجی زاده افزود: روزانه چهار هزار پرس صبحانه در بین زائران ایرانی و خارجی که برای عزیمت به عراق در جمکران اسکان یافتند، توزیع می شود که طی روزهای اخیر به 13 هزار پرس رسیده است.
** مهدی فراهانی معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی قم نیز دراین جلسه با اشاره به اهمیت موضوع ارایه خدمات بهداشتی و امدادی در قرارگاه مردمی اربعین در مصلای قدس گفت: درحال حاضر هیچ مشکلی برای تامین داروی مورد نیاز زائران اسکان داده شده در این مکان نداریم.
مهدی فراهانی افزود: تعداد 52 خودروی آمبولانس،10 دستگاه موتور آمبولانس وبالگرد از سوی دانشگاه علوم پزشکی قم برای خدمات دهی به زائران پیش بینی شده ولی با توجه به موقعیت خاص استان باید برای خدمات درمانی در درون استان بویژه در زمان بازگشت زائران نیز تدابیری اعمال شود.
** محمد گلفشان مدیرعامل جمعیت هلال احمر قم نیز در این جلسه با اشاره به اینکه این نهاد وظیفه خدمات رسانی به زائران در داخل خاک عراق را بر عهده دارد، گفت: تعدادی دستگاه آمبولانس از این استان در داخل و همچنین قرارگاه مرزی آماده نقل و انتقال بیماران و مصدومان به مراکز درمانی هستند، و در داخل شهر قم نیز سه نقطه مصلا، حرم و جمکران تحت پوشش خدمات امدادی هلال احمر خواهند بود.
** رئیس مرکز بهداشت قم نیز دراین جلسه با بیان اینکه این مرکز به طور ویژه و با مشارکت دستگاه های دیگر کار نظارت و بازرسی بهداشتی مکان های مختلف استان از جمله نمازخانه ها، پمپ بنزین و رستوران ها را انجام می دهد، گفت: 14 هزار استیکر آموزشی در رابطه با نکته ها و مسائل بهداشتی چاپ و توزیع شده است.
محمد جواد باقری با اشاره به حضور زائران خارج و داخل کشور در قم افزود: برغم بهداشتی بودن توزیع غذا در ظروف یک بار مصرف، امسال به دلایل اقتصادی این کار از طریق ظروف استیل صورت می گیرد، ولی کنترل بهداشتی دقیقی بر روی آن انجام خواهد شد.
** مدیرکل نظارت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری قم نیز با اشاره به ارائه خدمات این نهاد در پنج کیلومتری مسیر نجف تا کربلا و همچنین پیش بینی تشکیل پنج ستاد برای پیاده روی اربعین ، از تدارک 270 دستگاه ماشین آلات مکانیزه خبر داد و گفت: سامانه 137 شهرداری قم با 9 اپراتور به زبان های مختلف عربی، اردو و انگلیسی آماده راهنمایی و هدایت زائران است.
سید محسن میرهادی با اشاره به تهیه 3500 متر دیواره فلزی برای میدان آستانه و آماده سازی 3424 چشمه سرویس بهداشتی افزود: 10 سازه پرتابل و عرشه پلی نیز برای اطلاع رسانی به زائران در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به فعالیت 1500 نیروی خدماتی در این ایام گفت: 58 اتوبوس درون شهری و 74 پرسنل نیز به عراق فرستاده شده است.
** مدیرکل راهداری و حمل و نقل قم نیز در این جلسه با اشاره به پیش بینی 700 دستگاه اتوبوس برای اعزام زائران و همچنین 300 دستگاه اتوبوس خالی برای برگشت گفت: با توجه به کمبود اتوبوس در عصر روز اربعین، طبق روال سال های گذشته راه آهن استان سرویس فوق العاده، و همچنین اتوبوسرانی نیز 30 اتوبوس برای بازگشت زائران به تهران پیش بینی کرده است.
ابوالفضل جمالی افزود: از ابتدای آبان برای جبران هزینه اتوبوس هایی که مسیر بازگشت از مرز مهران را باید بدون مسافر طی می کنند، نرخ بلیت اتوبوس از قم تا مرز، 2 برابر نرخ معمول معادل یک میلیون ریال تعیین شده است.
وی با بیان اینکه دفاتر خدمات اتوبوس رانی استان تا آخرین سرویس زائران اربعین دائر خواهند بود، گفت: امسال با توجه به بالا رفتن نرخ ارز و خدمات حمل و نقل، اتوبوس های که در قبل از سال 89 نیز تولید شدند، مجوز انتقال زائران به مرز مهران را دارند.
** معاون اداری مالی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین دراین جلسه با بیان اینکه کمیته یاد شده تاکنون 12 جلسه را با محوریت بعثه رهبر معظم انقلاب در حج و زیارت تشکیل داده است، گفت: کلیه برنامه ها و فعالیت های این کمیته در راستای خدمات رسانی در 56 موکب ایجاد شده توسط مردم و دستگاه های اجرایی قم متمرکز شده است.
علی مسگری با بیان اینکه به همه این موکب ها روحانی و مبلغان مذهبی اعزام شده است، تصریح کرد: برگزاری همایش و دوره آموزشی توسط بعثه رهبری و مرکز آموزس تبلیغ حوزه از جمله کارهای صورت گرفته جهت آمادگی طلبه های اعزامی محسوب می شود.
وی با اشاره به اعزام 30 تن از بانوان طلبه جامعه الزهرا (س) و مسلط به زبان های گوناگون اردو، انگلیسی و اسپانیایی برای راهنمایی زائران بویژه در مرز مهران، گفت: چاپ و انتشار کتاب موکب داری امسال برای نخستین بار توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد.
7403/ 6133/

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/67795/دفاترغیر-رسمی-عامل-تاخیر-صدور-روادید-زائران-در-قم-بود
بستن   چاپ