عصر قم
درخواست اعضای ستاد تسهیل قم؛
ارائه تسهیلات به واحدهای بزرگ در اختیار استان ها قرار بگیرد
سه شنبه 1 آبان 1397 - 11:49:55
عصر قم - قم - اعضای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید قم، عصر دوشنبه در بیست و نهمین جلسه این ستاد در تالار امام جواد(ع) استانداری، خواستار تفویض اختیار اختصاص تسهیلات به واحدهای صنعتی بزرگ، از ستاد تسهیل ملی به استانی شدند.
به گزارش ایرنا، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در این جلسه اظهار داشت: براساس مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، واحدهای دارای 50 نیروی شاغل جزو صنایع کوچک، واحدهایی با 100 تن شاغل جزو صنایع متوسط و واحدهایی که بیش از این نیروی اشتغال دارند، صنایع بزرگ محسوب می شوند، که تصمیم گیری در مورد ارائه تسهیلات به آنها باید توسط ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور صورت گیرد.
محمود سیجانی با بیان این که در کوچک، متوسط و یا بزرگ بودن واحدها، حجم سرمایه مطرح نیست و برخی واحدها حتی با وجود داشتن نیروی کار کمتر از 100 تن حجم سرمایه در گردش بالایی دارند، افزود: از آنجا که بررسی موضوع تسهیلات واحدهای تولیدی 31 استان فرایند زمان بری است و از طرفی بخشنامه مربوطه نیز با تاخیر به استان ها ابلاغ شده، پیشنهاد ما واگذاری اختیار این تصمیم گیری به ستاد تسهیل استانی است، تا مسیر تخصیص تسهیلات به واحدهای بزرگ، کوتاه تر شود.
2 هزار و 300 واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد 2 هزار و 256 واحد مربوط به صنایع کوچک، 75 واحد مربوط به صنایع متوسط و 63 واحد مربوط به صنایع بزرگ است؛ همچنین بیش از 53 هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت می کنند. 
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
** مهرداد غضنفری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم نیز با کند خواندن روند پرداخت تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی گفت: برغم آنکه چیزی در حدود یک هزار و 900 میلیارد ریال مصوبه پرداخت تسهیلات به واحدهای استان داریم، اما روند پرداخت کند است و هر چند نسبت به کل کشور جلو باشیم، این مساله دال بر وضعیت مطلوب و ایده آل نیست.
** بررسی وضعیت انجمن تخصصی صنایع همگن آسانسور و پله برقی قم نیز از دیگر موضوع های این جلسه بود که رئیس سازمان صنعت قم با اشاره به همکاری و مشارکت خوب این انجمن در بحث تعلیق، صدور و یا تمدید پروانه واحدهای فروشنده و تولیدکننده تجهیزات بالابر در استان، افزود: کمیته ای خاص با عضویت اداره کل استاندارد و دفتر فنی مهندسی استانداری در این زمینه تصمیم گیری می کنند.
سیجانی تصریح کرد: در رابطه با صدور پروانه واحدهای صنفی بین مراجع صدور و اتحادیه اختلاف هایی وجود دارد و اتحادیه ها در این خصوص توقع هایی دارند، که این موضوع در سطح ملی مطرح است و مختص قم نیست.
وی گفت: اعتقاد ما این است که واحدهای صنفی در حوزه بالابر باید بیشتر به ارائه خدمات و تامین قطعات بپردازند و واحدهای خدمات مهندسی و طراحی مونتاژ باید نسبت به نصب و راه اندازی تجهیزات آسانسور در ساختمان ها اقدام کنند.
** مدیرعامل انجمن صنایع همگن آسانسور و پله برقی قم گفت: پیشنهاد ما این است که صدور پروانه کسب مشروط به دریافت پروانه طراحی مونتاژ باشد.
محمد عطایی همچنین صدور پروانه یاد شده برای ممانعت از حضور افراد بی تجربه به این صنف را ضروری خواند و اذعان داشت: ما شرکت های غیر بومی و غیر مجاز که در زمینه بالابر فعالیت می کنند را در یک سطح می بینیم چون برخی شرکت های غیر بومی مجوزهایی را برای انجام کار اخذ می کنند، ولی چون در صحنه حضور ندارند نمی توانند خدمات لازم را ارائه کنند.
وی گفت: در حال حاضر 30 واحد فعال در زمینه طراحی، مونتاژ و نصب بالابر از سازمان صنعت و اداره کل استاندارد قم مجوز دارند و 25 واحد صنفی نیز در خصوص فروش و تولید قطعات و تجهیزات آسانسور فعال هستند و علاوه بر آن 2 واحد نیز در شهرک شکوهیه قرار دارد که در خصوص موتور و سایر تجهیزات آسانسور فعالیت می کند، ولی زیر نظر انجمن نیست.
** موضوع تخصیص ارز از طرف وزارت نیرو برای خرید پنل های خورشیدی قم نیز مورد بحث قرار گرفت که مدیر بازرگانی شرکت توزیع نیروی برق قم گفت: وزارتخانه مذکور مساله اختصاص ارز به پنل های خورشیدی و انرژی های تجدیدپذیر را به شدت پیگیری می کند.
سید محمد ارجمند زاده با بیان این که قراردادی که سرمایه گذار خارجی در این زمینه منعقد می کند، به صورت ریالی است و خیلی دنبال نرخ ارز نیست و فقط بحث ریالی و خروج ارز را دنبال می کند، افزود: در زمینه تخصیص ارز به نرخ 42 هزار ریال مکاتبه ای با بانک مرکزی انجام شد و با پیگیری های صورت گرفته، این نامه مورد تایید کارشناسان قرار گرفت و اگر تخصیص صورت بگیرد، سرمایه گذاران می توانند به این طرح ورود پیدا کرده و کار را ادامه دهند.
در محدوده آزادراه قم - تهران و در کنار دریاچه حوض سلطان، قطعه زمینی برای ساخت نیروگاه 500 مگاواتی برق خورشیدی تدارک دیده شده است.
ساخت هر 100 مگاوات این نیروگاه به یک سال زمان نیاز دارد، از این رو اگر همه پروژه به یک سرمایه گذار واگذار شود، بهره برداری کامل از آن پنج سال به طول می انجامد.
** احداث نیروگاه و تولید انرژی برق آبی از طریق آب سد کوچری نیز در این جلسه مورد بحث قرار گرفت که مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قم افزود: در ارتباط با ظرفیت خط انتقال آب به سد کوچری برای تولید انرژی برق آبی با توجه به این که از ظرفیت 2.7 مگاواتی آن نیز استفاده می شود، مطالعات استفاده و تکمیل بهره برداری از این نیروگاه ها را از اواخر سال 96 آغاز کردیم.
احمد حاج حسینی مسگر ادامه داد: ظرفیت دو ایستگاه که برای مناقصه آماده شده، 7‌.7 مگاوات است و به 890 میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز دارد.
وی افزود: برای این طرح، اقدام هایی از قبیل بازنگری گزارش امکان سنجی و تهیه اسناد ارزیابی کیفی انجام شده و منتظر تخصیص منابع آبی از طرف وزارت نیرو هستیم که به محض تحقق این امر برای جذب سرمایه گذار فراخوان خواهیم داد.
سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غرب شهرستان گلپایگان شهریورماه 1395با هدف تامین آب شرب درازمدت شهرهای دلیجان، ساوه، قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور و سلفچگان به طور رسمی به بهره برداری رسید.
7403 / 1175

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/67566/ارائه-تسهیلات-به-واحدهای-بزرگ-در-اختیار-استان-ها-قرار-بگیرد
بستن   چاپ