عصر قم
30 روستای کم برخوردار در قم وجود دارد
دوشنبه 30 مهر 1397 - 16:38:46
عصر قم - قم- مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قم گفت: 30 روستای کم برخوردار و در معرض آسیب های اجتماعی در این استان وجود دارد که باید راهکارهای پیشگیری از آسیب ها در این مناطق ارائه و اجرایی شود.
به گزارش ایرنا، سعید کاویانی روز دوشنبه در جلسه کارگروه زنان و خانواده در استانداری قم اظهار داشت: آسیب های اجتماعی باید به روز شناسایی شود، چراکه به آمارهای گذشته نمی توان اکتفا کرد.
وی بدون اشاره به نام این روستاها افزود: در روستاهای قم به دنبال تسهیل گری و توانمندسازی روستاییان به ویژه زنان روستایی هستیم.
وی ادامه داد: دستگاه های متولی باید به صورت هماهنگ در بخش برنامه های آموزشی، فرهنگی و اشتغال روستاییان برنامه ریزی کنند و کارگروه تخصصی در این زمینه ایجاد شود.
قم با مساحت حدود 11 هزار کیلومتر مربع در حاشیه کویر، در فاصله 140 کیلومتری جنوب شهر تهران قرار دارد؛ این استان دارای پنج بخش مرکزی، کهک، خلجستان، سلفچگان و جعفرآباد و پنج شهر قم، قنوات ، کهک، دستجرد و جعفریه ، 10 دهستان و 363 آبادی است.
طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، استان قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی قم بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می کنند.
وی همچنین بر پیگیری مصوبه های کارگروه زن و خانواده تاکید کرد و گفت: در خصوص حقوق کودکان نیز قرار بود چهار کمیته تشکیل و مسائل پیگیری شود، این در حالی است که هنوز اتفاقی در این زمینه رخ نداده است.
کاویانی در ادامه گفت: دستگاه ها باید به دنبال تسهیل گری برای ایجاد اشتغال زنان سرپرست خانوار و تقویت مسائل فرهنگی در بافت های فرسوده و حاشیه نشین باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، از برگزاری دوره های پیش از طلاق خبر داد و گفت: این طرح از سال گذشته در حال اجراست و به یک الگویی در سطح کشور تبدیل شده است.
** مدیرکل آموزش و پرورش قم نیز در این جلسه، از فعالیت یک هزار و 400 بوفه در مدارس قم خبر داد و گفت: می توان از ظرفیت این بوفه ها برای عرضه محصول های روستایی استفاده کرد.
حمیدرضا شیخ الاسلام افزود: همچنین هر ساله 250 هزار دانش آموز به لباس فرم نیاز دارند که می توان از هنر خیاطی زنان سرپرست خانوار در این زمینه بهره برد.
وی تاکید کرد: ایجاد بازارچه ها نقش مهمی در رونق اقتصادی و اشتغالزایی در استان قم ایفامی کند.
** رئیس سازمان تبلیغات اسلامی قم نیز گفت: باید با ارائه آموزش های مختلف سطح آگاهی و جایگاه بانوان را در جامعه ارتقا بخشیم.
حجت الاسلام عباس اسکندری افزود: یکی از علت های آسیب های اجتماعی نبود آگاهی از مسائل مختلف در خانواده هاست که مشکلاتی را به وجود آورده است.
وی بیان داشت: باید از ظرفیت دانشگاهیان و حوزویان در ارائه طرح های عمیق فکری و فرهنگی استفاده کرد، ضمن این که نقش تشکل های مردمی در حوزه بانوان موثر است.
وی بر ارائه آموزش های تخصصی در حوزه آسیب های اجتماعی تاکید کرد و گفت: آموزش ها باید کاربردی شود و بر روی محتواهای آنان بازنگری صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: همه دستگاه ها باید با هم افزایی در این زمینه برنامه ریزی کنند.
اسکندری همچنین بر ساماندهی بانوان مبلغ در استان قم خبر داد و گفت: این طرح سه سال است که آغاز شده و استفاده از ظرفیت این بانوان در کاهش آسیب های اجتماعی ضروری است.
** همچنین قائم مقام کمیته امداد امام خمینی(ره) قم گفت: یک هزار و 769 زن سرپرست خانوار تحت حمایت های این نهاد هستند که باید در مقوله فرهنگی و اشتغال این افراد برنامه ریزی شود.
افشین پایانی فر افزود: برای 313 تن از آنها در جهت ایجاد طرح های اشتغالزایی به مبلغ 52 میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده است که از این تعداد 178 تن موفق به دریافت تسهیلات شده اند.
وی مهمترین مشکل زنان سرپرست خانوار را نبود بازارچه عرضه محصول عنوان کرد و گفت: باید از موقعیت جغرافیایی استان قم و حضور گردشگران در فروش محصول های روستاییان و زنان سرپرست خانوار استفاده کرد.
8138/ 1175

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/67532/30-روستای-کم-برخوردار-در-قم-وجود-دارد
بستن   چاپ