عصر قم
بذر مناسب محور اجرای سیاست تغییر الگوی کشت در قم است
يکشنبه 29 مهر 1397 - 14:49:39
عصر قم - قم - رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: یکی از مهمترین محورهای مورد توجه در اجرای سیاست های تغییر الگوی کشت در استان، استفاده از بذر مناسب با شرایط آب و هوایی قم است که در زمان کوتاه تر و با مصرف آب کمتر به محصول نهایی تبدیل شود.
محمد رضا طلایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: محدودیت منابع آبی در بخش کشاورزی استان به عنوان یک عامل مهم ضرورت به کار گیری بذرهایی که می تواند با آب کمتر به رشد خود ادامه دهد را روشن می سازد و به همین علت سازمان جهاد کشاورزی قم طی یک برنامه راهبردی جایگزینی بذرهای اصلاح شده و مقاوم در برابر تنش های محیطی و به خصوص کم آبی را با بذرهای معمولی آغاز کرده است.
وی افزود: این بذرها که بر اساس شرایط محیطی قم انتخاب شده، می تواند با دوره های آبیاری کمتر در برابر سردی و گرمی ناگهانی که در دمای هوای منطقه ای استان پدید می آید، مقاوت کند و به رشد خود ادامه دهد.
وی ادامه داد: استفاده از بذرهای اصلاح شده در زمین های زراعی قم، مدت زمان عملیات کشاورزی در بخش های کاشت، داشت و برداشت محصول را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد و به همین دلیل از نظر اقتصادی بسیار به صرفه است و موجب افزایش درآمد بخش کشاورزی استان و بهره برداران آن می شود.
طلایی گفت: قم قطب تولید و توزیع دام کشور است و به همین دلیل استفاده از بذرهای اصلاح شده برای کاشت گیاهان علوفه ای برای خوراک دام در این استان از اهمیت بسزایی برخوردار است که در همین رابطه کاشت ذرت علوفه ای با بذرهای مناسب در سطح زمین های کشاورزی در حال انجام می باشد.
قم دارای 27 هزار راس گاو شیری و 115 هزار راس گاو و گوساله پرواری است که در دامداری های صنعتی پرورش می یابند؛ به طور میانگین هر ساله در این استان 320 هزار تن محصولات دامی تولید می شود.
وی افزود: به دلیل تلاش های سازمان جهاد کشاورزی قم برای آشنایی کشاورزان استان با مزایای استفاده از بذرهای اصلاح شده و نقشی که این نوع کشت در تحول اقتصادی بخش کشاورزی دارد، استقبال از این بذرها رو به افزایش است و بسیاری از بهره برداران استفاده از آن را نسبت به بذرهای معمولی ترجیح می دهند.
در بخش کشاورزی کل زمین های قابل کشت قم برابر 105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، دو هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
7405/ 1175

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/67440/بذر-مناسب-محور-اجرای-سیاست-تغییر-الگوی-کشت-در-قم-است
بستن   چاپ