عصر قم
عضو هیات علمی دانشگاه قم:
سعدی الگوی بزرگ مردم‌داری، اخلاق و منش در گردشگری است
سه شنبه 10 مهر 1397 - 19:45:28
عصر قم -
مدرس حوزه گردشگری و باستان شناسی گفت: سعدی شیرازی الگوی بزرگی در مردم داری، اخلاق و منش در گردشگری و جهانگردی است.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، حمید رهبر ظهر امروز در پنجمین پیش نشست علمی «گردشگری و انسان دینی معاصر» که با حضور اندیشمندان و شخصیت‌های علمی در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، عنوان کرد: ایران اسلامی پشتوانه های فرهنگی و دینی و معنوی زیادی برای گردشگری دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه قم افزود: در این مرز و بوم شخصیت های بزرگ و اندیشمندان دینی و فکری زیسته اند که مرور زندگی آن ها می تواند بیان گر فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی ما باشد.
وی تصریح کرد: یکی از شخصیت های بزرگ ادبی، سعدی شیراز است که دارای اندیشه های وسیع انسانی و اخلاقی بوده و در آثار ادبی وی می توان به دیدگاه‌های ارزشمندی از چگونه زیستن دست یافت سعدی از مبانی دینی تبعیت می کند و در گردشگری دست از تمدن فکری و دینی خود برنمی دارد.
رهبر بیان کرد: سعدی شیرازی الگوی بزرگی در مردم داری، اخلاق و منش در گردشگری و جهانگردی است و راهکارهای زیادی را برای چگونه سفر کردن و چگونه رفتار کردن با مردم ارائه داده است.
وی گفت: وی دارای صفات انسانی وارسته و فردی مسلمان بوده و هم شناختی کاربردی از منش و اخلاق داشته است به دور از ساختار ادبی در آثار سعدی می توان در گردشگری و جهان گردی سعدی به رمز و رموز مهمی از انسانیت و اخلاق دست یافت.
مدرس حوزه گردشگری و باستان شناسی عنوان کرد: سعدی فارغ از تعصبات و جمود فکری و با مردم داری خود با جهان در ارتباط است سعدی در واقع آینه تمام نمای انسان مومن و مسلمان است که طریق شناخت را با سیر انفس و آفاق همراه کرده است.
وی تصریح کرد: دنیای امروز گرفتار چالش های اخلاقی شده و این امر می تواند در گردشگری و میزبانی از گردشگران اثرات منفی به همراه داشته باشد.
رهبر خاطرنشان کرد: اسلام دین مهربانی و اخلاق و منش نیکوست و هر مسلمانی باید نماینده ای از دین اخلاق و رفتار نیک و مردم داری باشد ما طلایه دار تمدن برای ارائه الگو به جهان برای زندگی مسالمت آمیز چه قبل و یا بعد از اسلام هستیم اما هنوز این تفکرات را به جهان معرفی نکرده ایم.
وی بیان کرد: مبانی اعتقادی ما ظرفیت کاربردی شدن را دارد با توجه به اینکه 33 درصد از گردشگران جهان فرهنگی هستند باید این ظرفیت را در انتقال فرهنگ و ارزش ها در نظر گرفت.
مدرس حوزه گردشگری و باستان شناسی بیان کرد: ما می توانیم تمدن فکری و اسلامی و ایرانی خود را به جهان به بهترین نحو انتقال دهیم این نگاه شناختی را از طریق سفر می توان به جهان شناساند.
وی گفت: جامعه شناسی دین نظریه ای مهم در تعامل با جهان دارد و می گوید هر گونه تعصب بی جا در حوزه دین یک آسیب است و منجر به خشونت می شود اما سفر می تواند بسیاری از تعصبات و نگرش های افراطی را از بین ببرد و انسان مدارا کردن با بشریت و نوع دوستی را یاد بگیرد.
رهبر متذکر شد: ما شیعیان معتقدیم مهدویت محقق می شود و مدینه ای فاضله ایجاد خواهد شد برای چنین تفکری الگوهای با ارزشی داریم که باید آن را به جهان ارائه دهیم تا چهره واقعی تشیع را معرفی کنیم.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/65161/سعدی-الگوی-بزرگ-مردم‌داری،-اخلاق-و-منش-در-گردشگری-است
بستن   چاپ