عصر قم
آیت الله مبلغی:
قوانین حقوقی نباید محدودکننده گردشگری دینی باشد
سه شنبه 10 مهر 1397 - 16:36:17
عصر قم - رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: قوانین حقوقی نباید محدودکننده و تنگ کننده عرصه گردشگری دینی باشد.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، آیت الله احمد مبلغی ظهر امروز در نشست علمی «گردشگری و انسان دینی معاصر» که با حضور اندیشمندان و شخصیت‌های علمی در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد عنوان کرد: گردشگری در دین اسلام دارای جایگاه مهمی است و خلاء بررسی گردشگری دینی و نظریه پردازی نسبت به آن احساس می‌شود.
آیت الله مبلغی افزود: دین بر روی زمین و گردش بر آن و سیر در ارض جهت شناخت جهان و کسب معرفت نسبت به خالق هستی تاکید دارد.
وی تصریح کرد: نظریه پردازان به جای نگاه احتیاط آمیز به گردشگری باید به تعریف گردشگری دینی دست بزنند، در این باره نباید نگاه تنگ نظرانه و تقلیل گرایانه به ارتباط زمین باخدا داشته باشیم.
عضو خبرگان رهبری بیان کرد: در واقع بر مبنای این نگرش قوانین حقوقی نباید محدودکننده و تنگ کننده عرصه گردشگری دینی باشد.
وی اظهار کرد: فراخنایی اندیشی، معرفت دینی، معنویت و توانایی افزایی عناصرچهارگانه گردشگری دینی است؛ گردشگری باید اسباب بهداشت روحی، سرور، شادابی، راحتی، رفاه، دین و معنویت را فراهم کند.
آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد: باید به گردشگری حلال نگاهی جدی داشته باشیم و قوانین را در جهت گسترش اینگونه گردشگری مورد ارزیابی قرار دهیم.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی افزود: منظور از گردش بر روی زمین در قرآن کریم جغرافیای خاص نیست، منظور زمین واسعه و فراخنایی است که باید در آن حرکت کرده و در عظمت آفرینش تفکر کنیم، همچنین خداوند بر هجرت و سفر نیز تاکید دارد.
وی بیان کرد: زیبایی رفتار درقبال انسان، کسب معرفت به خداوند از رهگذر آیات و خروج از انبوه اندوه ها و مشکلات روحی، تحقق بخشیدن به هدف خداوند در شناخت اقوام از آثار گردشگری است.
آیت الله مبلغی اظهار کرد: ما باید با تکیه بر شعار" انسان گردشگر معاصر دینی"، عملیات گردشگری را با دو بعد حقوقی و فرهنگی بر اساس موئلفه ها،اقتضائات و الزامات آن تعریف کرده و تحقق ببخشیم.
وی در خصوص ضرورت تامین اقتضائات حقوقی گردشگری دینی خاطرنشان کرد: ما باید برای تحقق گردشگری دینی معاصر پس از رسیدن به تعریف دقیق آن، بسترهای حقوقی را ایجاد کنیم و قوانین حقوقی ما نباید تنگ کننده و کم کننده فضا به روی گردشگری دینی باشد و یا آن را محدود کند.
عضو خبرگان رهبری پیرامون گردشگری حلال و پاک توضیح داد: ازطرف دیگر، جامعه نباید تصور کند گردشگری حلال یک امر نامرغوب است، بلکه فراتر یک برند جهانی می‌تواند باشد، باید به گردشگری به صورت فعال نگاه کنیم و گردشگری حلال را امری در حاشیه تلقین کنیم.
وی عنوان کرد: اگر گردشگری حلال و به دور از گناه و معصیت داشته باشیم همان گردشگری دینی را رقم زده ایم که عبادت نیز به شمار می‌رود.
آیت الله مبلغی بیان کرد: گردشگری پاک تضمین کننده بهداشت روانی و روحی است و انسان را از مسیر آلودگی دور می‌کند و به او معرفت می‌بخشد.
وی خاطرنشان کرد: گردشگری پاک قطعا با دین گره خورده است و انسان را سرزنده و با نشاط می‌کند؛ اسلام همیشه به حلال می‌اندیشد و گردشگری حلال برای اسلام بسیار اساسی و راهبردی است.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/65135/قوانین-حقوقی-نباید-محدودکننده-گردشگری-دینی-باشد
بستن   چاپ