عصر قم
چهار هزار زن خانه دار در رشته های قرآنی فارغ التحصیل شدند
يکشنبه 8 مهر 1397 - 16:47:41
عصر قم - قم - معاون آموزش دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، تعداد کل دانش آموختگان این دانشگاه را 12هزار تن اعلام کرد و گفت: چهار هزار تن از فارغ التحصیلان این دانشگاه، زنان خانه دار هستند.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سید محمد نقیب روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: هر چند دانشجویانی که وارد یک رشته دانشگاهی می شوند، باید به فکر اشتغال آنها نیز باشیم، ولی رویکردها به رشته های قرآنی باید فرهنگ ساز باشد و محدودیت های پذیرش در رشته های دیگر نباید در رشته های قرآنی نیز اعمال شود، از این رو هیچ اشکالی ندارد که به جای چهار هزار زن خانه دار، 400 هزار و حتی 4 میلیون زن خانه دار قرآنی داشته باشیم.
وی افزود: کسی که در رشته های قرآنی تحصیل می کند، الزاما نباید پس از فارغ التحصیلی شغلی داشته باشد، اما با این حال بیش از 75 درصد دانشجویان این دانشگاه بویژه در مقطع کارشناسی ارشد دارای شغل هستند و هدف اصلی آنها از تحصیل، دریافت مفاهیم و معارف قرآن کریم است.
وی ادامه داد: 27 درصد از دانشجویان این دانشگاه جذب آموزش و پرورش، 10 درصد جذب نیروهای نظامی و انتظامی و 10 درصد نیز وارد بازار شدند، ولی رویکرد اصلی موجود به رشته های قرآنی به هیچ وحه اشتغالزایی نیست، بلکه ترویج و اشاعه فرهنگ قرآنی در جامعه است.
نقیب همچنین با بیان این که پذیرش دانشجویان در سطح کشور در حال کاهش است و تعداد شرکت کنندگان در کنکور نیز سال به سال کمتر می شود، افزود: برغم کم بودن تعداد دانشجویان و کاهش ظرفیت پذیرش درخواست شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در سال تحصیلی 98-97 بیش از یک هزار و 50 تن از یک هزار و 700 نفری که سازمان سنجش معرفی کرده تا به امروز در دانشگاه ثبت نام و مشغول به تحصیل شده اند که با احتساب آنها جمعیت دانشجویی دانشگاه به حدود پنج هزار و 500 تن رسید.
وی با بیان این که در سال های 96 و97 چند رتبه برتر المپیادهای علمی از دانشجویان این دانشگاه هستند و در مسابقه های قرآنی حفظ و قرائت دانشجویانی
خوبی داریم که تعدادی نیز حافظ کل قرآن به شمار می آیند گفت: در دانشگاه علوم و معارف ظرفیت های فرهنگی را شاهدیم و دانشجویان این دانشگاه از مومن ترین و انقلابی ترین دانشجویان کشور محسوب می شوند.
نقیب با تاکید بر این که بر خلاف تصورهای موجود دانشجویان دانشگاه یاد شده فقط مختص حوزه های علمیه نیستند، افزود: دانشجویان گوناگونی از رشته های مختلف وارد این دانشگاه می شوند.
معاون آموزش دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشینه و سابقه این دانشگاه، تصریح کرد: در سال 1361 مدرسه ای تحت عنوان تربیت مدرس قرآن کریم شکل گرفت و به تدریج در سال 1368 با مجوز وزارت فرهنگ و آموزش عالی وقت در تهران به صورت رسمی تاسیس و دانشکده های علوم قرآنی آن در شهرهای مختلف ایجاد شد.
وی افزود: در سال 1387 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز فعالیت دانشگاه را در داخل و خارج کشور صادر کرد و دانشکده های علوم قرآنی نیز به دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به مرکزیت قم ارتقا پیدا کردند.
وی با بیان این که پس از چند سال اساس نامه این دانشگاه در دی ماه سال 96 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و در بیست و ششم شهریورماه سال جاری نیز از طرف رئیس جمهوری ابلاغ شد، گفت: در حال حاضر 16 دانشکده با بیش از پنج هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری زیر مجموعه این دانشگاه قرار دارند.
معاون دانشگاه علوم و معارف ایجاد سه رشته جدید را نیز از جمله اقدام های دیگر این دانشگاه برشمرد و افزود: توافق های اولیه برای ایجاد رشته های فقه و مبانی حقوق، اقتصاد قرآن و مدیریت اماکن متبرکه در مقطع کارشناسی که هر سه آنها با گرایش وقف می باشد، انجام شده است.
وی اضافه کرد: برای ایجاد رشته های جدید در مقطع کارشناسی ارشد نیز پیگیری های لازم را انجام می دهیم، ولی از آنجا که استادان مقطع ارشد باید در مرحله دانش یاری باشند، چند پرونده در جامعه المصطفی در حال بررسی است.
7403 / 1175

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/64995/چهار-هزار-زن-خانه-دار-در-رشته-های-قرآنی-فارغ-التحصیل-شدند
بستن   چاپ