عصر قم
در جلسه مجمع سلامت استان قم صورت گرفت:
بررسی ساماندهی و تقویت فرهنگ رانندگی و کاهش تصادفات جاده ای و درون شهری قم
سه شنبه 27 شهريور 1397 - 11:08:26
عصر قم -
ساماندهی و تقویت فرهنگ رانندگی و کاهش تصادفات جاده ای و درون شهری قم در جلسه مجمع سلامت استان قم مورد بررسی و تاکید قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی استانداری قم، سید مهدی صادقی استاندار قم در نخستین جلسه مجمع سلامت قم که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، بر ضرورت ارتقاء شاخص های سلامت در استان تأکید و تصریح کرد: این مسئله در ابعاد کوتاه و بلند مدت قابل توجه است که هر دو بعد به مسئله فرهنگ باز می گردد.
استاندار قم با اشاره به اهمیت توجه به وضعیت کنونی آسیب های اجتماعی در جامعه، اضافه کرد: در صورتی که برنامه ریزی دقیق و مؤثر در این حوزه صورت گیرد، شاهد اصلاح وضعیت فعلی خواهیم بود.
وی با اشاره به بالا بودن آمار تصادفات راهنمایی و رانندگی در استان، عنوان کرد: این معضل هزینه های بالایی نیز برای استان به همراه دارد و باید کاهش آمار تصادفات و نیز رعایت قوانین راهنمای و رانندگی بعنوان اولویت موضوع سلامت در استان قرار گیرد و در این مسیر از علم و تجربه روز و ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده شود.
صادقی اهمیت فرهنگ سازی در بهبود شاخص های سلامت را مورد توجه قرار داد و ابراز کرد: سرمایه گذاری در بخش پیشگیری در موضوعات مختلف اجتماعی کارکرد بهتری دارد و در کنار این مهم توجه به فرهنگ سازی و مشارکت جویی اجتماعی دو امر مهم در ارتقائ سطح سلامت جامعه است.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد سعیدی نیز در این جلسه، با اشاره به قرار داشتن در ایام ماه محرم، اظهار داشت: استان قم باید در موضوع سلامت جایگاه برتری داشته باشد و در اجرای برنامه های ماه محرم نیز با در نظر گرفتن شاخص های سلامت از این منظر برنامه ریزی شود.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به اهمیت ابعاد اجتماعی و فردی انتظار در روایات اسلامی، افزود: انتظار مشارکتی و جمعی یکی از شاخصه های مهم این فرهنگ بوده که در مسائلی مانند امنیت، سلامت و عدالت معنی پیدا می کند.
امام جمعه قم با بیان اهمیت مشارکت عمومی در امر سلامت اضافه کرد: امنیت و سلامت دو موضوع مهم در جامعه هستند که با التزام عملی ومشارکت های مردمی محقق می شوند.
آیت الله سعیدی با تأکید بر التزام عملی شهروندان نسبت به مقررات راهنمایی و رانندگی، خاطر نشان کرد: در کنار نظارت نهادهای انتظامی در رعایت قوانین، التزام عملی شهروندان به قوانین اهمیت بیشتر و موثرتری دارد.
سید محمد رضا هاشمی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار قم نیز با اشاره به برگزاری سه جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی به همراه سه جلسه ویژه در زمینه ترافیکی برای تشکیل مجمع سلامت استان، تصریح کرد: برنامه ریزی لازم برای تشکیل این مجمع و تدوین بسترهای ضروری در امر سلامت در این جلسات مد نظر قرار گرفته است.
هاشمی با اشاره به آمار تصادفات در قم، اظهار کرد: در این راستا بالغ بر یک سوم از پرونده های تشکیل شده در قوه قضائیه قم نیز مربوط به تصادفات راهنمایی و رانندگی می باشد که باید دراین زمینه فرهنگ سازی لازم صورت پذیرد.
وی خاطر نشان کرد: بطور متوسط سالانه بیش از 36 هزار نفر از خانوارهای قمی درگیر مشکلات ناشی از تصادفات جاده ای می شوند و بیش از 300 نفر نیز بر اثر سوانح راهنمایی و رانندگی در استان قم دچار مرگ می شوند که باید برای کاهش و رفع این مسائل چاره اندیشی شود.
معاون عمرانی و شهرسازی استاندار قم نیز به رصد تحولات ترافیکی استان اشاره و تاکید کرد: در کمیته ترافیک استان مسائل ترافیکی رصد می شود و با توجه به اینکه تقاطع های غیر هم سطح در استان کافی نیست و شاهد تعدد موتور سیکلت در قم بعنوان قطب تولید موتور سیکلت کشور می باشیم، تصادفات راهنمایی موتور سواران در قم زیاد است.
بهشتی با تاکید بر لزوم توجه مسئولان به توسعه متوازن اشتغال و سلامت در جامعه، خاطر نشان کرد: تولید بالغ بر 15 درصد ازسوسیس و کالباس کشور در استان قم و استقرار کوره های آجر پزی و کارخانجات ذوب سرب در استان، در امر سلامت استان اثر سوء دارد.
در این جلسه معاون اجتماعی وزیر بهداشت نیز با ارائه گزارشی از وضعیت سلامت در کشور و استان، اظهار کرد: مسئله سلامت مسئله ای فرابخشی بوده و مدیریت آن به تنهایی از عهده وزارت بهداشت خارج است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/63222/بررسی-ساماندهی-و-تقویت-فرهنگ-رانندگی-و-کاهش-تصادفات-جاده-ای-و-درون-شهری-قم
بستن   چاپ