عصر قم
انرژي خورشيدي فرصتي کم نظير براي سرمايه گذاري در قم/ شناسايي 34 مورد سرمايه گذاري خارجي
چهارشنبه 4 مرداد 1396 - 9:18:01 AM
ايرنا
قم انلاين- عادل عليپور افزود: انرژي خورشيدي از جمله انرژي هاي پاک به حساب مي آيد که توليد و استفاده از آن در سال هاي اخير مورد توجه مسئولان کشور قرار گرفته است و سرمايه گذاري در اين بخش با تضمين اقتصادي مناسبي انجام مي شود.
وي بيان کرد: با توجه به آفتابي بودن آسمان قم در بيشتر روزهاي سال، در آينده نزديک منطقه اي به وسعت 2 هزار هکتار در منطقه حوض سلطان در اختيار سرمايه گذاران براي توليد انرژي خورشيدي قرار خواهد گرفت تا به انجام فعاليت هاي اقتصادي مورد نظر خود بپردازند.
وي ادامه داد: پيش بيني مي شود، ايجاد شهرک هاي صنعتي تخصصي براي توليد انرژي خورشيدي در استان قم، باعث حضور گسترده سرمايه گذاران براي فعاليت اقتصادي در اين بخش شود که اين موضوع فرصت هاي شغلي بسياري را براي جوانان بومي ايجاد مي کند.
سلول خورشيدي يا سلول ، يک قطعه الکترونيکي حالت جامد است که درصدي از انرژي نور خورشيد را، مستقيماً به الکتريسيته تبديل مي‌کند.
طي 20 سال اخير، استفاده از سلولهاي خورشيدي براي تامين انرژي در جهان به طور چشمگيري در حال افزايش است.
عليپور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اين که هدايت سرمايه گذاران در قم از مسيري واحد انجام مي شود، گفت: با ايجاد مرکز خدمات سرمايه گذاري استان، تمام فعاليت هاي مرتبط با سرمايه گذاري به صورت متمرکز صورت مي گيرد و نيازي به حضور سرمايه گذاران در دستگاه هاي اجرايي مختلف براي گرفتن استعلام هاي اداري، نيست.
وي افزود: همچنين در اين مرکز که در اداره کل امور اقتصادي و دارايي استان قم قرار دارد، خدمات مشاوره اي به سرمايه گذاران ارائه مي شود و آنان با مراجعه به اين مرکز مي توانند از مفاد آيين نامه هاي قانوني براي فعاليت در بخش مورد نظر خود، مطلع شوند.
وي با اشاره به اين که قم ظرفيت هاي فراواني براي جذب سرمايه گذاران دارد، ادامه داد: مسئولان استان تلاش مي کنند، با رفع موانع سرمايه گذاري شرايط مطلوب را براي حضور سرمايه گذاران داخلي و خارجي در انجام طرح هاي اقتصادي فراهم کنند.
عليپور گفت:اين استان به لحاظ برخورداري از موقعيت جغرافيايي راهبردي و همجواري با پايتخت به عنوان بازار اصلي کشور، شاهراه ارتباطي 17 استان و حضور بيش از 20 ميليون زائر در سال، وجود شهرک هاي اقتصادي متعدد و منطقه ويژه اقتصادي سلفچگان از مناطق بسيار مستعد سرمايه گذاري در کشور به شمار مي رود.
استان قم داراي هفت شهرک صنعتي شکوهيه، الغدير، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) - قنوات - و فناوري اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحيه صنعتي خورآباد، دستجرد، سيرو و طغرود است.
وي در ادامه با اشاره به سرمايه گذاري هاي خارجي انجام شده در قم، گفت: تاکنون 34 مورد سرمايه گذاري خارجي در استان شناسايي شده است که از اين ميان 13 مورد تحت پوشش قانون تشويق و حمايت از سرمايه گذاري هستند و ميزان سرمايه گذاري مصوب معتبر آن ها 28 ميليون و 950 هزار دلار است.
عليپور با بيان اين که حدود 14 ميليون دلار از مبلغ فوق جذب شده است، گفت: ميزان 21 مورد از سرمايه گذاري هاي خارجي انجام شده تحت پوشش قانون حمايت از سرمايه گذاري نيستند؛ ميزان سرمايه گذاري شناسايي شده اين تعداد، حدود 52 ميليون دلار است.
وي افزود: در حال حاضر سرمايه گذاراني از کشورهاي مختلف از جمله ايتاليا، هند، افغانستان، چين، عراق، ترکيه در استان قم مشغول انجام فعاليت هاي اقتصادي هستند.
وي ادامه داد: همچنين سرمايه گذاراني از کشورهاي کره جنوبي، هند، عراق و ايتاليا براي فعاليت در حوزه انرژي هاي تجديد پذير، خودرو، هتل داري، کشاورزي، نيروگاه حرارتي، تجهيزات نفت و گاز، براي سرمايه گذاري در قم اعلام آمادگي کرده اند که در مرحله ثبت شرکت و انجام کارهاي مقدماتي قرار دارند.
مدير کل امور اقتصادي و دارايي قم، گفت: اين استان داراي دو طرح با تسهيلات بين المللي (فاينانس) با سرمايه 162 ميليون يورو از بانک توسعه اسلامي براي ايجاد تاسيسات فاضلاب شهر قم و آبرساني از سد کوچري به شهر قم مي باشد.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/6258/انرژي-خورشيدي-فرصتي-کم-نظير-براي-سرمايه-گذاري-در-قم--شناسايي-34-مورد-سرمايه-گذاري-خارجي
بستن   چاپ