عصر قم
کاهش مصرف آب در بخش کشاورزي قم با تغيير الگوي کشت امکان پذير است
دوشنبه 2 مرداد 1396 - 10:09:13 AM
ايرنا
قم انلاين- عباس پور ميداني افزود: اجراي سياست هاي حمايتي دولت از کشاورزان و خريد تضميني محصولات راهبردي، گام موثري در تغيير الگوي کشت و کاهش مصرف آب در زمين هاي کشاورزي است.
وي بيان کرد: سرمايه گذاري براي ترويج آبياري هاي نوين و آموزش کشاورزان در اين زمينه، منجر به کارايي بيشتر زمين هاي کشاورزي و استفاده بهينه از منابع آبي مي شود.
وي ادامه داد: افزايش جمعيت در سال هاي اخير نياز به استفاده از منابع آبي در بخش کشاورزي را براي توليد محصول بيشتر، افزايش داده است؛ در چنين وضعيتي مديريت سطح زير کشت و استفاده از گياهان کم آب بر براي حفظ آب موجود ضروري است.
پورميداني با اشاره به تحقيقاتي که در زمينه مديريت منابع آبي دراستان انجام شده است، گفت: افزايش قيمت آب مصرفي در بخش کشاورزي باعث مي شود کشاورزان هر چه سريع تربه سمت استفاده از سيستم هاي نوين آبياري که کاهش مصرف را در پي دارد هدايت شوند.
وي بيان کرد: تدوين بسته هاي حمايتي و پرداخت يارانه به کشاورزان از جمله اقدام هاي مهمي است که در سال هاي اخير براي مکانيزاسيون زمين هاي کشاورزي دنبال مي شود.
وي ادامه داد: درشرايطي که گرماي هوا،ميزان آب مصرفي بخش کشاورزي را افزايش داده است، کنار گذاشتن گياهان پرآب بر از چرخه توليد محصولات کشاورزي و جايگزين کردن آنان با محصولات راهبردي و کم آب بر ضروري است.
پور ميداني گفت: سبزي و صيفي جات از جمله محصولاتي هستند که بايد سطح زير کشت آن در استان قم محدود گردد و به جاي آن کشت گياهاني همچون زعفران، پسته و گياهان دارويي مانند گل محمدي که براي توليد به آب بسيارکمي احتياج دارند وداراي ارزش اقتصادي هستند، جايگزين شوند.
وي بيان کرد: اصلاح الگوي کشت و استفاده از گياهان کم آب بر و متناسب با شرايط اقليمي قم بايد با حمايت رسانه هاي جمعي استان به يک باور عمومي تبديل و کشاورزان توجيه شوند که هر محصولي را نمي توان با هر مقدار مصرف آب توليد و به بازار عرضه کرد.
کشت گياهان دارويي و کم آب بر به دليل برخورداري از مزاياي اقتصادي و هم به خاطر کم آب بَر بودن از 2 سال گذشته در دستور کار جهاد کشاورزي قم قرار گرفته و نزديک به 133هکتار از زمين هاي کشاورزي استان براي کشت اين گياهان اختصاص يافته است.
گسترش سطح زير کشت گياه گل محمدي به ميزان 200 هکتار از اولويت هاي سازمان جهاد کشاورزي قم براي رشد اقتصادي بيشتر استان در بخش کشاورزي و اشتغالزايي مردم مناطق روستايي است.
حدود 10 قلم گياه دارويي در استان قم شامل نعنا فلفلي، نعنا معمولي، شويد، به ليمو، بابونه، زيره سبز، بيد مشک، گل محمدي و زعفران کشت مي‌شود.
در بخش کشاورزي کل اراضي قابل کشت استان قم معادل 104 هزار و 730 هکتار است که اين رقم 46 صدم درصد کل اراضي قابل کشت کشور مي باشد؛ مجموع کشت سبز استان قم شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبي، 2 هزار و 346 هکتار کشت کلزا و مابقي سطح زير کشت به محصولات يونجه، ذرت، پنبه و صنفي جات اختصاص يافته است.
ميزان متوسط توليد بخش کشاورزي استان قم در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعي و باغي، يکهزار و 208 تن آبزيان و 320 هزار تن محصولات دامي است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/6248/کاهش-مصرف-آب-در-بخش-کشاورزي-قم-با-تغيير-الگوي-کشت-امکان-پذير-است
بستن   چاپ