عصر قم
نبايد به بهانه رفع تحريم و رفاه مقابل آمريکا سر خم کرد
پنجشنبه 22 تير 1396 - 8:29:37 AM
مهر
قم انلاين- آيت الله محمد تقي مصباح يزدي در ديدار جمعي از فعالان و کارکنان سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) گفت: مفاهيم انتزاعي به اين معني است که چند مسئله در نظر گرفته مي‌شود و در ميانه آن‌ها يک مسير را در نظر مي‌گيريم.

وي با بيان اينکه انسان‌ها براي رسيدن به اهداف خود هميشه با موانع مختلفي مواجه مي‌شوند،‌ افزود: زماني که اين موانع برطرف مي‌شود که انسان از اين مشکلات رسته است و به همين دليل است که قرآن کريم بيان مي‌کند که مومنان به فلاح و رستگاري رسيدند.

رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) اظهار کرد: سوره مؤمنين بيان مي‌کند، مومنان به رستگاري و فلاح رسيده‌اند و به همين دليل شرط رستگاري آن است که انسان مؤمن باشد.

وي يادآور شد: در اين زمينه انسان‌ها اهداف مختلفي دارند که در اين راه موانع متعددي وجود دارد؛ حال فلاح و رستگاري به اين معني است که انسان اين موانع را کنار زده و از آن‌ها بگذرد.

آيت الله مصباح يزدي اظهار کرد: لذت نزديک به ذهن فلاح در فارسي لذت کامروايي است و در مقابل آنها ناکام است؛ افلح به کسي گويند که موانع را از پيش روي برداشته و به کاميابي رسيده است.

وي تصريح کرد: قرآن کريم بيان کرده است که انسان در بهترين موقعيت و استعداد و ظرفيت خلق شده است و دليل آن نيز همين روحي است که باعث ترقي است؛ خاصيت انسان آن است که در عين ترقي نزول نيز مي‌کند.

اين استاد حوزه يادآور شد: زماني که خداوند اين نفس را ساخت، راه سقوط و هم راه ترقي و پرهيزکاري و رشد و سعادت را به انسان نشان داد؛ اين نفسي که خداوند به انسان داده است، قابليت شکوفا شدن و آلوده شدن است.

وي گفت: خداوند موجود بسيار نفيسي مثل نفس به انسان داده است که انسان است که آن را پرورش مي‌دهد و يا به شدت آن را آلوده مي‌کند.

آيت الله مصباح يزدي اظهار کرد: رستگاري از آن کسي است که نفس آن خود را شکوفا کند؛ نفس انسان مثل درختي است که انسان با آبياري مناسب و مراقبت از برکات آن استفاده کند، ولي مي‌تواند آن را خشک کند.

وي گفت: خداوند در قرآن کريم به راز پيشرفت اشاره مي‌کند؛ اين راز همان ارتباط با خداست؛ خداوند بيان مي‌کند که اگر انسان به دنبال تزکيه و رشد و شکوفايي است بايد با خدا ارتباط دائمي داشته باشد.

رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) يادآور شد: نقص بزرگ انسان آن است که هميشه پيش پاي خود را مي‌بيند و قدم بعدي را نمي‌بيند و به همين مسائل زودگذر دل مي‌بندند و به فرداي خود فکر نمي‌کند و دليل بدبختي‌هاي آن نيز همين مسئله است.

وي خاطرنشان کرد: حب الدنيا و حب الاخره نماد اين مسئله دربه خدا فرهنگ قرآني است؛ دلبستگي به لذات زودگذر، انتخاب زندگي زودگذر دنيا است در صورتي که انسان اشتباه مي‌کند چون آن خيري که بايد دنبال آن باشد در آخرت بدست مي‌آيد.

آيت الله مصباح يزدي اظهار کرد: اگر تفکر درست در ذهن انسان تقويت شد که همه عناصر زودگذر فاني است و بايد از آن عبور کرد و بايد به امور دائمي و اخروي پرداخت انسان به مسير فلاح وارد مي‌شود.

وي افزود: مشکل انسان اين است که انسان به لذت‌هاي مادي و زودگذر عادت کرده است و اين زندگي را براي خود تعريف کرده است؛ انسان مي‌تواند به جايي برسد که همسايه خدا شود ولي هيچگاه براي اين کار تمرين نمي‌کند.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: خداوند در قرآن بيان نمونه سعادتمندان را ذکر مي‌کند که يکي از آن‌ها همسر فرعون است؛ همسر فرعون به خداوند مي‌فرمود که علاقمندم که در جوار رحمت حق و در بهشت در کنار حضرت حق جاي گيرم.

وي يادآورشد: تنبلي و دلبستگي به لذات زودگذر اجازه نمي‌دهد که انسان ما را به خداوند برساند؛ انسان مي‌تواند تحريم‌ها را تحمل کند و چند صباحي در جبهه‌ها بگذرد تا زير بار ذلت ظلم آمريکا نرويم ولي لذت طلبي اجازه نمي‌دهد.

آيت الله مصباح يزدي اظهار کرد: بيان مي‌کنند که مشکل اصلي تحريم‌ها است و بايد از بين برود، ولي تحريم‌ها ماند و بيکاري و نداري مردم بيشتر شد؛ مشکل از آنجا ناشي شد که به جاي اتکاي به خدا، دنيا را ترجيح مي‌دهيم.

وي خاطرنشان کرد: اگر بخواهيم از نوکري و دريوزگي جانوران شاخدار امروزي دنيا نجات پيدا کنيم، بايد دندان دلدادگي لذات دنيا را بکنيم؛ اگر دنيا را کنار گذاشتيم به عزت مي‌رسيم؛ قرآن کريم بيان مي‌کند که جاي دنيا و آخرت و موارد مرتبط به آن را اشتباه نگيريم؛ تا به اين لذات دنيا مبتلا هستيم خواه ناخواه در مشکلات غرق خواهيم بود.


http://www.Qom-Online.ir/fa/News/6192/نبايد-به-بهانه-رفع-تحريم-و-رفاه-مقابل-آمريکا-سر-خم-کرد
بستن   چاپ