عصر قم
در جلسه کارگروه اشتغال استان قم مطرح شد:
ارائه ی 9 هزار میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای صنعتی استان قم/ تاکید استاندار قم بر تسهیل واردات ماشین آلات صنعتی
چهارشنبه 24 مرداد 1397 - 18:45:43
عصر قم -
استاندار قم در جلسه کارگروه اشتغال استان قم بر ضرورت تسهیل واردات ماشین آلات صنعتی تاکید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه کارگروه اشتغال استان قم اظهار داشت: ظرفیت لازم برای پذیرش و بررسی راهکارها جهت اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور برای عبور از شرایط موجود اقتصادی با کمترین تبعات منفی وجود دارد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در صورتی که فعالان اقتصادی پیشنهادهایی برای رفع مشکلات اقتصادی در سطح کلان کشور دارند می توانند پیشنهادها و راهکارهای خود را برای بررسی به مجلس شورای اسلامی ارسال کنند.
لاریجانی در ادامه، هدف از بسته های حمایتی تسهیلات روستایی را ایجاد اشتغال در روستاها دانست و اظهار داشت: قوانین برای ایجاد اشتغال در روستاها تعیین شده و مسئولان باید ضمن توجه به رعایت قوانین از ظرفیت های قانونی برای رفع برخی موانع قانونی استفاده کنند.
وی با بیان این که مشاغل خانگی در استان قم دارای ظرفیت های زیاد است گفت: اشتغال خانگی نیازمند هزینه کم و از طرفی دارای بازدهی سریع است که قم ظرفت مهمی برای ایجاد مشاغل خانگی از جمله گوهرتراشی و انگشترسازی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
لاریجانی با بیان این که ظرفیت های مهمی برای صادرات در کشور نیز ایجاد شده است، ادامه داد: نقدینگی از جمله نیازهای مهم واحدهای تولیدی است که بانک ها در این زمینه، واحدهای صنعتی و تولیدی کشور را همراهی کنند.
وی با بیان این که در ماه های اخیر شاهد رشد ناگهانی نرخ ارز و برخی مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی بوده ایم، گفت: باید همه کمک کنند تا واحدهای تولیدی با کمترین نوسان و مشکل به کار خود ادامه دهند، چراکه با عبور از این شرایط شاهد بهبود وضعیت اقتصادی خواهیم بود.
لاریجانی با تاکید بر این که برای فعالیت واحدهای تولیدی باید همه ظرفیت های استان قم به کار گرفته شود، افزود: ظرفیت قابل توجهی در کشورهای همسایه و منطقه برای صادرات محصولات استان وجود دارد که باید استفاده از این ظرفیت بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
2 هزار و 300 واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد 2 هزار و 256 واحد مربوط به صنایع کوچک، 75 واحد مربوط به صنایع متوسط و 63 واحد مربوط به صنایع بزرگ است؛ همچنین بیش از 53 هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت می کنند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
سید مهدی صادقی استاندار قم نیز در این جلسه، با اشاره به تنظیم سند اشتغال قم در سال جاری اظهار داشت: از ابتدای فرودین ماه تا آخر تیرماه امسال با ایجاد چهارهزار شغل، حدود 30 درصد از اهداف این سند محقق شده است.
استاندار قم کاهش نرخ بیکاری استان قم 10.1 درصد را مورد توجه قرار داد و افزود: امیدواریم با تحقق کامل برنامه های سند اشتغال استان، شاهد تک رقمی شدن نرخ بیکاری تا پایان سال جاری باشیم.
صادقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مصوبه اخیر دولت برای واریز مابه التفاوت ارز واردات ماشین آلات صنعتی بیان داشت: بعضی تصمیمات موجب شده تا واحدهای صنعتی استان در خرید ماشین آلات دچار مشکل شوند.
نماینده عالی دولت در استان ورود ماشین آلات صنعتی را نیازمند تخصیص ارز و تسریع در رفع موانع گمرکی دانست و تصریح کرد: باید با وضع قوانین متناسب با شرایط فعلی اقتصاد کشور در تامین این ماشین آلات تسهیل شود.
مهرداد غضنفری امرایی معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار قم نیز با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون، 9 هزار میلیارد ریال به واحدهای صنعتی قم تزریق شده است اظهار داشت: بانک های استان در قالب تفاهم نامه ای متعهد به تامین40 هزار میلیارد ریال اعتبار در حوزه تولیدی استان شدند که در این مسیر هیچ مانعی در تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی قم وجود نخواهد داشت.
غضنفری 80 درصد سرمایه تعریف شده در سند اشتغال استان قم را بر مبنای منابع بانکی و بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: با اقدام های صورت گرفته بر اساس این سند، در پایان سه ماهه ی نخست امسال بیکاری قم کاهش حدود هشت دهم درصدی داشته است.
معاون استاندار قم کل سهمیه استان قم برای تسهیلات اشتغال روستایی در سال 97 را بالغ بر یک هزار و 420 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: در مرحله نخست حدود نیمی از این مبلغ تخصیص داده شده که طبق آن 2 هزار و 550 میلیارد ریال طرح روستایی به بانک ها معرفی شده اند و در مرحله تخصیص اعتبار و تعیین اولویت قرار دارند.
غضنفری خاطرنشان کرد: از 710 میلیارد ریال اعتبارات تخصیص استان در قالب بسته حمایتی روستایی تا کنون 680 میلیارد ریال منجربه انعقاد قرارداد شده و از این نظر قم جزو هشت استان برتر در پرداخت تسهیلات حمایتی روستایی است.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/53925/ارائه-ی-9-هزار-میلیارد-ریال-تسهیلات-به-واحدهای-صنعتی-استان-قم--تاکید-استاندار-قم-بر-تسهیل-واردات-ماشین-آلات-صنعتی
بستن   چاپ