عصر قم
پرتال جامع آموزشی و اطلاع‌رسانی کانون فناوری اطلاعات قم رونمایی شد
چهارشنبه 17 مرداد 1397 - 13:30:22
عصر قم - مراسم رونمایی از پرتال جامع آموزشی و اطلاع رسانی کانون فناوری اطلاعات استان قم در دانشگاه قم با حضور مسئولین استانداری و جمعی از مهندسین IT استان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، دکتر سید حسن هانی طبایی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان در این مراسم با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که دولتی ها با آن درگیر هستند، رویدادگرایی است، گفت: نقطه ضعف ما در مسئولیت های دولتی این است که برنامه ریزی خوبی برای آینده نداریم، در جامعه با مشکلات زیادی مواجه هستیم و هیچ کس بهتر از افرادی که در این جامعه زندگی می کنند نمی تواند در جهت بهبود این شرایط، چه در حوزه های عمومی و اجتماعی و چه در حوزه های فناوری اطلاعات، تلاش کند.
وی با اشاره به اینکه باید جامعه محور و مسئله محورتر باشیم و سعی کنیم رسالت های اجتماعی بیشتری را برعهده بگیریم، افزود: داستان زندگی ما می تواند شبیه داستان زندگی پیامبران باشد؛ ما 124هزار پیامبر داشتیم که تعدادی از آنها اولوالعزم بودند و باید برای کل جامعه جهانی برنامه ریزی می کردند، پیامبرانی داشتیم که متعلق به یک ملت بودند، تعدادی از پیامبران برای یک قبیله انتخاب شده بودند، پیامبرانی نیز مبعوث شدند که وظیفه هدایت یک خانواده و یا تنها خودشان را بر عهده داشتند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تصریح کرد: معتقدم باید از این مسئله درس بگیریم، همه ما باید در مرحله اول شبیه آن پیامبری که برای خودش مبعوث شد باشیم، اما آن هایی که توانمندتر هستند باید سعی کنند دست اطرافیان، خانواده و جامعه را بگیرند و آنها را به یک پله بالاتر ببرند.
در ادامه جلسه، مهندس همایون یزدان‌پناه، رییس ستاد شهر هوشمند قم عنوان کرد: حدود 8 ماه است که در شهرداری قم، حرکت های خاصی در ارتباط با توسعه شهرهوشمند شروع و ساختار و سازمان جدیدی در شهرداری ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه حرکت های زیربنایی خوبی صورت گرفته، ادامه داد: البته این اقدامات کافی نیست اما تاکنون موثر بوده است، در این مسیر به مشکلات خاصی از جمله مشکلات اقتصادی برخوردیم ولی امیدواریم حداکثر تا قبل از پایان سال جاری به نتایج خوبی برسیم.
رییس ستاد شهر هوشمند قم گفت: نکته بسیار مهمی که وجود دارد این ست که باید بحث مطالبه گری در سطح شهر ایجاد شود؛ در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا از جمله در یکی از شهرهای ژاپن، برای اینکه این حرکت آغاز شود تعدادی انجمن های اجتماعی متشکل از متخصصین فناوری اطلاعات و اقشار مختلف مردم ایجاد شد و درخواستشان ایجاد شهرهوشمند بود، روند کار این انجمن ها هم به این ترتیب بود که ابتدا با تشکیل جلسه، موضوع را شفاف سازی و تبیین می کردند و در نهایت به مطالبه گری از مسئولین می‌پرداختند.
وی عنوان کرد: سیستم حاکمیتی، چه دولت و چه شهرداری، در جوامع دموکراتیک متاثر از خواسته های مردم عمل می کند؛ در ایران هم بسیاری از مسئولین مستقیما از طریق رای مردم انخاب می شوند، وقتی این مسئولین در حوزه های انتخابی خود حضور پیدا می کنند، طبیعتا بیشترین خواسته های مردم، دغدغه ای است که باید پیگیری کنند؛ می توان از نمایندگان پرسید که زمان حضور در بین مردم، چند درصد از مردم خواستار ارائه خدمات الکترونیکی و هوشمند هستند.
یزدان‌پناه با اشاره به این که مطالبه گری نشان دهنده بلوغ اجتماعی افراد است، تصریح کرد: از مسئولین تقاضامندیم که مسئله شهر هوشمند را در دستور کار خود قرار بدهند، ما در این راستا به حمایت های بیشتر تصمیم گیران کلان شهر و استان نیاز داریم.
وی افزود: زیرساخت هایی که در حال بروز و ظهور است، پیشرفت خوبی داشته است؛ این حرکت ها به نیمه خود رسیده و در آینده نزدیک برنامه هایی برای سیر هوشمند و نیمه هوشمند کردن داریم.
وی درادامه با بیان این که دانشگاه به عنوان پشتوانه علمی هر حرکتی در کشور باید مطرح باشد، گفت: حوزه مطالعات و پژوهش شهرداری مدتی است که زیرنظر مدیریت شهرهوشمند قرار گرفته است؛ بحث بهبود فرآیندها نقش بسیار کلیدی در تکنولوژی دارد.
دکتر احمد عطار نیا مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان قم: عنوان کرد: یکی از ارکان‌های اساسی حرفه فناوری اطلاعات بر دوش مهندسان فناوری اطلاعات و آی تی است؛ ما از تک تک افراد متخصص در این حوزه دعوت می کنیم تا از طریق همکاری با کانون‌ها وارد عرصه های تخصصی فناوری اطلاعات شوند.
وی با اشاره به پیشرفت علم فناوری اطلاعات در استان قم اضافه کرد: در سایر شهر ها حتی تفاوت میان رشته های مهندسی و فناوری اطلاعات را نمی دانند که در همین مورد می توان به نقش متخصصین و رسانه ها در معرفی کامل فن آوری اطلاعات در راستای انتخاب رشته ی دانش آموزان اشاره کرد.
عطارنیا با گلایه از کمرنگ بودن نقش متخصصان در توسعه فناوری اطلاعات تصریح کرد: جوانان در این عرصه باید فعالیت های خود را افزایش دهند و اداره کل آموزش فنی و حرفه ای از اعطا مجوز استقبال می‌کند، کما اینکه در حال حاضر200 آموزشگاه فعال دراستان داریم.
وی در مورد آمار این مراکز عنوان کرد: 38 مرکز فناوری اطلاعات در زمینه های مختلف به شکل فعال وجود دارد ولی به میزانی که این فعالیت ها بیشتر شوند، احساس نیاز نیز برای تشکیل این مراکز بیشتر می شود.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان قم خاطر نشان کرد: دنیا در مسیر اطلاعات است و هرچه بیشتر به این مسائل پرداخته شود، خروجی آن در سطح کلان جامعه قابل ملاحظه است، امروزه فناوری اطلاعات در مهندسی شیمی، فیزیک، پزشکی و سایر علوم نقش پر رنگ و تاثیرگذاری دارد؛ اساسا مباحث دانش محور در تمام رشته های مهندسی، علوم پایه و انسانی از جمله مدیریت بسیار مهم است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان قم ای عنوان کرد: فعالیت ها باید در قالب تشکیل کانون های فناوری سازمان دهی شوند و دوره های مهارتی با صدور مجوز و گواهینامه های فنی همراه باشد.
در ادامه این مراسم ایران شاهی عضو هیئت مدیره ی سازمان فناوری اطلاعات عنوان کرد: زمستان سال 96 برنامه ریزی اولیه ی طرح پرتال آموزشی و اطلاع رسانی صورت گرفت و سال97 شروع به کار کرد.
وی در معرفی قسمت های مختلف این پرتال توضیح داد: در قسمت اول این پورتال سه آیتم وجود دارد که قسمت اول شامل خلاء اطلاع رسانی است که با وجود این پورتال دسترسی به اخبار و فضای سیاست گذاری استان بسیار آسان و قابل دسترس است.
ایران شاهی در خصوص قسمت دوم پرتال گفت: این بخش مخصوص اخبار کشوری و بین المللی فناوری اطلاعات است، همچنین این قسمت بخش های متعددی دارد که شامل معرفی اساتید و آموزش های آنان در حوزه ی مدیریت و آی تی می‌شود و علاقه مندان به کسب این آموزش ها می توانند درخواست خود را در سایت ثبت کنند.
وی همچنین در خصوص شهر هوشمند اظهار کرد: با توجه به اهمیت این هوشمندسازی در قرن 21این احساس نیاز در استان حس شد و هدف اساسی، پرورش شهروند هوشمند است، اجرای این طرح نیازمند فرهنگ سازی در سطح گسترده و جذب سازمان ها در بازار آی تی است.
عضو هیئت مدیره ی سازمان فناوری اطلاعات راجع به مهم ترین بخش این پورتال بیان کرد: قسمت بیان دیدگاه ها و یادداشت‌ها در پورتال بسیار حائز اهمیت است؛ در این پورتال، کتابخانه های پژوهشی که دارای انواع مقالات داخلی و بین المللی است، وجود دارد.
مشهدی رئیس نظام صنفی در این نشست عنوان کرد: اگر گردشگری صنعت اول استان باشد، آی تی صنعت دوم است و این آی تی است که می تواند صنعت گردشگری را توسعه بخشد.
وی با گلایه از ساختار مدیریتی موجود افزود: عیب بزرگی که در حوزه ی گردشگری وجود دارد این است که به دلیل عدم پیگیری مسئولین، فعالین این عرصه از استمرار آن منصرف می شوند.
وی ادامه داد: ما 90درصد زمان و انرژی خودرا صرف حذف موانع می کنیم و فقط 10درصد می توانیم به نجام فعالیت بپردازیم.
رئیس نظام صنفی خاطر نشان کرد: اگر فعالیت های فناوری اطلاعات به مرحله ی بهره برداری برسد ما توقع هیچ کمک بلاعوضی از دولت نداریم؛ صرف اینکه دولت مانع فعالیت ها نشود،کمک بزرگی در این عرصه انجام داده است؛ در این عرصه به جای سرمایه گذاری پولی به سرمایه گذاری مدیریتی نیاز داریم.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/52348/پرتال-جامع-آموزشی-و-اطلاع‌رسانی-کانون-فناوری-اطلاعات-قم-رونمایی-شد
بستن   چاپ