عصر قم
گزارشی از جلسه شورای اسلامی شهر قم؛
انتقاد از ضعف شرکت های تاکسیرانی قم
چهارشنبه 17 مرداد 1397 - 1:50:21 AM
ایرنا
عصر قم - قم - پنجاه و هشتمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم در حالی عصر دوشنبه در سالن جلسات این شورا برگزار شد که ضعف شرکت های تاکسیرانی و فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی مورد بررسی قرار گرفت.
  رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم در این جلسه با اشاره به لایحه اخذ مجوز تفریغ بودجه سال 96 سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی گفت: وصولی قطعی این سازمان 32 میلیارد ریال و هزینه آن 29 میلیارد ریال است.
مجید اخوان افزود: باید سازمان های شهرداری تعادل و توازن بین درآمد و هزینه را رعایت کنند تا با کسری بودجه مواجه نشوند.
** معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم نیز با اشاره به این که شرکت های بخش خصوصی تاکسیرانی عملکرد قابل دفاعی ندارند گفت: این امر تنها در استان قم نیست بلکه در کشور شاهد آن هستیم، در همین راستا مکانیزم هایی در نظر گرفته ایم تا شرکت های قوی جذب شوند.
عباس ذاکریان گفت: ضعف در خدمات رسانی تاکسی ها علل مختلفی دارد که یکی از آنها مربوط به دریافت نکردن بهای مناسب است.
وی بر برنامه ریزی در خصوص ادغام شرکت های خصوصی تاکسیرانی با یکدیگر و ایجاد شرکت های قوی تاکید کرد.
** همچنین نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم با بیان این که شرکت هایی که در حوزه حمل و نقل عمومی کار می کنند کارکرد مناسبی ندارند گفت: این امر باعث نارضایی رانندگان شده است.
حسن بختیاری اضافه کرد: باید تعادل بین مجموعه شرکت های خصوصی با سازمان های شهرداری ایجاد شود تا شاهد عملکرد بهتر و درست در حوزه تاکسیرانی باشیم.
وی در ادامه به لایحه اخذ مجوز تفریغ بودجه سال 96 سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم اشاره کرد و گفت: باید در حوزه عمل نگاه به بخش خصوصی در اتوبوسرانی متفاوت باشد و به این سازمان کمک های مالی صورت گیرد.
بختیاری بیان داشت: بخش خصوصی در اتوبوسرانی در حال ضعیف شدن است که اگر از حمل و نقل عمومی حمایت های لازم انجام نشود در آینده نزدیک با بحران روبرو خواهیم شد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به این که سازمان اتوبوسرانی در سه سال اخیر یارانه دولتی دریافت نکرده است گفت: کمبود نقدینگی باعث این امر شده است.
ذاکریان تاکید کرد: اگر این یارانه تزریق نشود شرایط سختی ایجاد خواهد شد، چراکه در حال حاضر اتوبوس های قم با عمر 9 تا 10 سال فرسوده هستند.
وی گفت: شورای عالی استان ها و شورای اسلامی شهر قم باید کمک کنند تا این یارانه ها تخصیص یابد.
وی همچنین به وضعیت مالیات در سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم اشاره کرد و گفت: 25 درصد اخذ مالیات در نظر گرفته اند این در حالی است که نباید از سازمانی که خدمات به عموم مردم ارائه می کند اینگونه برخورد شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم، با اشاره به بودجه پیش بینی شده برای سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم گفت: 79 میلیارد ریال بودجه این سازمان بود که از این رقم 78 میلیارد ریال تصویب و در نهایت 62 میلیارد تخصیص یافت.
اخوان گفت: 68 میلیارد ریال هزینه کرد این سازمان است که با کسری روبرو است.
وی ادامه داد: شهرداری به این سازمان مربوطه کمک کرده است ولی تعهد دولت عملی نشده که امیدواریم دولت به بحث حمل و نقل عمومی توجه بیشتری کند.
لایحه اخذ مجوز تفریغ بودجه سال 96 سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم تصویب شد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم، در ادامه جلسه به لایحه اخذ مجوز تفریغ بودجه سال 96 سازمان پایانه های مسافربری قم اشاره کرد و گفت: این سازمان با کسری درآمد نسبت به هزینه روبرو است که علت این موضوع کاهش آمار مسافرت ها در سال گذشته بوده است.
اخوان خاطرنشان کرد: افزایش مسافرت مردم با خودروهای شخصی باعث آمار نزولی مسافرت ها با وسایل حمل و نقل عمومی شده است.
این لایحه نیز تصویب شد.
اخوان در ادامه به لایحه اخذ مجوز تفریغ بودجه سال 96 سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم اشاره کرد و گفت: وصولی قطعی به ارزش 232 میلیارد ریال و هزینه کرد به ارزش 234 میلیارد ریال بوده است که کسری را نشان می دهد.
وی در خصوص لایحه اخذ مجوز تفریغ بودجه سال 96 سازمان آرامستان های شهرداری قم گفت: 135 میلیارد ریال هزینه و 128 میلیارد ریال وصولی قطعی بوده است که این کسری به علت تعیین و تکلیف نشدن وضعیت آرامستان دارالسلام در ضلع شرقی مسجد مقدس جمکران است.
این لایحه ها نیز در شورای اسلامی شهر قم به تصویب رسید.
 

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/50683/انتقاد-از-ضعف-شرکت-های-تاکسیرانی-قم
بستن   چاپ