عصر قم
رئیس دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر استان قم:
آموزه‌های دینی ظرفیتی ارزشمند در تبیین سواد رسانه ای
پنجشنبه 11 مرداد 1397 - 13:04:31
عصر قم - دبیر اتاق فکر شورای فرهنگ عمومی استان قم گفت: دین و آموزه های دینی، ظرفیتی ارزشمند و والا در تبیین سواد رسانه ای در جامعه هستند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه قم، سید مرتضی اسماعیلی طبا در یکصد و شصت و نهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی قم در ساختمان اداری آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) با تشریح جایگاه سواد رسانه‌ای عنوان کرد: ارتقای سواد رسانه‌ای در جامعه، راهکاری مهم برای ترویج ارزش‌ها و سبک زندگی اسلامی است.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر استان قم افزود: با ابزار سواد رسانه‌ای می‌توان از بسیاری از آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی جلوگیری کرد.
وی تاکید کرد: در واقع ارتقای سواد رسانه‌ای در جامعه مانع از بروز آسیب‌ها می شود؛ برخی از کشورهای پیشرفته در حوزه سواد رسانه‌ای گام‌های مطلوبی برداشته اند و به نتایج قابل توجهی نیز رسیده‌اند.
اسماعیلی طبا بیان کرد: سواد رسانه ای به معنای تبدیل مخاطب منفعل به مخاطب فعال است، آموزش سواد رسانه‌ای همچون آموزش شنا مانع از غرق شدن در دریای اطلاعات غیر ضروری می‌شود.
وی افزود: امروزه شاهد بروز رسانه‌های جدید، شبکه‌های اجتماعی و بازی های رایانه ای هستیم که آسیب‌هایی را به همراه دارد و در این ارتباط سواد رسانه‌ای این آسیب ها را رفع می‌کند.
وی تصریح کرد: این ابزارها به علت فراگیری وسیع، سرعت بالا در انتشار بالا، سادگی دسترسی، احساس امنیت کاذب و امکان اشتراک عقاید برای مخاطبان در حال گسترش است و از رسانه‌های سنتی مانند رونامه‌ها و تلویزیون پیشی گرفته است.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر استان قم اظهار کرد: در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باید راهکارهای سلبی و ایجابی به طور همزمان اجرایی شود.
وی خاطرنشان کرد: برخی از اقدام‌های مهم در جلوگیری از آسیب شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، انسداد فیزیکی و فیلترینگ، برخورد انتظامی، رده بندی سنی و شناسنامه دار کردن گروه ها و کانال‌ها است.
اسماعیلی طبا گفت: آموزش سواد رسانه ای به مخاطبان، ایجاد کانال‌ها و گروه‌های مطلوب و همسو با فرهنگ ایرانی و اسلامی، ایجاد پیام رسان‌های داخلی و تولید محتوای مناسب در فضای مجازی از دیگر اقدامات ضروری است.
وی افزود: طبق آمارها، ایرانیان روزانه 8 ساعت در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند که نسبت به کشور فیلیپین بیش از 2 برابر است.
دبیر اتاق فکر شورای فرهنگ عمومی تصریح کرد: سواد رسانه‌ای مهارتی است که شهروندان به وسیله آن در مقابل هجمه انواع اطلاعات درست و نادرست مصون می‌شوند و مخاطب توان قدرت تحلیل را به دست می‌آورد.
وی بیان کرد: پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد که 92 درصد از اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی حاصل بازنشر است که این موضوع به حوزه‌های سیاسی و اخلاقی لطمه می‌زند و تنها 8 درصد از اطلاعات تولیدی است و مردم باید آموزش ببینند به راحتی هر خبری را بازنشر نکنند.
اسماعیلی طبا در خصوص آسیب‌های فضای مجازی گفت: 40 درصد از کاربران فضای مجازی در ایران دارای برخی علایم اعتیاد به فضای مجازی هستند؛ همچنین فروش اطلاعات کاربران فعال در شبکه‌های اجتماعی از جمله آسیب‌های مهم این فضاست که باید با سواد رسانه‌ای با آن مقابله کرد.
**فروش اطلاعات ایرانیان به حکام سعودی توسط تلگرام
رئیس دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر استان قم عنوان کرد: 40 میلیون کاربر در ایران عضو شبکه اجتماعی تلگرام هستند که بر اساس پژوهش‌ها، اطلاعات کاربران ایران توسط مدیران تلگرام به حکام سعودی به فروش رسیده است.
وی گفت: در شرایط موجود که مانند جنگ است، توفیقات کشور در ارتقای سواد رسانه‌ای بسیار کم بوده است؛ گویا لازم است سازمان نهضت سواد رسانه‌ای را درکشور ایجاد و اقدام به راه اندازی مراکز آموزش رسواد رسانه ای در دستگاه های مختلف کنیم.
اسماعیلی طبا اظهار کرد: آموزش سواد رسانه ای در تمامی مقاطع تحصیلی حتی از دوران پیش دبستانی، استفاده از هنر اسلامی و توجه به قوانین در این عرصه می‌تواند راهگشای ارتقای سواد رسانه ای در جامعه باشد.
دبیر اتاق فکر شورای فرهنگ عمومی بیان کرد: سواد رسانه‌ای به ما قوه تشخیص می‌دهد، شنیدم و گفتند و می‌گویند واژه‌هایی است که در سایه سواد رسانه‌ای کنار می‌رود.
وی افزود: در ایران علاوه بر حاکمیت و خانواده، نهادهای دینی نیز اثربخشی زیادی در آموزش دارند، در اسلام خانواده بالاترین نهاد است و آموزش‌ها باید با محور خانواده باشد؛ حاکمیت به تنهایی نمی‌تواند موفق شود و خانواده نقش مهمی در جلوگیری از انحرافات دارد.
اسماعیلی طبا متذکر شد: در ایران سواد رسانه ای 20 سال است مطرح شده ولی متولی خاصی ندارد و با تصویب شورای فرهنگی تصمیم گیری می شود.
وی خاطرنشان کرد: اعتیاد، اختلاس‌های مالی و سرقت از جمله آسیب‌های شبکه اجتماعی است که با سواد رسانه‌ای می توان از بروز آن جلوگیری کرد.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر استان قم یادآور شد: انجمن سواد رسانه‌ای ایران در سال 96 با تلاش‌های سید مرتضی موسویان رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال در تهران ثبت شده است.
وی در پایان متذکر شد:از آنجایی که در یک کشور اسلامی زندگی می کنیم باید از ظرفیت‌های عظیم اعتقادات و آموزه‌های دینی برای آموزش سواد رسانه ای افراد جامعه بهره برداری کنیم.
انتهای پیام

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/48551/آموزه‌های-دینی-ظرفیتی-ارزشمند-در-تبیین-سواد-رسانه-ای
بستن   چاپ