عصر قم
مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر:
وجود 1500هکتار بافت فرسوده در قم/اعتبارات دولتی جوابگوی بازآفرینی بافت فرسوده نیست
سه شنبه 9 مرداد 1397 - 1:52:56 PM
ایسنا
عصر قم -
مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر گفت: این اعتبارات جهت پروژه‌های بهسازی بوده اما منابع مالی برای ساخت مسکن یا تخصیص زمین تامین نشده است.
علیرضا خاکی در خصوص مسئله بازآفرینی بافت فرسوده استان، گفت: اعتباراتی برای بهسازی معابر تعریف شده اما متناسب با احیای بافت فرسوده اعتباری تامین نشده است.
وی افزود: سیاست بازآفرینی بر مبنای تشویق و ترغیب ساکنین و شناسایی و رفع معضلات بافت فرسوده است، تا بستر را برای بازآفرینی مهیا کنیم و اگر قرار است پروژه‌ای اجرا شود، باید به دنبال پروژه‌های محرک توسعه باشیم؛ یعنی از بین سه الگو "بهسازی، نوسازی و بازسازی" به سمت الگوی بهسازی حرکت کنیم.
مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر تصریح کرد: عمده محلات در قم و در دیگر شهرهای کشور، محلات ساخته شده در دوره میانه توسعه، یعنی دهه‌های 40 و 50 و معمولا در هسته مرکزی شهر ها و چسبیده به بافت های تاریخی هستند، یعنی در بررسی‌ها، باید بستر مناسبی برای توسعه باشند امافراموش شده اند، علت این فراموشی یا عدم انگیزه کافی در مردم برای نوسازی باید شناسایی شود تا مشخص شود کدام قسمت با تزریق منابع، کدام قسمت با اعطای مشوق ها و تسهیلات و کدام قسمت با اصلاح و تغییر قوانین قابل اصلاح هستند.
وی با اشاره به مطالعه، شناسایی و مسئله‌یابی با حضور مردم در الگوی دفاتر تسهیل‌گری به عنوان بهترین الگوی کار شده در کشور، گفت: در شهر قم، اقدامات اولیه در این زمینه انجام شده و بر اساس مطالعات اولیه، یک سری پروژه های محرک توسعه در حال شناسایی است ومی توان بر این اساس برنامه‌های بهسازی را در دستور کار قرار داد.
خاکی عنوان کرد: به عنوان نمونه در شهر قم، پروژه محور فرهنگی و بهسازی معابر تاریخی را داریم که با حداقل هزینه، محورهای اصلی، بهسازی و مناسب سازی شوند و بتوان به این واسطه گفت و گویی با شهروندان را شروع کرد.
وجود 1500هکتار بافت فرسوده در قم
وی اظهار کرد: حدود 1500 هکتار بافت فرسوده در قم وجود دارد که اگر بخواهیم به صورت مداخله مستقیم بهسازی کنیم، صدها میلیارد بودجه لازم است، این میزان از منابع مالی را نه دولت و نه شهرداری نمی‌تواند تامین کند؛ اما می توان با ایجاد بستر مناسب، از توان ساکنین بافت فرسوده استفاده کرد، یعنی شناسایی کنیم که موانع سر راه نوسازی این محلات چه بوده است.
مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر با بیان این که اعتباراتی از سوی دولت در نظر گرفته شده، عنوان کرد: این اعتبارات جهت پروژه‌های بهسازی بوده اما منابع مالی برای ساخت مسکن یا تخصیص زمین تامین نشده است؛ یعنی دولت منابعی را به این امر اختصاص داده اما این منابع اصلا تناسبی با حجم کار ندارد و قرار هم نیست که این بودجه جوابگو باشد، بلکه قرار بر این است که از این منابع برای ایجاد فرصت هایی که مردم انگیزه نوسازی پیدا کنند استفاده شود.
وی در رابطه با نقطه شروع بازآفرینی بافت‌های فرسوده، گفت: این نقطه شروع در محلات مختلف، متفاوت است و بستگی به نیاز محله دارد، به عنوان مثال در محله‌ای ممکن است کمبود خدمات یا فضای سبز مسئله اصلی و در محله ای دیگر، زیر ساخت ها در اولویت باشد؛ یعنی با حضور در هر محله‌ای و شناسایی مسئله اصلی، نسبت به ارائه، برنامه‌ریزی و تخصیص اعتبار یا تهیه قوانین و مقرراتی که به بهسازی کمک می کنند، اقدام کرد.


http://www.Qom-Online.ir/fa/News/47511/وجود-1500هکتار-بافت-فرسوده-در-قم-اعتبارات-دولتی-جوابگوی-بازآفرینی-بافت-فرسوده-نیست
بستن   چاپ