عصر قم
آيت الله مکارم شيرازي: خريد و فروش مواد محترقه حرام است
چهارشنبه 18 اسفند 1395 - 12:44:42 PM
ايرنا
قم انلاين- وي روز چهارشنبه در جلسه درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم بيان کرد: هر سال زيان هاي فراوان استفاده از مواد محترقه در چهارشنبه سوري براي مردم گفته مي شود و بازهم عده اي، اين مواد را به کار مي گيرند و به خود و ديگران آسيب مي رسانند، در حالي که اين کار حرام است.
آيت الله مکارم شيرازي با بيان اين که چرا بايد انسان جان خود را فداي مواد محترقه کند، افزود: جان انسان بسيار ارزشمند است و اگر هم قرار است فداي چيزي شود، بايد راهي باشد که ارزشمند است، همچون شهادت که سعادت انسان را در پي دارد.
وي ادامه داد: استفاده از مواد محترقه که صداي بسيار زيادي هم دارد، به همسايگان آسيب مي رساند، ممکن است عده اي در خانه هاي خود بيمار داشته باشند و با اين صداها دچار آسيب ديدگي هاي جدي شوند.
وي بيان کرد: والدين، معلم ها و وسايل ارتباط جمعي بايد پيوسته به مردم و جوانان هشدار دهند و آن ها را از انجام کارهاي خطرناک در شب چهارشنبه سوري باز دارند.
وي ادامه داد: نيروي انتظامي هم بايد با مراکز و اشخاصي که اين مواد محترقه را به فروش مي رسانند برخورد کند و اجازه ندهند اين مواد به آساني در دست مردم قرار گيرد.
اين مرجع تقليد گفت: البته به لطف الهي، مردم جامعه هر سال نسبت به اين مساله هوشمندي بيشتري به خرج مي دهند و تعداد تلفات اين مراسم کاسته مي شود؛ در هر حال بايد دانست با يک لحظه غفلت بايد در تمام عمر اشک ريخت.
براساس آمار هاي اورژانس کشور در چهارشنبه سوري سال گذشته سه تن کشته و 259 تن مصدوم شدند.
آيت الله مکارم شيرازي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اين که زمان حاضر عصر فتنه هاست، افزود: فتنه ها در عرصه هاي مختلف ديني، اجتماعي، سياسي و اقتصادي بر زندگي مردم اين زمان نفوذ کرده است؛ بسياري از افراد صبح مومن از خواب بيدار مي شوند اما زماني که مي خواهند بخوابند کافر هستند.
وي ادامه داد: از جمله فتنه هاي اخلاقي زمان حاضر، استفاده ناصحيح از فضاي مجازي است که بسياري از جوانان را به وادي گناه و فساد کشانده است.
وي با بيان اين که خواندن آيه هاي قرآن کريم و ذکرهاي معتبر وارد شده از سوي معصومين(ع) براي عبور از اين فتنه ها بسيار راهگشاست، گفت: برخي از افراد و سياستمداران به بنده گفته اند علت موفقيت آن ها در گفت و گوها و ديدارهايشان توجه به دعا و خواندن ذکرهاي الهي است.
اين مرجع تقليد افزود: انسان در برابر لذت هاي حرام بايد به فکر آخرت خود باشد و نبايد براي رسيدن به مال حرام و لذت هاي زودگذر، دين خود را بفروشد؛ اين که انسان براي خوش آمد ديگران و لجاجت، زندگي خانوادگي و فردي خود را خراب کند چيزي جز زيان آشکار نيست.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/4578/آيت-الله-مکارم-شيرازي--خريد-و-فروش-مواد-محترقه-حرام-است
بستن   چاپ