عصر قم
آيت الله جوادي آملي: مردم اقتصاد اسلامي مي خواهند
سه شنبه 26 بهمن 1395 - 11:31:54 AM
ايرنا
قم انلاين- وي در ديدار جمعي از مسئولان طرح ملي ملکوت، با اشاره به سيره اميرالمومنين(ع) در خصوص بازار اسلامي، اظهار داشت: الگوي ما در جامعه اسلامي حکومت حضرت امير(ع) است که با تازيانه در بازار حاضر مي شدند و هشدار مي دادند تا بازار از آسيب هايي مانند احتکار، گرانفروشي و ربا محفوظ بماند.
آيت الله جوادي آملي ادامه داد: حضرت مي فرمايد کشوري که آب و خاک دارد در عين حال باز محتاج بيگانه است، از رحمت خدا دور است.
وي بيان کرد: قرآن يک کتاب علمي و بيانات آن حکيمانه است ، بنابراين به کسي که مال ندارد نمي گويد فاقد، بلکه مي گويد فقير؛ يعني کسي که ستون فقراتش شکسته است، اين شخص ديگر توان ايستادن و ايستادگي ندارد.
وي با تاکيد بر اين که «خداوند انسان را کريم خلق کرده است» بيان داشت: فقر، انسان را چاپلوس مي کند، لذا مي فرمايد وقتي ديديد که داريد تملق مي کنيد، به سوي خدا برگرديد و با خدا معامله کنيد.
آيت الله جوادي آملي در بخش ديگر سخنانش گفت: اگر حوزه پاسخگوي نيازهاي جامعه نباشد بين حوزه، جامعه و بازار، فاصله ايجاد مي شود، بنابراين لازم است حوزه علميه سوال ها و نيازهاي جامعه و بازار را شناسايي و براي آن ها راه حل هاي مختلف ارائه کند.
وي با بيان اين که «بين عالم و عابد تفاوت وجود دارد»، افزود: خروجي حوزه هاي علميه بايد جامعه را روشن کند، در حالي که هم اکنون خروجي حوزه هاي ما به عابد و زاهد بودن نزيکترند تا به عالم بودن.
آيت الله جوادي آملي ادامه داد: قرآن که اساس دين ماست، بين علما و کساني که مي توانند در جامعه تاثيرگذار باشند نيز فرق مي گذارد و مي فرمايد هر کسي نمي تواند در جامعه تاثيرگذار باشد، بلکه اينکار تنها از قوم عالم و قوم عادل ساخته است.
وي با تاکيد بر اهتمام هرچه بيشتر حوزه هاي علميه به رفع مشکلات جامعه، خاطرنشان کرد: حوزه ها، عابد و زاهد تربيت مي کنند در حالي که قائم به عقل، نياز جامعه را رفع و آن را اداره مي کند.
وي ادامه داد: آن شهري که حوزه علميه اش بيشترين کتاب در باب طهارت توليد کرده است، نبايد کوچه ها و خيابان هاي آلوده و کثيف داشته باشد، خروجي حوزه ها بايد در جامعه تاثير بگذارد، آن را به حرکت وا دارد و جامعه را از سکون خارج کند، چراکه قرآن کريم اصلاح جامعه را مدنظر دارد و قائم به عقل و قائم به عدل بودن را از ما مي خواهد و جامعه نيز اين انتظار را از حوزه ها دارد.
اين مرجع تقليد، انتظار جامعه از حوزه هاي علميه را يادآور شد و اظهار داشت: جامعه به برکت انقلاب اسلامي آمادگي پذيرش معارف دين و اهل بيت(ع) را دارد، حوزه هاي ما بايد با تکيه بر نورانيت قرآن و اهل بيت(ع) که هرگز از يکديگر جدا نمي شوند، بتواند قائم به علم و عقل باشند و اساس علوم حوزوي نيز علومي است که بايد در متن زندگي مردم حضور داشته باشد.
طرح ملي ملکوت از سال 92 آغاز شده و يک طرح ملي 10 ساله است؛ اين طرح توسط بنياد بين المللي علوم وحياني اسرا در قالب آثار آيت‌ الله جوادي آملي به صورت سراسري اجرا مي‌ شود.

http://www.Qom-Online.ir/fa/News/4455/آيت-الله-جوادي-آملي--مردم-اقتصاد-اسلامي-مي-خواهند
بستن   چاپ